Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wrażliwy facet odpycha kobiety ?

Polecane posty

Gość gość
1 Nie 2 TAK 3 TAK Chociaż wiążąc 2 i 3 to wygląda że facet ma jakiś problem a nie że jest wrażliwy.

Gość gość
Wg moich spostrzeżeń polskie kobiety wolą macho a wrażliwość i mężczyzn uważają za wadę. Właśnie wrażliwy często określany jest jako c***a, płaczek czy inny taki. Sporo dzisiejszych kobiet jest bardzo męskich więc i wrażliwsi mężczyźni są coraz gorzej widziani.

Gość gość
kochać zwierzę jak człowieka? smutne to

takie że boję się oceny innych jak zaczynam mówić to mam wrażenie że większość ludzi albo mnie nie słucha albo zdawkowo odpowiada mi na pytania z grzeczności... jak to widzę to automatycznie podkopuje to moją i tak nie za wysoką samoocenę i zaczynam się plątać i gubić w tym co chciałam powiedzieć i wychodzi że zaczynam kręcić i nie mówić tego co naprawdę czuje,ale chyba większość ludzi tak ma że zakłada na co dzień maski a tylko przy niektórych osobach je zdejmuje:)

Gość poetka Amatorka
Gość 22,48 świetnie to ująles,mezczyzna może być wrażliwy ale powinien też umiec zachować się po mesku czyli np umieć obronic swoją kobietę albo walczyc o nią ,podejmowac meskie decyzje,kobiety odrzucają faceci słabi,maminsynki niezdecydowane,jacys wieczni cierpietnicy,mazgaje ryczacy z byle powodu...moim ideałem jest ktoś dojrzały opiekunczy odpowiedzialny i silny ,taki który zrozumie moją wrażliwość czyli sam też powinien ją posiadać,

Gość gość
Problem nieco skomplikowany można powiedzieć. Oczywiście można te słabości pokonać wiesz :) Ja akurat tak nie miałem nigdy w życiu więc nie wiem za bardzo jak to jest. Czemu twoja samoocena jest niska? :/ A co do zakładania masek to tu się zgodzę. Wiele ludzi gra, ukrywa swoje prawdziwe ja. Zachowania pod publiczkę są mi bardzo znane ;)

Gość gość
Susana, chyba dobrze pisze:). Wiesz co, też tak miałam. Dopóki właśnie dusiłam uczucia, emocje, wrażliwośc. Przestałam i łatwo mi nie jest. Ludzie różnie reagują, najczęsciej to nie wiedzą jak sie zachowac. Jak odpowiedzieć na brak ściemniania , na okyzawenie tego co się czuje. Nauczylam sie to robić, a jednocześnie nie dawaćwykorzystywac chociaż żeby nie było, różnie bywa. Może i czasami dostaję nawet kopa, boli, ale lepiej się czuję sama ze sobą.

Gość gość
Najlepiej być sobą :) Wiadomo czasami jest ciężko albo sytuacja nie pozwala za bardzo na niektóre rzeczy, zachowania. Przykład: spróbuj się wychylić w korporacji/większej upolitycznionej firmie. Wiadomo jak się skończy... Sussanna spróbuj popracować nad sobą :) Myślę, że uda Ci się osiągnąć to co chcesz :)

Gość zawsze sexy
Wrażliwość na drugoiego człowieka na pewno nie ale wrażliwość na swoim punkcie już tak, dotyczy to zarówno kobiet jak i facetów.

Gość JJJJJJJJ
Temat bardzo na czasie - aktualnie przekonuję się o tym na własnej skórze. Moja ukochana kobieta właśnie zerwała związek, głównie z powodu mojej deklaracji zamiaru przejścia na weganizm. Pomijając fakt nazwania tego dziwactwem, wygląda to tak gdyby ważniejsze było jedzenie mięsa, skórzane torebki i buty od cierpienia zwierząt i Naszego związku. To boli, ponieważ ja bez mrugnięcia okiem byłbym gotów dla Niej do dużo większych ustępstw - na tym polega miłość. Zdałem sobie sprawę, że chyba tylko ja kocham tak mocno, bez względu na przeszkody a Ona szuka tylko idealnego związku wpasowane w Jej preferencje. Mimo wszystko bardzo Ją kocham i myślę, że dałbym radę żyć pod jednym dachem z mniej wrażliwą osobą, ale niestety Ona w to wątpi - obawia się konfliktów. Czy Waszym zdaniem prawdziwa miłość tak wygląda? To tak wiele, aby zrezygnować z czegoś dla drugiej połówki ?

