Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy trzeba prac ubranka dla noworodka przed 1szym nałożeniem?

Polecane posty

Gość gość

Spotkałam się z różnymi opiniami...

Gość gość
Jasne ze take. Ubranka sa impregnowane srodkami chemicznymi zeby ladnie wygladaly.

Gość gość
Ja pralam i prasowalam. Na stronie szpitala znalazłam informacje ze mają być przeprane i wyprasowane lub co najmniej wyprasowane.

Gość gość
Oczywiscie, ze tak!!! Tysiace ludzi je dotyka, albo leza na jakims zakurzonym magazynie

Gość gość
Dla mnie oczywiste że tak, tak samo jak oczywiste że piorę swoje ubrania, pościel, ręczniki... jak się pomyśli o tym ile osób tego dotyka w czasie całego procesu produkcji, gdzie to leży, to odechciewa się zakładać "prosto ze sklepu"

Gość gość
koniecznie

Gość gość
A pralyscie pierwsze ubranka przed samym porodem czy wcześniej i dałyscie do szafy? Bo mi jeszcze 4 miesiące do porodu zostały a nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwa body

Gość gość
i te 2 szt body będziesz już prała, prasowała i do szafy wkładała? nie przesadzaj

Gość gość
Ja wszystkie nowokupine tekstyle piore przed zlozeniem. Ubranka dla niemowlaka wypralam przed porodem, wyprasowalam i ulozylam w poszwie na poduszke przed wloceniem do szafy. Czasami porod moze miec miejsce wczesniej, wiec tak "na wszelki wypadek".

Gość gość
Autorko, powiem więcej, nie tylko przed pierwszym założeniem, ale przed każdym następnym :D:D:

Gość gość
Powiem Ci tak jestem kierowniczką w magazynie z odzieżą nie raz widziałam jak leżą te ubranka w kartonach z rozerwaną folią,leżące na podłodze itp. radze Ci wyprać.

Gość gość
Przecież te ubranka może macać wcześniej każda menelka i jeszcze na nie naparchać. Wyobraź to sobie i sama sobie odpowiedz na pytanie. Ale skoro w ogóle je zadałaś, to nie mam co liczyć na Twoją wyobraźnie, więc odpowiadam: TAK! Wyprać w delikatnym proszku lub płynie a potem koniecznie wyprasować!