Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata2016

Materac a kręgosłup.Jaki najlepszy?

Polecane posty

Witam, Poszukuję dla mojej mamy dobrego i zdrowego dla kręgosłupa matraca. Mama ma przepuklinę międzykręgową i potrzebuje naprawdę odpowiedni materac. Jaki polecacie>? Z góry dziękuję za odpowiedź Agata.

Gość Ola2277
Hm to może jakiś twardszy, starsi ludzie w ogóle lubią spać na twardszych powierzchniach, są zdrowsze dla kręgosłupa

Sama nie wiem czy twardy będzie taki dobry.Sama osobiście wolę na miękkim.Moze sprezynowy?

Gość teresa 21111
Może jednak piankowy materac? mama miałaby mięciutko, trzeba chyba sie troche znac na doborze materacy

Gość kasia 27789
Witam forumowiczów Piankowy taki typowy materac raczej odpada, jeśli chodzi o kregoslup to moze lepiej piankowy z bawełną i z odpowiednia gestoscia pianki?

Materac z pianki nie będzie za miękki?W Ikei oglądałam piankowe i jak się położyłam to dosłownie się zapadłam.Straszna lipa z tą Ikeą.

Gość gość
Nie no ikea to odpada definitywnie :) a na typowo piankowym materacu to faktycznie można się przekrzywić, a może pianka termoelastyczna ?

Gość gość
Tak dla poczytani, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego w tym i problemy z kręgosłupem, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Hybrydowy?Pierwszy raz słyszę.Nie wiedziałam że jest aź tyle typów materaców. Teraz to mam niezły mętlik w głowie;-)

Gość Robert 72431
Najlepszy materac? Tylko i wyłącznie MEDIVIS LUX COOL COMFORT, (producentem jest sklep firmowy z Koła) dla ceniących sobie prawdziwy komfort spania, oczywiście cena też jest bardzo komfortowa :) ale jeśli chodzi o zdrowie to nie powinniśmy na nim oszczędzać. Moi rodzice śpią na takim materacu (wiek rodziców 60-62 lata) i bardzo sobie go chwalą więc wiem co polecam:) POZDRAWIAM

Znalazłam w internecie poleconą firmę z Koła i mają pokazny wybór materacy. Jestem pod wrażeniem bogatej oferty i nawet mam coś na oku. Teraz muszę zadzwonić do nich i wypytać o kilka rzeczy. Dziękuję za polecenie i pozdrawiam!

To taki mit powtarzany od pokoleń, że dobry dla kręgosłupa materac musi być twardy. wcale tak nie jest! W ubiegłym miesiącuu wymieniałam materac w sypialni, poszłam do salonu Serene i sprzedawca wytłumaczył mi, że najlepsze dla zdrowia są materace takie średnio twarde., a co by nie powiedziec też dużo wygodniejsze do spania. wybrałam fajny i miękki materac piankowy Tempur i śpi się na nim bardzo wygodnie :) bez porównania z tymi gniotącymi sprężynami

Gość gość
Najlepszy jak dla mnie jest materac który zakupiłam przez internet. Darmowa dostawa, niskie koszty. Zdecydowałam sie. Jak się okazało, warto było. Po miesiącu użytkowania odczuwam różnice. Teraz moge polecić innym http://matinee.pl/

Gość gość
Ja znalazłam świetny materac w sklepie http://bjas-design.pl/ . Użytkuję go już drugi rok i ciągle bardzo wygodnie mi się na nim śpi . jak na taką jakość to w tym sklepie mają całkiem niezłe ceny.

Gość Kasia Żak
Mnie się poprawiło z bólami lędźwiowymi po tym jak zmieniłam materac na Art Medic. Polecił mi go lekarz.

Gość gość
Ja to kupiłam normalnie w Agacie sporo za niego dałam ale opłacało się bo sie fajnie dopasowuje do kształtu ciała i dobrze działa na kręgosłup

Gość gość
A jaki kupiłaś bo ja oglądałąm ten z kolekcji NERO i spodobała mi się wygodny jak nic...

Gość gość
Zdecydowanie polecam materac LINEA, jest tak zbudowany, ze dopasowuje się do ciała i super sie na nim wypoczywa

Gość gość
w agacie są materace?

Gość gość
Ja polecam sprawdzony i najlepszy, jaki miałam materac Viscotherapy. Jest super wygodny i ma zmienną, regulowaną twardość.

Gość gość
Kupiłam w Agacie, mega wygodny z tych droższych ale warto było bo super na nim się śpi.

Gość monika48
My wymienialiśmy stary materac z Ikei i postanowiliśmy zainwestować w coś lepszego. Kupiliśmy materac z Meble Marzenie i nie żałujemy wydanych pieniędzy :) Całkowicie lepszy komfort spania.

Gość gość
A bardziej polecacie kupować w np w Ikei i innych salonach stacjonarnych czy w internecie?. Bo potrzebuję właśnie materaca medycznego, żeby odciążyć mój kręgosłup (akurat jestem w trakcie rehabilitacji) i natknęłam się na sporo materacy prozdrowotnych z dobrymi opiniami np z Hildinga, miał ktoś, polecacie? Zastanawiam się nad Pasodoble ale jest sprężynowy. Nie wiem czy nie lepszy piankowy, np Zumba. A może inna firma?

Gość Klara i Ola
To czy ktoś woli materac bardziej twardy, czy bardziej miękki, to kwestia indywidualna, miałam taką samą sytuację razem z siostrą, ona chciała twardy materac , ja miękki w końcu każda z nas znalazła dokładnie taki jaki chciała, kupiłyśmy je na comforteo.eu.