Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czujnik tlenku węgla

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny! Chciałabym napisać, że jeżeli macie piece kaflowe itd to koniecznie zaopatrzcie się w czujnik tlenku węgla. Kosztuje on około 100 zł, a może uratować życie. Tyle mówi się o tym, a ciągle zdarzają się tragedie. każdemu się wydaje "to mnie nie dotyczy", "u nas wszystko jest szczelne i sprawne". Tak edukacyjnie to napisałam. Niech każda z nas zadba o bezpieczeństwo swoich rodzin...

Gość gość
tak jest!

Gość gość
Dokładnie, niech ten post zainspiruje was do tego, aby dziś zapytać partnerów czy w domu jest czujnik, czy ten temat nas dotyczy. Koszt niewielki, a może uratować życie

Gość gość
dobra, nie mam pieca kaflowego nie mam "junkersa" czy też powinnam mieć czujnik? (mieszkam w bloku)

Gość gość
my mamy nową i dobra instalacje. pierwsze co kupiliśmy przed rozpoczęciem sezonu tu czujnik. akurat zapłaciliśmy 180zl. i dzięki temu moj maz i syn żyją. ptaszki zrobiły latem gniazdo w kominie. nikt o tym nie wiedział. któregoś dnia gniazdo obsunelo się i zatkało komin, tlenek węgla zaczął się ulatniac. męża obudziło puszczenie czujnika. dzięki temu żyją.

Gość gość
znalazłam takie podpowiedzi, może się komuś przyda: Gdzie umieścić czujnik tlenku węgla? w kotłowniach, w łazienkach i kuchniach wyposażonych w gazowe podgrzewacze wody, w pokojach z kominkiem, w pomieszczeniach ogrzewanych kuchenkami gazowymi, w garażach dla samochodów z instalacją gazową;

Gość gość
mam wyje jak nawet kotlety się przypalają,więc jest przydatny

Gość gość
gość Dziękujemy za Twoją historię. Jak widać warto zainwestować...

Gość gość
znalazłam takie podpowiedzi, może się komuś przyda: Gdzie umieścić czujnik tlenku węgla? w kotłowniach, w łazienkach i kuchniach wyposażonych w gazowe podgrzewacze wody, w pokojach z kominkiem, w pomieszczeniach ogrzewanych kuchenkami gazowymi, w garażach dla samochodów z instalacją gazową; x no to ja w bloku nie mam takich miejsc w moim mieszkaniu, zatem powinnam mieć czujnik czy nie?

Gość gość
Dobrze powiedziane, podnoszę, ważny temat.

Gość gość
gość dziś mam wyje jak nawet kotlety się przypalają,więc jest przydatny xxxx nie wiem jakim cudem - jak przypalam kotlety to owszem wyje, ale czujnik dymu, ale ten od dwutlenku wegla nigdy się przy tej okazji nie uruchomił!

Gość gość
mądrze powiedziane

Gość gość
wyje zapewne na dym ja mam czujnik czadu i dymu w jednym mam junkersa w łazience teraz chce kupić kolejny do sypialni gdzie "przechodzi" komin w ścianie z piwnicy

Gość gość
Mam piec w piwnicy, a moje mieszkanie jest nad piwnica,tylko ze przez moje.mieszkanie biegnie nieczynny komin. Moje pyt czy jest ryzyko.ze czad dostanie sie do mieszkania? Czy byloby to mozliwe tylko wtedy gdyby przechodzil przez mieszkanie komin?

Gość gość
Nie wiemy tego, nie jesteśmy specjalistami. Skontaktuj się np. z fachowcem, kominiarzem. Lepiej się zorientować teraz i wydać parę groszy niż później żałowac...

Gość gość
Licze ze ktos posiada tak wiedze

Gość gość
też uważam, że instalacje przeciwpożarowe powinny być w każdym domu.. Ja mam system oddymiania i system wykrywania tlenku węgla od www.mrc-system.pl

Gość gość
ja jestem umówiona z kominiarzem http://www.kominiarz.biz.pl/ na przyszły tydzień i na pewno go podpytam o te czujniki tlenku węgla

Wg mnie warto zastanowić się i zrezygnować z pieców. Teraz są dobre rozwiązania w postaci grzejników akumulacyjnych http://henimax.pl/ - można tu kupić nawet 70% taniej używane z gwarancją na 2 lata. Oszczędzasz miejsce, zdrowie Wasze jest bezpieczne.

Gość gość
Ja mieszkam w bloku, na codzien mieszkam sama, mąż wraca tylko na weekendy. Któregoś zimowego wieczoru poszłam się kąpać i nagle zakreciło mi się w głowie i strasznie mnie piekły oczy.. otworzyłam okna i zadzwoniłam do administracji ze cos sie dzieje nie tak ale nie chcieli mi uwierzyc i tak oto przy -16 stopniach spałam z otwartymi oknami.. Przyjechał mąż i kupiliśmy czujnik i jeszcze tego samego dnia zaalarmował nas w nocy ze stezenie tlenku wegla w powietrzu jest za wysokie.. Czujnik uratował nam życie, koszt takiego czujnika to ok. 100zł a i wam moze uratowac zycie.. nie zaleznie od tego czy macie piec kaflowy czy nie warto w niego zainwestowac ;) pozdrawiam wszystkie forumowiczki ;)

Gość lamoran1
Masz racje, że takie czujniki potrafia uratowac ludziom zycie i doskonale o tym wiem od dawna po podobnym incydencie u siebie w domu szkoda tylko, ze modlimy sie dopiero gdy sie skaleczymy a nie zapobiegamy! Ku przestrodze polecam wejsc na smarthome24.pl i zamowic od nich taki czujnik jest najlepszy jesli chodzi o jakosc i wychwyci kazde zagrozenie.