Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MMJK18

Jak wrócić do byłej?

Polecane posty

Witam wszystkich :) Zacznę od początku. Ja i moja ex mamy po 18 lat. Byliśmy ze soba 2.5 roku wliczając przerwe tygodniową i 7 miesięczną. Robiłem dla niej wszystko co mogłem, nie zabierałem jej ciagle do kina restauracji itp bo nie zarabiam jeszcze tylko sie uczę. W sprawach łóżkowych wszystkie jej zachcianki robiłem więc napewno nie narzekała na seks . 8 dni temu zerwała ze mną podobno dlatego ze byłem za bardzo zazdrosny i za często się czepiałem. Jest w tym troche prawdy bo jestem nerwowa osoba i zazdrosnikiem, lecz kiedyś jej to nie przeszkadzało i tak juz sie przyzwyczaiłem :/ Jeszcze jak byliśmy razem to sie pokłóciliśmy i ona poszła na impreze ze swoimi przyjaciółmi a ja na jakąs inną ze swoimi przyjaciółmi i tam po większej dawce alkoholu sie pokłóciliśmy przez telefon ona powiedziała mi żebym spierdalał a ja do niej w złości powiedziałem, że jest pizdą i żeby poszła dać dupy wszystkim. Nigdy się nie wyzywaliśmy z szacunku do siebie, może max 2 razy każdemu z nas zdarzyło się w złości kogos wyzwac przez te 2.5 roku. Podczas rozstania mi też wypominała, że tak do niej powiedziałem brzydko i że chłopak nie wyzywa swojej dziewczyny i to też jest przyczyną rozstania. Myślę, że kolejnym powodem rozstania było to, że pozwoliłem sobie wejść na głowe. Weszło do zwiazku troche nudy, mniej starania, ja stałem się mniej stanowczy i zazdrosny a ona stała się bardziej wybuchowa i traktowała mnie wtedy gorzej.Wiem, że mnie kocha bardzo płakała gdy mnie rzucała, 2 dni po rozstaniu odprowadziła mnie do szkoły normalnie trzymała mnie za rękę, mówiła, że mnie kocha itp ale wrócić nie chciała chyba..:/ potem przez kilka dni po rozstaniu interesowała się co robie z kim itp ale z dnia na dzień mniej pisała. Kilka dni temu poszła ze znajomymi na impreze i na snapchacie zrobiła zdjęcia z jej kolegą jak sie obejmuja albo całują w policzek. W sumie to nic nie było takiego bo ona często z przyjaciółmi robiła takie zdjęcia i niepotrzebnie zrobiłem sie zazdrosny i jej to pokazałem pytając sie czy coś ją z nim łączy i czy on jej sie podoba. Odpowiedziała że nie i że spokojnie i akurat wierze jej bo ona nie jest taka, że pocieszyłaby sie po kilku dniach od rozstania ze mną. 2 dni później kontakt sie urwał i była zablokowała mnie na fb i snapie. Nic do niej po tym nie napisałem bo uznałem, że i tak się odezwie i bedzie chciała wrócic. Zrywała ze mna wczesniej 2 razy i za kazdym razem jak sie starałem to nie chciała do mnie wrócić a jak zrywałem kontakt to sama się odzywała przepraszała i bardzo chciała do mnie wracać. Wczoraj wieczorem wdałem się w bójkę z jakimiś dresami i jeden z nich mnie uderzył i mam podbite oko. Dzisiaj rano zrobiłem jakiegoś tam snapa z koleżanką i wysłałem go do różnych osób w tym do jej siostry. Ona najwyraźniej pokazała go mojej ex bo była od razu zainteresowała się i spytała się co mi sie stało i z kim sie biłem. Nie odpisałem jej chociaż bardzo bym chciał :/ Ale skoro zerwała całkowicie kontakt to znaczy, że albo nie chce mnie znać albo za bardzo ją boli jak widzi moje nowe zdjecia z kolezankami itp i dlatego mnie zablokowała . Możliwe jeszcze, że chce mi zrobić na złość i zrobić to co ja jej kiedyś(po poprzednim rozstaniu to ja ją wszędzie zablokowałem i baaaaardzo ją to zabolało). Nie wiem...Jakbym był jej obojętny to nie pisałaby do mnie juz 2 dni po zerwaniu kontaktu co mi sie stało i nie martwiłaby się. Po zerwaniu napisała mi, że zrobiła to dla naszego dobra(troche ma racje bo było ciezko pod koniec) i że NARAZIE nie chce ze mna byc. Jak kiedyś mnie rzuciła to nie odzywałem sie do niej 7 miesiecy mimo ze ona co kilka tygodniu pisała do mnie i przepraszała mnie chciała wrócić itp. Nie miała wtedy żadnego faceta, nawet z nikim się nie całowała. Jestem a raczej byłem jej pierwszym i jedynym facetem, tylko ze mną uprawiała seks, z nikim innym się nawet nie całowała jeszcze. Jak myślicie, są szanse że bedzie chciała wrócic? Że napisze do mnie z propozycja spotkania albo z przeprosinami? Co mam zrobić żeby chciała wrócic? Narazie się do niej nie odzywam i od czasu do czasu robię jakies zdjecie na snapchacie z kolezankami, żeby wzbudzić troche zazdrości w byłej dziewczynie bo na nią najepiej działa taki sposób. Ale może macie jeszcze jakies propozycje co trzeba zrobić? Jeszcze chce wspomniec, że nie jestem w dobrych relacjach z jej przyjaciółką i przyjacielem oraz z jej mamą więc jest też możliwość, że nie za dobrze jej o mnie mówią i próbują przekonać ją do nie wracania do mnie :/ Pomóżcie jak możecie bo ciężko mi bez niej kocham Ją :/

