Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćkamilka 19

Mleko krowie od 2 tygodnia zycia

Polecane posty

Gość gośćkamilka 19

Córka w 2 tygodniu zycia trafila do szpitala z powodu odwodnienia karmilam piersia. . Nie mogli zyly znalesc i kroplowke w zyle na glowce dostala. Mowili ze powinnam dawac dodatkowo glukoze do picia :/ Teraz juz karmie tylko krowim mlekiem ma juz dziecko roczek i wyglada na zdrowe

Gość gość
I co w związku z tym?? Dawniej karmiono dzieci krowim mlekiem i dzieciaki żyły ja tez żyję tez byłam tak karmiona co nie znaczy ze to najlepsze dla tak malutkich dzieci.

Gość gość
czy twoje dziecko jest cielakiem czy czlowiekiem? mleko krowie nie jest zdrowie, moze doedukuj sie

Gość gość
No i co?

Gość gość
oczywiście, że dziecko nie padnie trupem od mleka krowiego. Problemem jest to, że zawiera za dużo sodu obciążającego nerki. To, że teraz dziecko jest zdrowe lub sie takie wydaje, nie znaczy, że w przyszłości nie będzie miało problemu z nerkami. Gratuluję bezmyślności i igrania ze zdrowiem własnego dziecka. :o

Gość gość
Przewiduję kamienie w woreczku żółciowym i nerkach przed ukończeniem 20 roku życia, niedożywienie, anemia, gorszy rozwój mózgu ale to może być też genetyczne po matce.

Gość gość
Wiesz kiedyś też twierdzili ze palenie papierosów jest nie szkodliwe i duuuuzo więcej osób paliło ale miliony które poszły na badania naukowe potwierdziły ze są szkodliwe i tak so z mlekiem po latach badań naukowcy stwierdzili ze nie moznacza podawać go dzieciom. Rób co chcesz ale ja bym w życiu takiemu maleństwu nie dałalęka krowiego.

Gość gość
nie bardzo rozumiem o co autorce chodzi? chyba o wywołanie kłótni... a co do kamieni w nerkach- byłam karmiona mlekiem krowim, jestem po 30 i jakoś nie mam kamieni... także nie jest to żadna reguła,ze tak musi być...

Gość gośćpaulina91
Ja wlasnie dostalam anemii w wieku 21 lat i tez bylam tylko na krowim mleku. Tak mamusia mnie zalatwila

Gość gośćpaulina91
Ja wlasnie dostalam anemii w wieku 21 lat i tez bylam tylko na krowim mleku. Tak mamusia mnie zalatwila

Gość gość
8:54 a od ktorego roku zycia bylas tak karmiona

Gość gość
moze autorka sie ogarnie

Gość gość
Moja teściowa wróciła do pracy, gdy mąż miał trzy miesiące. Został że swoją babcią. Teściowa kupiła mleko modyfikowane, ale babcia nie była do tego przekonana, dlatego w tajemnicy dawała mu zwykle krowie mleko i zagęszczala to jeszcze kasza manna. Cwaniara odsypywala mm i nikt się nie zorientował:) Sprawa się sypla, gdy po jakiś dwóch mies, teściowa wróciła wcześniej z pracy i babcia właśnie karmila dziecko swoim specyfikiem. Mąż ma 35 lat i żyje i ma się dobrze ;)

Gość gość
Moja teściowa wróciła do pracy, gdy mąż miał trzy miesiące. Został że swoją babcią. Teściowa kupiła mleko modyfikowane, ale babcia nie była do tego przekonana, dlatego w tajemnicy dawała mu zwykle krowie mleko i zagęszczala to jeszcze kasza manna. Cwaniara odsypywala mm i nikt się nie zorientował:) Sprawa się sypla, gdy po jakiś dwóch mies, teściowa wróciła wcześniej z pracy i babcia właśnie karmila dziecko swoim specyfikiem. Mąż ma 35 lat i żyje i ma się dobrze ;)

Gość gość
8:54 od 1 tygodnia życia :) anemia w wieku lat 20 nie jest wynikiem karmienia mlekiem krowim w dzieciństwie, a kiepskiego odżywiania w późniejszym czasie.

Gość gość
Krowie mleko powoduje nadwage

Gość gość
Powinno sie wyeliminowac mleko krowie z diety dziecka

Gość gość
A to się w ogole opłaca takiemu niemowlakowi podawać mleko krowie? Nie dosc ze nie jest zdrowe dla takiego malucha to jeszcze podawanie jemu tyle butelek dziennie (przyjmijmy 8) musi kosztować majątek i tak naprawde lepiej opłaca się kupic mm. Puszka starczy na tydzien.