Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam już dość ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 37 tc i mam dość..kocham swoje maleństwo i dbam o siebie dla niej ...ale mam dość noszenia brzucha nic mi nie wolno godzinny spacer mnie wykańcza .w ogóle psychicznie czuje sie źle bo mam dość...inne mamy też tak mają bąź miały???

Gość gość
to normalne pod koniec

Gość gość
też tak miałam... ale powiem Ci że teraz moje dziecko ma 2 lata i 7 miesięcy i chyba wolałabym być w 37 tyg ciąży... także głowa do góry :)

Gość gość
jestem n2 tyg do terminu i codziennie się modlę żeby już się zaczęło bo to czekanie i siedzenie w domu mnie wykańcza, można dostać pierdo/lca

Gość gość
Tez tak mam, termin na 20 luty i zdycham, chce zeby ten czas w koncu zlecial!

Gość gość
No właśnie czuje sie tym tak strasznie sfrustrowana ...wiem zdaje siobie z tego sprawe że jak już sie córcia urodzi to będzie ciężej bo teraz mam spokój ale kurde męcze sie strasznie w tym stanie ...

Gość gość
ja też tak miałam dlatego w 36 tc zaczęłam mniej o siebie dbać ;) było 3xS. Urodziłam pierwszego dnia 38tc :) z czego jestem zadowolona, mały miał 10pkt także wszystko idealnie. KOńcówka jest najgorsza ale daz radę kochana :* Wszystkeigo dobrego!

Gość gość
Ja mam juz jedno dziecko. Jestem w 37 tygodniu. Powiem ci, ze dla mnie to nic tak nie meczy jak ciaza. Koncowka jest straszna, czekam tylko kiedy koniec, bo juz psychicznie nie daje rady. Fizycznie to wokole kaleczny slon.

Gość gość
Jak mozna przyspieszyc ten porod?

Gość gość
ja juz pod koniec 36 tyg mialam dosc. seks moze pszyspeszyc porod

Gość gość
seks, spacery, sprzątanie - z tym ostatnim to oczywiście z umiarem.

Gość gość
Podobno olej rycynowy...

Gość gość
Sex... Tatusiek w belgii sobie siedzi a na skok w bok w takim stanie to nie ma co liczyć bo sexsownie nie da sie wyglądać hehe...ale tak bardziej serio to właśnie wysiłek fizyczny może pomuc ...albo zajarać sobie bo 1 papieros (rads dla palących wcześniej) nie zaszkodzi a jak paliłam to pamiętam lekkie pobolewania brzucha po fajce (ale żeby była jasność żuciłam odrazu jak sie dowiedziałam) ...ale troch bała bym sie sama wywoływać poród bo przecież natura wie najlepiej kiedy będzie najleprzy moment na ten moment... Ale pewnie za 2 tyg czyli w 39 tc będe sama kombinwać

Gość gość
A ja jestem w 33. Nie wiem co bedzie za 3 tygodnie...a za 5 to chyba zwariuje. Juz sie kulam jak pingwin a jak pomysle ze jeszcze tyle czasu...

Gość gość
palenia nie polecajcie.. bez przesady! olejek ja sprawdziłam na sobie i mnie nawet nie przeczyściło także dupa :D u mnie pomogły spacery i chodzenie po schodach

Gość gość
Współczuję. Mam 2 dzieci,więc wiem o czym mowa. ;) Trzeba cierpliwie czekać. U mnie ani seks,ani spacery,ani sprzątanie nie pomogło. I córkę,i syna urodziłam po terminie - poród wywoływany. Córkę przenosiłam 14 dni i wtedy zrobili indukcję ( w Polsce),a syna rodziłam już w Niemczech i w dzień terminu mnie przyjęli,bo KTG było takie sobie,i tutaj wywołują inaczej (tzn.nie gwałtownie,jak to bywa po oxytocynie),więc urodziłam dopiero 2 dni później. Oba porody wspominam całkiem nieźle. ;) Ale końcówka ciąży to jakiś koszmar-zgadzam się.

Gość gość
Mam to samo a jestem w 31 tc, ale ciaza ogolnie dala mi w kość

Gość gość
Po 32 zaczełam czuć zmęczenie ciąża a teraz 3 tyg przed terminem to już calkiem siły nie mam

Gość gość
Ja do 37 tc czulam sie swietnie, dzis zaczelam 39 i modle sie o szybki porod. W ciagu tych 2 tyg wszystko sie zmienilo zaczelam puchnac choc przytylam tylko 8kg, glowa boli na nonstopie, brzuch przeszkadza, i ten ciagly niepokoj czemu nie kopie

Pociesze Was dziewczyny macie cudowna pogode jak na koncowke ciazy. Ja w kazdej koncowce w 30 stopniowych upalach chodzilam. Masakra. I jak na zlosc nawet blizniaki donosilam do 39tygodnia:-) corke przenosilam 10dni nic nie pomagalo. Ta ciaze takze na letnie miesiące . Zgadzam sie ze to dobija zwlaszcza jak sie juz ma dzieci i trzeba byc super aktywnym do konca. Trzymam kciuki autorko i to co czujesz jest calkiem normalne nie daj sie. Powodzenia i zdrowka życzę.

Gość gość
Współczuję też tak miałam. Rodzilam w lecie na początku lipca wtedy jak panował wszędzie ten 40 stopniowy skwar. Też było mi ciężko i nie mogłam się doczekać. Potem jak urodziło się dziecko z powrotem chciałam być w ciąży;-)

Gość gość
Ja nie chodze ja sie turlam ...no masakra godzinny spacer to dla mnie taki maraton że potem leże plackiem 2h ...a przed ciążą niałam idealną kondycje mieszkam na wsi i w lato do pracy jeździłam rowerem 10 km w każdą strone i do tego 8-12 godz w ciągłym ****** jak wolne miałam to też mnie nosiło wszędze ...

Gość gość
Ja jestem w 19 tygodniu i już mam dość...

Gość Heilige Geist
Teoretycznie ciąża nie powinna trwać dłużej niż 36 tygodni. 9 miesięcy razy 4 tygodnie, daje 36 tygodni.

Gość gość
Ale np 36 tydzien ciazy to 34 tydzien zycia plodu.