Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pietkunka

pytanie punkty przy rekrutacji do liceum szkoly prywatne

Polecane posty

czesc mam pytanko, jak wyglada rekrutacja do liceum prywatnego? czy tez jest jakis ranking, licza sie punkty czy rozgrywane jest to jakos inaczej? chcialbym pojsc do takiego, ale nie wiem kompletnie jak to wyglada, ktos wie?

Gość gość
Myślę, że różne szoły mogą inaczej do tego podchodzić. Zajdź sobie szkołę, która Cię interesuje i pewnie na stronie internetowej będa warunki rekrutacji. A jeżeli nie, to zadzwoń lub napisz maila z takim pytaniem. Pozdrawiam :)

Witaj! Rekrutacja wygląda trochę inaczej w każdej szkole, mogę napisać Ci jak to wygląda u nas w III Prywatnym Liceum Ogólnokształcącym w Krakowie. Decydująca jest przede wszystkim rozmowa - każdy chętny na zapisanie się do naszej szkoły musi taką odbyć. Dzięki temu zdobywamy wiedzę na temat potrzeb edukacyjnych, uzdolnień, problemów w nauce. To jest podstawa przyjęcia do szkoły. Jeżeli chodzi o progi punktowe - na jakiej podstawie się je oblicza możesz sprawdzić tutaj: http://www.iiiplo.krakow.pl/news/18/65/Jakie-znaczenie-maja-progi-punktowe-przy-rekrutacji-do-liceum.html Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - chętnie odpowiem!

Gość gość
Przyjmują wszystkich jak leci, zarówno w prywatnych, jak i publicznych szkolach, bo jest mało dzieci a nauczycielom zalezy na pracy (co w zupełności rozumiem) Za wyjatkiem szkół o bardzo dużej renomie, ale takich jest niewiele

Ceny w szkołach są bardzo różne. U nas jest to 500 zł miesięcznie. Wysokość czesnego wynika z różnych rzeczy, warto sprawdzić wcześniej co szkoła oferuje, jaki ma poziom. Ale nie ma się czego bać, naszą szkołę wybierają rodzice i młodzież którym zależy na dobrym wykształceniu, szkoły prywatne nie są już miejscem gdzie przepycha się młodzież z klasy do klasy.

hm, myslalam ze jest drozej! no to tym lepiej dla mnie w sumie :) dziekuje za informacje, teraz bedzie mi latwiej :)