Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wrażliwy facet odpycha kobiety ?

Polecane posty

Gość gość

Czy naprawdę tak jest, że wrażliwy facet nie potrafi utrzymać przy sobie pięknej kobiety ? Czy każda z Was traktowałaby faceta, który dwa miesiące się smuci po śmierci psa za dziwaka ? Czy chęć przejścia na weganizm z powodów etycznych to dla Was również dziwactwo i powód do zakończenia związku ?

Gość gość
1 Nie 2 Nie 3 Nie

Gość gość
wrażliwy facet to pojęcie o wiele bardziej złożone niż weganizm, smutek po śmierci psa i dziwactwa :) Ten smutek po śmierci psa to jak się przejawia ? Można się smucić biorąc 2 mce urlopu i nic nie robić a płakać nad grobem pupila , a można po prostu odczuwać smutek i mówić o tym ludziom bliskim. A ile kobiet odepchnął ten "wrażliwiec" - może po prostu nie jest wrażliwcem tylko dziwakiem, nudziarzem, egocentrykiem ? Mężczyzna wrażliwy, jak trzeba, porządnie potrafi w gębę przyłożyć, a uczucia swoje ma i nie zawsze je na forum wygłasza - potrafi cieszyć się piękną plażą, da kobiecie zerwane polne kwiaty, dziecku kołysankę do snu zaśpiewa, ale też wie co to śmiech, pójdzie na mecz, gdzie klnie siarczyście .... i przyłoży komu trzeba, kiedy trzeba - tacy też wrażliwi faceci są :)

Gość gość
Smutek po śmierci psa miałem na myśli ogólnie gorszy nastrój i czasem wspomnienie z łzą w oku. Oczywiście jestem człowiekiem nie pozbawionym poczucia humoru i romantyzmu, co do bójek to raczej unikam, ale zdarzało mi się kilka epizodów.

Gość innyswiat
przyciąga przyciąga wrażliwy! tylko taki ,mój taki był i byłam nieprzytomna z zakochania ale uznał że ja chcę twardego kretyna seksoholika i zmienił się i dlatego go opuszczę,co za fatalna pomyłka w jego pojęciu i jaki mój żal

Gość gość
Jak to się zmienił? Przecież to niemożliwe. Jestem od urodzenia wrażliwcem, dużo przez to wycierpiałem i próbowałem się trochę zmienić, ale nic z tego to oszukiwanie samego siebie.

Gość gość
gość wczoraj "wrażliwy" to nie "c***a" - bycie wrażliwym to cnota i nie wyklucza, że możesz być zdecydowany w osiąganiu celów, stanowczy, spontaniczny, charyzmatyczny etc. itp. ..... Jeżeli ktoś jest wrażliwy to powinien się z tego cieszyć, chyba, że nie rozumie co to znaczy.

Gość gość
Jestem facetem i z moich obserwacji wynika, że atrakcyjne kobiety w większości wybierają drani i gruboskórnych facetów, gdyż ich ideałem jest taki, który pocałuje w centrum miasta czy 10 razy dziennie powtarzal jak to on mocno kocha.

Gość gość
ale durne pytania to normalne,że ktoś sie smuci po śmierci pupila,jakie ma znaczenie płeć? nie trzeba wyjątkowej wrazliwosci,zeby cierpiec po stracie kogoś bliskiego,a zwierze jest jak członek rodziny przecież. dziwne by było gdybyś sie nie smucił..co to są 2 miesiące? 2 lata mijają i ja dalej mysle i będe myśleć o kotce co do we.ganizmu no to super sprawa,sama bardzo bym chciała poznać kogoś kto nie uważa że prawdziwy facet je mięso i nie zmuszałby mnie do gotowania mu kotletów..a że sama jestem we.getarianką może przy we.ganinie stałabym sie lepsza :) za to mięsożerca mógłby mnie drażnić na różne sposoby,przekonywać do mięsa,wyśmiewać,same minusy atrakcyjne kobiety,ciekawe jakie to dla ciebie są..jak te głośne,wyszczekane,przebojowe,rozrywkowe,wymalowane i wystrojone no to sie nie dziw,że lecą na podobnych do siebie ja jestem ''szara'' pewnie dla Ciebie mało atrakcyjna mysz i tylko wrażliwi mnie przekonują.

Gość gość
pewnie sam szukasz mało wrażliwej,nie lubisz tych dobrych i spokojnych. odpycha mnie przekonanie facetow,ze wrazliwosc jest wadą,której sie nalezy pozbyć prawdziwa wrazliwosc jest cenna,bądź sobą i sie nie zmieniaj

Gość gość
Pisząc o kobiecie atrakcyjnej miałem na myśli przede wszystkim duże oczy, delikatną urodę, absolutnie nie krzykliwa i wymalowana.

Gość gość
Smutne jest to co widzę dookoła - typowe tępaki, nieuczciwi handlarze, wyzyskiwacze swoich pracowników żyją w związkach latami. Ja również nie należę do biednych, potrafię kochać prawdziwie, jestem wrażliwy na otaczające zło a nie mam szczęścia do kobiet - nie mogę trafić na taką, która by rozumiała, że zwierzę też cierpi, też mu zimno i można po utracie kochanego psa być smutnym miesiącami.

