Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala05

ciąża przy tabletkach???

Polecane posty

Gość mala05

Hej dziewczyny. Wiem ze ten temat juz byl pewnie tutaj nie raz. A mnianowicie nie wiem co myslec. Od ponad roku biore tabletki anty, regularnie. Fakt ze w tym miesiacu zdarzyly mi sie opóznienia... Zastanawiaja mnie pewne objawy. Hmm od jakis 3 tygodni bola mnie piersi tak ze az krzycze na partnera gdy je dotyka, mam praktycznie przez cale dnie mdlosci, nawet po zwyklym jogurcie. W ciagu tych tygodni zdarzylo mi sie pare razy zwymiotowac. Ostnio jedzac pizze musialam leciec od razu do lazienki bo tak mi nie dobrze sie zrobilo. Czesto boli mnie tez glowa. Wszystkie objawy jakby ciazowe...ale... w tej przerwie co jest przy tabletkach dostalam normalnie okres. Wiec nie wiem co myslec. Miala moze tak ktoras z Was? Licze na jakies madre odpowiedzi

Gość gość
Nie dostalas okres, a miałaś krwawienie będące wynikiem przerwy w przyjmowaniu pigułek. Nie możesz zwyczajnie testu ciążowego wykonać?

Gość gość
Właśnie. Zrób test, bo krwawienie które dostałaś nie ma wiele wspólnego z miesiączką. Ono jest wynikiem spadku hormonów. Jak będzie negatywny to zgłoś się do lekarza bo może to być wina tabletek, może przestałaś je tolerować albo organizm się zbuntował.

Gość gość
ja wlasnie sie trzese ze strachu, biore qlaire od lipca. wszystko bylo ok do tej pory. w piatek bralam ostatnia tabletke, potem sobota niedziela przerwa, w poniedzialek mialam zaczac nowe opakowanie... nie zaczelam bo zgubilam nowy blister :/ zawsze przy 26-27 tabletce dostawalam krwawienia... a teraz nic. ani przy koncuopakowania, ani w przerwie, ani teraz kiedy nie biore pigułek. lekarza mam umowionego dopiero na piatek (po nowa recepte). testu na razie nie robie, zrobie jak do czwartku nie dostane miesiaczki. ktoras z was miala przy qlairze tak ze nie dostalyscie krwawienia? nie usmiecha mi sie macierzynstwo, jak latwo sie domyslic. tabletki staram sie brac regularnie, ale zdarzyla mi sie z 2 razy obsuwa w tym i zeszlym miesiacu:( jak zobacze na tescie 2 kreski to chyba sie pochlastam za przeproszeniem...

Gość mala05
Robilam test i wynik negatywny :) całe szczescie, na dziecko przyjdzie czas ;)