Gość gość
Ja ci odpowiem. Związałeś się z dziewczyną , kiedy oboje mieliście mniej niż 16 lat. Uprawialiście seks i tego seksu teraz ci brakuje. Oczy przecieram z wrażenia, że można w tak młodym wieku współżyć bez żadnych konsekwencji prawnych. To cud, że nie zmajstrowaliście sobie dziecka bo co byście z nim zrobili. Nie macie pracy, uczycie się i jesteście zależni od rodziców całkowicie. Piszesz, że ją "kochasz" i chcesz do niej wrócić, a ja ci napiszę, że ty jej wcale nie kochasz bo nie wiesz, co to miłość. W tym wieku, wszystko wydaje się piękne, ale wystarczy, że dziewczyna zajdzie w ciążę, i czar pryśnie bo zacznie się szara rzeczywistość, która wymaga odpowiedzialności, a w tobie, ani w niej tej odpowiedzialności nie ma. Odpowiedzialny mężczyzna wie, że wczesne macierzyństwo rujnuje życie dziewczyny i jemu bo stawia ich pod ścianą odpowiedzialności za powstałe nowe życie. A na to zwyczajnie was nie stać. Ty tylko chcesz seksu ale nie potrafisz sobie wyobrazić nawet co ta dziewczyna będzie przeżywała, kiedy zostawisz ją bo nie umiesz odpowiadać za swoje czyny i w tym wieku, w jakim jesteś, nie dojrzałeś do bycia ojcem. Wcześnie zaczęliście bawić się w seks, za wcześnie by z tego było w przyszłości coś poważnego, jakiś stabilny związek. Nic , co zaczyna się seksem nie przetrwa próby czasu. Takie jest moje zdanie.

Zacznijmy od tego, że nic nie zaczęło sie seksem bo współżyliśmy 1 raz po prawie 2 latach bycia ze soba :) Po 2 kocham Ją już od bardzo dawna, długo przed tym jak zaczęliśmy ze sobą być. Po 3 to że jestem młody nie oznacza, że zostawiłbym ją z brzuchem bo idiotą nie jestem. Twój komentarz jest zbędny, nic nie pomógł, jedynie oceniasz mnie po moim młodym wieku :P

I nie chce tylko seksu. Jakbym chciał samego seksu to nie pchał bym się w związek bo do tego nie trzeba mieć dziewczyny. Nigdy jej do seksu nie namawiałem ani nie namawiam. Takie ocenianie po tym, że ktoś ma 18 lat jest niezbyt mądre i miłe :)

ktoś pomoże? Wczoraj wieczorem zobaczyła moje nowe zdjecie z kolezanka jak sie przytulalismy i napisala do mnie, że kilka dni temu juz myślała czy dać sobie jeszcze raz szanse ale teraz najwyrazniej to juz nieważne ale jej powiedziałem potem, że to nie jest moja dziewczyna tylko kolezanka. A dzisiaj napisała do mnie, ze jestem dla niej bardzo ważny, że bardzo mnie przeprasza za wszystko ze chcialaby cofnac czas ale sie nie da itp ale najlepiej bedzie, jak kazdy z nas pojdzie w swoja strone. Jak to przeczytałem to troche sie podłamałem i jej napisałem ze wcale tak byc nie musi i ze mozna jeszcze wszystko naprawic i zeby przemyslała to i chyba źle zrobiłem pokazując że mi tak zalezy....