Gość gość
to dziwne,że na taką nie trafiłeś,bo przecież dużo ludzi kocha psy i koty i rozumie jak to jest.. trudniej trafić na wegankę na pewno,ale na miłośniczke psów? bardzo łatwo

Gość gość
smucić się można ale rozpaczac miesiącami to już nie bardzo rozumiem mimo, że jestem nadwrażliwa i mam świadomość że zwierzęta też cierpią uważam że rozpaczać można po utracie bliskich, nawet latami

Gość gość
no ale wlasnie tu o to chodzi,ze dla pewnych ludzi pies jest kimś bliskim,członkiem rodziny,to nie jest tylko zwierzę ale najlepszy przyjaciel,towarzysz,ktoś do kogo sie przywiązaliśmy,wazniejszy od większości ludzi skoro to normalne rozpaczać latami po stracie kogoś bliskiego to normalne jest rozpaczanie po psie,który był właśnie kimś bliskim

Gość gość
no i ? nie zapominaj że to jednak jest zwierzę, system wartości musi mieć odpowiednią kolejność, zawsze

Gość gość
i nie stawiaj znaku równości między człowiekiem a zwierzęciem

Gość gość
co z tego,że zwierze skoro można je kochać bardziej niż człowieka? albo tak samo

Gość gość
gość dziś Jestem facetem i z moich obserwacji wynika, że atrakcyjne kobiety w większości wybierają drani i gruboskórnych facetów, gdyż ich ideałem jest taki, który pocałuje w centrum miasta czy 10 razy dziennie powtarzal jak to on mocno kocha. x Przepraszam, nie bardzo rozumiem, - z Twojej wypowiedzi wynika, że gruboskórny facet lub drań to taki, co całuje w centrum miasta lub powtarza często, że kocha ? ? ? ? Gdzie ta męska logika ?????

Gość gość
Dziwne podzialy:). Facet wrazliwy,to wrazliwy. Wlasnie taki co poplacze,bo mu ukochany pies zdechl. Taki co nie zgrywa macho za wszelka cene,ktory potrafi pokazac uczucia,nie wstydzi ich sie. Taki, ktory potrafi zapytac co jest gdy widzi ,ze cos nie gra. Ja takich cenie i niestety nie spotykam,jesli juz,sa zajeci,bo jakas madra kobieta sie na nich poznala. Zostaja mi wlasnie chamy i gbury.

Gość gość
Pitolenie. Wszyscy pisza,tak oczywiscie,wrazliwosc jest the best. Guzik prawda. Na papierze. W zyciu ktos moze popatrzec i nawet pomyslec-no ,fajnie, a faktycznie uwazac za glupie podejscie. Ja jestem kobieta, jestem wrazliwa. Chcialam byc inna,musialam zaakceptowac. I nie, faceci w ogole tego nie lubia. Moga przez chwile sie tym podjarec i to na tyle. Pozniej sa slowa typu-nie rozumiem takiego podejscia. Chwile temu jeszcze sie podobalo no nie. Marze o bezludnej wyspie:)

Gość gość
Ja jestem wrażliwy ale nie na wszystko i nie w każdej sytuacji. Trzeba być twardym kiedy wymaga tego sytuacja. Tak myślę czy kobieta chciałaby właśnie od faceta taki "pakiet". Ja akurat taki jestem :D W dodatku sam :P

Może wrażliwy facet odpycha kobiety ,ale tylko te mniej wrażliwe niż on sama jestem wrażliwa ba nawet nadwrażliwa i podobają mi się zwykle Ci nieśmiali i wrażliwi faceci ,niestety tak jest że ja też jestem nieśmiała i trudno się takim ludziom razem zgrać ,zrobić pierwszy krok,dlatego Ci wrażliwi trafiają zwykle na tych bardziej pewnych siebie,mniej wrażliwych i podobnych do siebie ludzi którzy nie boją się zagadać i kryzys gwarantowaaany:)

Gość gość
No widzisz ja z kolei nie jestem nieśmiały :P Trochę wrażliwy i bardzo uczuciowy :) Nie mam wielkich problemów żeby zagadać jeśli wyczuję, że druga osoba chce zagadać ;) Czasami też z automatu potrafię podejść :D Właśnie uświadomiłem sobie jakim jestem świrem :D

Gość gość
To przynajmniej pozytywnym:)

nie no w sumie myślę że jesteś właśnie okazem zdrowia psychicznego bo robisz to co czujesz i nie boisz się okazywać emocji:P Szczerze też bym tak chciała ale czasem mam blokady i nie tak łatwo je przeskoczyć:P

Gość gość
A mnie pzyciąga i kręci.

Gość gość
Odpowiedzi na pytania z pierwszego postu. TAK TAK TAK

Gość gość
Uwierz mi, że to czasami bywa uporczywe lub problemowe. Nie raz nie mogę się powstrzymać i faktycznie to co myślę to powiem. Zdarzyło się parę razy, że kogoś uraziłem tym. Oczywiście później przepraszałem i cholernie żałowałem. Wiadomo co zostało powiedziane już nie zostanie cofnięte. A co do pokonywania swojej nieśmiałości to mówię w myśli: i co nie zrobisz tego ( oczywiście śmieje się sam z siebie w tym momencie) i przechodzę do dzieła :D Zwykle podchodzę do swoich słabości ze śmiechem :D Oczywiście później się motywuję i przechodzę do pokonywania swoich słabości :)

Gość gość
Sussanna jakie blokady? Możesz podać przykłady? Może akurat uda mi się coś zaradzić na te blokady ;)