Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzciny w domu

Polecane posty

Gość gość

Przyjeło się że chrzciny to w dzisiejszych czasach duze przyjecia zazwyczaj w knajpach na ok 30 albo wiecej osob. Ja jestem samotną matką i planuje zrobić kameralne chrzciny dla swojego dziecka w domu bo na inne mnie nie stać. Ktoś z was robił w domu taką ' imprezę'?

Gość gość
Ludzie czy chrzciny to impreza ?! Czym jest chrzest sw dla Twojego dziecka? Spotkaniem z Panem Bogiem czy popijawą w knajpie!?

Gość gość
To prawda u mnie w rodzinie też zazwyczaj to wystawne przyjęcia na sporą ilość gości. Więc doskonale rozumiem co autorka ma na myśli.

Gość gość
Niestety w dzisiejszych czasach chrzciny jak i komunie to imprezy

Gość gość
chrzcin niemowląt w ogóle nie powinno być :O to straszne,ze w tych czasach nadal sie to robi..

Gość gość
Przeciez dziecko samo moze wyvrac wiare jak jest kumate a tak ma juz chrzest z glowy jesli chcialo by zostac przy wierze

Gość gość
Ja robiłam i chrzciny, i komunię w domu. Było 14 osób.

Gość gość
U mnie było by 20 plus kilkoro dzieci .. nie wiem czy sie pomiescimy a to tylko najbliższa rodzina. A jakie było menu u Ciebie?

Gość gość
20 osób, to już sporo, ja ledwo upchnęłam te 14. No menu takie tradycyjne było, wędliny, sałatki, ryby w galarecie, no tak jak na każdym przyjęciu. Obiad - chyba rosół, już dokładnie nie pamiętam, dawno to było, na drugie polędwiczki, łosoś, ziemniaki, surówki. Ciasta. Bez szaleństw. I bez tortu, bo dla mnie to jakieś nieporozumienie tort na komunię czy chrzciny.

Gość gość
Ja też o tym myślałam tylko nawet nie mam tyle zastawy takiej samej zastawy na 15 osob. Zazwyczaj kupuje sie po 12 albo 24 czesci. A przeciez nie podam gościom na plastikach ani na papierowych ;) Z tą rybką pomysł mi się podoba rybka i mięsko do wyboru

Gość gość
Narobiłam się, nie powiem, ale miałam też satysfakcję.

Gość gość
A ja mam na liscie 27 osob ( w tym 8 dzieci) I zupełnie nie wiem co dalej z tym robić. Myślałam żeby zrobić taki obiad na działce co o tym myślicie dziewczyny?

Gość gość
Swietny pomysl o ile nie bedzie padac.Chyba ze masz spory dom zeby w razie czego sie przenieść.

Gość gość
Mam 2 pokojowe mieszkanie a działka jest jakieś 30 minut drogi od domu

Gość gość
gość dziś A ja mam na liscie 27 osob ( w tym 8 dzieci) I zupełnie nie wiem co dalej z tym robić. Myślałam żeby zrobić taki obiad na działce co o tym myślicie dziewczyny? X Też miałam taki plan, świetny pomysł. Tylko ja mam spory kawałek z domu, nie mam tam tyle zastawy itd. Zawożenie wszystkiego, zakupów, gotowanie na miejscu, to mnie jakoś przeraziło. Ale teraz sobie myślę, że dalibyśmy radę. Fajnie, a jak pogoda dopisze, to bajka.

Gość gość
Jak 30 minut, to spokojnie. Na pewno ktoś Ci pomoże. Teraz jest modnie zorganizować uroczystość w lokalu, ale dla mnie to porażka. Pewnie, zero pracy, ale atmosfera, kelnerzy, dania bez smaku, inna imprezka za ścianą albo wręcz na tej samej sali... nie dla mnie.

Gość gość
Nawet nie mam pojecia ile kosztuje taka impreza w lokalu od osoby? Ja musiała bym wszystko przygotowac i ugotowac w domu. Działka to ROD wiec nie ma tam warunkow co najwyzej mozna podgrzac

Gość gość
A co myślicie o grillu zamiast standardowych chrzcin?