Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Walka z nałogiem masturbacji

Polecane posty

Gość gość

Hej, jak w temacie. Mam 19 lat, od mniej wiecej roku walczę z masturbacja. Nie chce tego robić, wychodze z zalozenia ze do tego potrzebna mi tylko ręka i łącze internetowe, a zeby zdobyc ukochana kobietę potrzeba wielu innych wartosci. Niestety, kobiety mnie olewaja to prowadzi do masturbacji. Od nowego roku zrobilem to 13 razy. W okresie od połowy października do 31 grudnia 29 razy. Kiedys potrafilem 3 razy dziennie. Najgorzej jest nocą gdy nie moge zasnac, te 13 razy w tym roku to właśnie taka sytuacja. W tym wczoraj, 3 razy pod rząd.. Dlaczego z tym walczę? 1. Wierzę w Boga i jestem katolikiem 2. Brak masturbacji pomaga mi na cerę i nadmiar sebum 3. Po masturbacji jestem psychicznie zniszczony 4. Pomaga mi to w kontaktach z kobietami. Moja rada: walczcie i nie poddawajcie sie porazkami. Moje pytanie: Co moge zrobic aby zasnac i nie dopuścić się tego czynu?

Gość gość
ćwicz, tak długo aż będziesz zmęczony..kup sobie sztangle i podnos leżąc, czytaj jakieś książki które by cię pochłaniały, interesowały..żeby nie myślec o seksie, wierz mi ze da się...starczy ze wytrzymasz dłużej niż miesiąc i potem będzie ci żal tego czasu by znów to zrobić, zawsze gdy ci sie chce modl się, możesz też sobie pomyśleć ze Bog patrzy na to co robisz..i skutecznie cię to zniechęci

Gość gość
współczuję, ale raczej wiary w zasady katolickie, to może zniszczyć życie. a tak poza tym albo powalczysz z popędem albo go pozostawisz jak Bóg chciał w spokoju :-P