Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzinka damesek czyli na co idą zasiłki z mops i gops

Polecane posty

Gość gość

Znam taką rodzinę i strasznie się ich wstydzę bo to moje dalsze kuzynostwo. Przez całe lata matka z ojcem tam nie pracowali, za to dzieci naklepali 6. Dostają wszystko od gminy a ojciec ich spokojnie mógłby jechać pracować za granicę lub gdzieś w Polskę. Jeszcze tego samego dnia jak mamusia lampucerka wybierze kasę z gops, jedzie z córeczka mi po ubrania, buty i kosmetyki w efekcie czego potem nie mają na chleb i zasłaniają się ze poszlo na lekarza czy coś. Wiec gmina daje im też żarcie z unii. A damesy tak wyfryzowane i wystrojone ze w życiu byś nie powiedział ze to biedna rodzina. Nie znoszę biedaków i uważam że większość jest biedna na własne życzenie a rąk serio to jest bogatsza niż uczciwie pracujący człowiek. Zanim podniosą się głosy bym zaczęła robić jak oni to odpowiem ze żebranie mnie nie jara. Wpienia mnie natomiast cwanuactwo mopsiar. Powinna być jakaś selekcja i kontrola na c9 ta kasa z naszych podatków jest przez nich wydawana

Gość gość
Miało byc: kupują SOBIE ciuchy. Mnie to wkurza, ja musze odliczać czy mogę sobie teraz kupić buty a takie oflajtusy mają na 4 ich pary.

Gość gość
owszem tu zaraz podniosą się głosy zachwytu nad mopsiarami, bo to same mopsiary będą wrzeszczeć żebyś zaczęła robić tak samo, a na koniec opowiedzą stałą kafe-bajkę jak to one pracują na wysokich stanowiskach, zarabiają grubą kasę i nie zawiszczą im paczki makaronu z UE - po takim tekście wiadomo z kim mam do czynienia. Pracujący ludzie opłacający rachunki i płacacy podatki na takich ludzi doskonale widza ten absurd, bo zarabiają we dwójkę ok 4000zł na 4 osobową rodzinę i im się nic nie należy, bo pracują, a przecież jeszcze z ich pieniędzy trzeba opłacić jeszcze tych nierobów i to jest makabra. Mnie akurat dobrze sie powodzi ale moja sąsiadka wdowa z 2 dzieci dorabia i tyra gdzie może, ta kobieta wygląda jak trup no ale pracuje tak? :o

Gość gość
Ale jesteś wrogo nastawiona do świata :) Więcej uśmiechu życzę :) Na pocieszenie Ci powiem, że niedługo jeszcze dostaną 3 tysiące na dzieci, w prezencie od PISu :D Dopiero Ci żyłka pęknie ;)

Gość gość
Panstwo sponsoruje nierobow taka prawda.

Gość gość
19,31 :D

Gość gość
nieroby w naszym panstwie mają się dobrze i jeszcze lepiej im bedzie za PiSu

Gość gość
a mi się nawet głupie rodzinne nie należy bo za bogaci jesteśmy. tylko jak odliczyć kredyt i opłaty to na życie mi zostaje niecałe 2 tysiące

Gość gość
Nic na to się nie poradzi. Trzeba by obalić rząd (nie, nie tylko PiS, ale i POwski, SLDowski, itp bo to jeden pies), powstrzymać roszczeniowość i dać 5-10lat na wyprowadzenie państwa na prostą. I całej UE też by się to przydało. Ale ja sie staram myśleć pozytywnie. Najnowsze badania pokazują, ze 62 osoby (słownie: sześćdziesiąt dwie) posiadają DOKŁADNIE tyle co w sumie 3,5 miliarda ludzi :) 3 500 000 000 ludzi ma łącznie tyle co paru miliarderów. I z roku na rok liczba tych najbogatszych się zawęża. Ogromne rozwarstwienie społeczne jest widoczne w państwa i rozwiniętych i ubogich. x Więc po prawdzie, nawet jeśli wyliczacie sobie na te buty tzn, że macie co wyliczać. Tzn. że skądś pieniądze macie, i jakoś je dysponujecie. Ba, macie coś czego nie da Wam się odebrać - umiejętność zarabiania. Jesteście w stanie zmienić miejsce zamieszkania i sobie poradzić. Oni nie są. A kryzys finansów publicznych przyjdzie prędzej czy później

Gość gość
A większość świata nie ma nawet paru % tego co macie Wy. Naprawdę myślę, że nie warto aż tak sie przejmować takimi mopsiarzami. Bo suma sumarum 90% z nas ma fantastyczne warunki na tle globalnym

Gość gość
19.31 Bogatemy żyłka nie pęknie, za to takiej wieloródce , bo jak rozumiem pozazdrościłaś kuzynce autorki i zamierzasz zrobić szóstkę. Także tobie pęknie peesda z pewnością, i te trzy tysiaki wydasz na zaszywanie pesdy i wepchnięcie obniżonej macicy do wora zwanego brzuchem.