Gość gość
ale dziwne...ja to bym sie bardzo ucieszyła z takiej deklaracji :) widocznie do siebie nie pasujecie i tyle. Skoro tak to lepiej ze zerwała. Nieważne czy przeraziło ją że nie będzie umiała Ci nic ugotować czy po prostu Cie nie rozumie. Znajdziesz kobiete która też jest weganką albo we.getarianką i będzie lepiej. Niestety duzo ludzi uwaza weganizm za dziwactwo i przodują w tym faceci..tym bardziej dziwne ze tak trafiles,to jakis absurd dla mnie. Jesteś unikatem ale oczywiście pozytywnym. Dla mnie facet musi byc wrazliwy bo inaczej sie nie dogadamy i nie zrozumiemy,rezygnacja z mięsa też jest mile widziana :)

Gość gość
kochać zwierzę jak człowieka? smutne to - a to niby dlaczego? pies jest oddany i bezinteresowny,wspaniałe to zwierzę dobrze powiedziane,Twoja dziewczyna okazała sie dużo mniej wrażliwa od Ciebie,na dłuższą mete pewnie sam byś sie źle z nią czuł. Widać ona nie jest gotowa na takie zmiany i bała sie,że będziesz ją przekonywać do tego,wywierać presje..że ona też ma nie jeść mięsa itp

Gość Adela7
Nie masz sobie nic do zarzucenia - uwierz w to. To ona nie potrafi docenić tego co ma i szuka pewnie typu imprezowicza, który nie będzie podejmował trudnych tematów, żyjąc płytko, bez głębszych uczuć - takie kobiety myślą, że szczytem szczęścia jest ciągle powtarzanie "kocham Cię" , przytulanie i wielkie okazywanie miłości przy innych. Wydaje mi się, że ona nie zasługuje na kogoś takiego jak Ty i jeśli to rozstanie będzie ostateczne to kiedyś obudzi się z ręką w nocniku ale będzie już za późno, ewentualnie druga wersja - nigdy nie zda sobie sprawy co straciła. Ja mam 37 lat i 3 związki za sobą - aktualny to mój mąż - właśnie najbardziej wrażliwy facet jakiego znam - weganin od 12 lat. Nigdy do niczego mnie nie przekonywał, ale ja sama dużo czytałam bo wiedziałam, że jest mądrym człowiekiem i ciekawiło mnie wszystko co z nim związane. Od ponad roku jestem weganką - czuję się dużo lepiej fizycznie i psychicznie. Jest jeszcze jedna kwestia, trochę bardziej przyziemna - z mojego doświadczenia i moich koleżanek - to właśnie wrażliwcy są najlepszymi kochankami. To jak on dotyka, całuje ... ciężko to opisać - po prostu On czuje kobietę, jej ciało - jest doskonały. Poprzednicy z pozoru bardziej męscy to łóżkowi inwalidzi - prawie cały seks sprowadzał się do jednego ruchu... Podsumowując, uwierz w siebie - na pewno jesteś wspaniałym człowiekiem, tylko Ona nie zdaje sobie z tego sprawy.

Gość gość
Ja dodam jeszcze jedno, czasem wrażliwcy na co dzień mogą wydawać się mniej uczuciowi dla swojej partnerki, gdyż często poświęcają się jakimś szczytnym celom. Jednak gdy coś dzieje się źle - choroba, tragedia rodzinna itp. - wtedy są najlepszym wsparciem jakie może być. Zaletą wrażliwców jest również to, że zawsze wiedzą kto ma jaki humor, zawsze potrafią się odnaleźć w sytuacji i najczęściej są to ludzie inteligentni.

Gość gość
zawsze sexy wczoraj Wrażliwość na drugoiego człowieka na pewno nie ale wrażliwość na swoim punkcie już tak, dotyczy to zarówno kobiet jak i facetów. c Nie facetów tylko MĘŻCZYZN ty babo

Gość gość
Gość 00:06 ma rację ;) Czytając tą wypowiedź to miałem wrażenie, że opisujesz mnie :D Szkoda, że dużo kobiet nie chce wrażliwych uczuciowych facetów :/ Z jednej strony dobrze, bo zwykle trafić można na kobietę, która nas rozumie itd. A z drugiej czasami pojawia się uczucie samotności wywołane brakiem miłości/drugiej połówki...

Gość Dominka31
Wrażliwy, empatyczny facet to największy skarb, jednak niektóre paniusie przekonują się o tym za późno, kiedy kolejny gruboskórny partner łamie im życie. Ja na szczęście zaczęłam od typu dominującego macho i nigdy więcej - to płytcy ludzie. Mój obecny partner jest mega wrażliwy, zaradny, inteligentny, romantyczny i do bólu szczery - ale za to go kocham, nigdy mnie nie okłamał.

Gość Rołzanna
Kobitki co wy facetowi wciskacie kit? Przecież go nie znacie, to po co to robicie? :D Facet! Słuchaj mnie. Wrażliwie ODPYCHA kobiety, my nie chcemy wrażliwców, chcemy silnych psychicznie facetów. Koniec kropka.

Gość gość
Rołzanna. Każdy lubi coś innego. Jedna będzie chciała nie uczuciowego twardego faceta inna znowu będzie chciała kogoś zupełnie innego ;) Nie ma co uogólniać moim zdaniem wiesz. Kobiety wyrażają swoją opinię i tyle. Większość jest za wrażliwym facetem ;) Jedno jest pewne. Ja się nie zmienię. Pozostanę troszkę wrażliwy, szczery, uczuciowy itd. Wolę być sobą niż się zmieniać i grać kogoś kim nie jestem. To byłoby głupie i męczące. Poza tym kłamstwo to nie u mnie.

Gość gość
Nie kompromituj się. Chyba tylko pusta niunia odrzuciłaby wrażliwego faceta. To nie ma nic wspólnego z silną psychiką, mylisz pojęcia z ignorancją i brakiem wyobraźni. Niestety są i takie puste baby, które całe życie przeżyją powierzchownie bez chwili zadumy, empatii - współczuję takim płytkim ludziom, ale oni nie mają tej świadomości nawet.

Gość gość
Aż takim wrażliwcem to ja nie jestem. Wiadomo trzeba być twardym gdy sytuacja tego wymaga. Nie ma co się mazać i cackać ze sobą cały czas ;) Na co dzień normalnie funkcjonuję :D

Gość gość
Kto się kompromituje?

Gość gość
Rołzanna oczywiście. Ja dopiero z wrazliwym facetem poznałam prawdziwy smak życia - to On nauczył mnie podziwiac zachody slońca, szum fal, zauwazać piękno tam, gdzie inni nie widzą.

Gość Rołzanna
"Każdy lubi coś innego." Tak, na pewno kobieta mając do wyboru każdego faceta na globie wybrałaby sobie akurat wrażliwego. :D Facet ma być silny, twardy, więc w odp. na Twoje pytanie tak wrażliwość odpycha, kobieta przy Tobie nie pier/dzi to Ty z dala od jej oczu bądź wrażliwy albo lepiej wcale ;P

Gość Ann49
Rołzanna, oby mój syn nie trafił na taką kobietę, brr... aż dreszcze mnie przeszły, że takie pustkowia istnieją i jeszcze na forum wchodzą.

Gość gość
Ann49, życie ją nauczy, jak dostanie klika razy w twarz od tego twardziela, kilka razy ją zdradzi, oszuka, chociaż znam takie idiotki, że pomimo tego tkwią przy takich chamach.

Gość Rołzanna
Twój na pewno trafi na jakąś co go omota i wyssie z niego pieniądze, a potem zostawi dla kogoś kto nie jest wrażliwy :D

Gość gość
Rołzanna powiem Ci tak: nie znasz mnie to po pierwsze. Po drugie zobaczysz jeszcze zwiążesz się z wrażliwym facetem ;) Teraz możesz się z tym nie zgodzić ale na 90% tak będzie. Ja Ci źle nie życzę ale jak Cie taki twardy kopnie w tyłek to sama zobaczysz. Zawsze mnie śmieszy ocenianie ludzi choć nawet się ich nie zna :D Podchodzę z dystansem do twoich wypowiedzi, bo znam tego typu dziewczyny. Pozdrawiam cieplutko :)

Gość Rołzanna
Oj oj bo wrażliwy nie zdradzi. W myślach milion razy, ale w życiu du/pa to na myślach się skończy. Nie bądźcie takimi hipokrytami, jesteście przecież anonimowi.

Gość Rołzanna
Nie spinasz się i to mi się podoba. ;) Piszę co myślę, a na życiu już się poznałam. Zamiast wierzyć w bajki wolę jakoś oswoić się z rzeczywistością.