Gość gość
00:41 :D

Gość gość
Ja jestem mopsiara, bo pobieram zasiłek na syna. Z tej kasy oplacam jego terapię i przedszkole. I mam zamiar jeszcze iść po dofinansowanie na turnus rehabilitacyjny. Ojejjjjj będę się byczyc tydzień za pieniądze podatników. Synek, trzy lata, autyzm wczesnodzieciecy. I szczerze - wolałabym iść do pracy i mieć ZDROWE dziecko przede wszystkim

Gość gość
Ale co ona kuli za ten zasilek? Chyba buty z deichmana a ciuchy z lumpa, nie wspominając o kosmetykach z biedronki

Gość gość
Jak ona po 6 porodach może wyglądać dobrze O.o

Gość gość
01,10 mopsiara mopsiarze nierówna,temat jest o dameskach a nie ludziach z realnymi problemami. Mogłabyś się poczuć urażone tylko w przypadku bycia rzeczoną dameską.

Gość gość
Nieczuję się urazona. Wstyd mi, że muszę prosić o pieniądze. Pół roku minęło nim złożyłam wniosek, bo było ni wstyd. W sumiedalej czuje się z tym dziwnie, ale duma dziecka nie na karmie

Gość gość
Wiesz jek jest. Pewnie że ten zasiłek każdyby oddał byle dziecko było zdrowe. I traktuj to jako dobro dziecka. Dla dobra dziecka. Jeśli uda się za pomocą rehabilitacji poprawić jego stan to olej że mops , co ludzie gadają. Za ciebie i syna życia nie przeżyją. Życzę ci dużo siły i powodzenia. Ja mam aspergera, ale jakoś nauczyłam się być socjalna. Może nie straszliwie, ale powiedzmy mieszczę się w normie.dużo sily dla ciebie i poprawy u dziecka.

Gość gość
Ludzie nie gadają, bo nie chwalę się ani zasilkiem ani schorzeniem. Dzięki za wsparcie słowem. Teraz mamy znacznie lepsze perspektywy niż 20 lat temu, kiedy ZA się nie diganozowalo

Gość gość
Z krajów UE mamy najniższy socjal. Mimo to, gdyby te mopsiary znikły i tak podatki będą. Jak nie na ubogich to na ośmiorniczki dla rządu. Ja jestem młodą matką. Wiem, za chwile zostanę zlinczowana przez wszystkich. Byliśmy nieodpowiedzialni, śmietnik w głowie, ale teraz nic na to nie poradzę. Robimy co możemy by wyjść na prostá. Siedzimy u rodziców, narzeczony pracuje. Oboje kończymy szkołe zaocznie. Mamy plany, bo narzeczony prawdopodobnie dostanie ziemie od ojca, więc kupno mieszkania jest w planach. Jak tylko mała podrośnie od razu robię jakieś kursy z pup i do pracy. Na początku stycznia byłam po raz pierwszy w mopsie. Dostanę rodzinne 80 zł. 4 zł więcej w dochodach narzeczonego i nie dostalibyśmy nic. Śmiechu warte! Na jedną paczke pampersów będzie... Za to koleżanka rok starsza (20lat) 2 dzieci, oboje nie pracują, siedzą u matki z przyrodnią siostrą i kolejne rodzeństwo w drodze. Wywalili ich z mieszkania, siedzą w jakiejś norze w 6 i 7 lokator w drodze. Mają żarcie, zasiłki różnego typu, mops opłaca zaoczne gimnazjum (tragedia), opał, dodatek mieszkaniowy i c***j wie jeszcze co.

Gość gość
Zgadza się, dlatego nie poddawaj się. Dużo dzieci z autyzmem daje się zrehabilitować ,że są w stanie funkcjonować . Część zachowań da się wyuczyć. Także pozdrawiam cię serdecznie i życze dużo życzliwych osób w życiu realnym. I tych z instutucji też. Dziecko najważniejsze.

Gość gość
02:07 wybacz ale już to co powiedziałaś czyli "mieliśmy siano w glowie" dyskwalifikuje cie zupełnie w oczach normalnego człowieka. Głupich i beznyslnych ludzi powinno się postawić pod ściana i .... wiadomo co. Bo tego debilizm jest za dużo. Właśnie najgorsze jest to ze najbardziej mnożą się imbecyle bezmozgie a potem weź takim pomagaj. Pieprzeni ze jak nie byłoby na kopa to byłoby na osmiorniczki dla rządu Człowieku najgorsza krzywda jaka możesz zrobić człowiekowi to dawać mu za darmo kasę, uczyć ze mu się należy i przyzwyczajać go do dalszego opyerdalyngu

Gość gość
500+ dla dames