Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mooonka

tabletki anty,ból piersi i negatywny test

Polecane posty

Gość mooonka

Dziewczyny mam problem bo w piatek nie wzielam tabletki w niedziele mielismy stosunek w srode skonczylam opakowanie i zrobilam przerwe ale nie dostalam krwawienia potem w srode(10dzien od stosunku) i czwatrek zrobilam testy oba negatywne i zaczelam w czwartek nowe opakowanie ale dla pewnosci w poniedzialek zrobilam 3 test i tez negatywny wiec ok ale bola mnie piesi i sutki i mam bole w podbrzuszu i czy nadal jest ryzyko ciazy???

Gość gość
Test wiarygodny jest zrobiony 14 dni po stosunku , zrobilas go za wczesnie mogl jeszcze nie wykryc ciazy , wiedzialas ze nie wzielas tabletki i zgodzilas sie na sex bez dodatkowego zabezpieczenia , jestes bezmyslna .

Gość gość
W kazdej ulotce jest jak byk, ze w wypadku pominięcia pigułki lub spóźnienia dłuższego niż 12 godzin, masz się przez kolejne 7 dni zabezpieczać dodatkowo, np.prezerwatywą. Dlaczego wciąż tu czytam to samo? "Zapomniałam pigulki, współżyłam, co teraz?":-o Kurde! Jesteście dorosłe (za jakie się uważacie), to zachowujcie się jak dorosłe osoby! I jeszcze te testy zaraz po współżyciu... Co one mają niby wykryć? Spermę? Przeciez do samego zapłodnienia nie dochodzi od razu, tylko po kilku godzinach, potem czas na zagnieżdżenie zarodka i dopiero zaczyna rosną poziom hormonu, którego wzrost ma potwierdzić druga kreska testu ciążowego! A juz najlepsze jest to, ze wy na drugi dzien zaczynacie odczuwać to, co ciężarne (faktyczne) mają po kilku tygodniach bycia w ciąży! No ludzie! Najpierw się dokształćcie, a dopiero później bierzcie za seks!

Gość gość
mozna zapomniec tabletki , zdaza sie , ale zeby potem swiadomie uprawiac sex bez dodatkowego zabezpieczenia to juz trzeba byc debilka

Gość gość
Tu chyba nie o takie rady chodzi, a o pocieszenie "nieeeee, na pewno nie jesteś w ciąży! Ja tak miałam nie raz i nie jestem. Moja kolezanka tez nie jest. A łyka pigułki od przypadku do przypadku." :-o A przecież jest za wcześnie na jakiekolwiek diagnozy. Było się nieodpowiedzialnym, to teraz trzeba w nerwach odczekać ten tydzień, czy dwa aż minie co najmniej 14 dni od stosunku i wykonać test. Nic innego zrobić nie można. Jedynie wróżyć z fusów.

Gość mooonka
Ten ostatni test byl robiony w 14 dniu od stosunku i tez negatywny. Ale nie chodzi mi o to ze boje sie ciazy czy jej nie chce i dlatego napisalam tylko czy jest jeszcze mkzliwosc ciazy. Idac do lozkaz mezem bylam swiadoma ryzyka tylko teraz chodzi mi o bezpieczenstwo ewentualnej ciazy....

Gość gość
Jesli nie wystąpi krwawienie z odstawienia ( to w przerwie między opakowaniami) powinnaś zgłosić się do ginekologa. Tyle. Przynajmniej tak jest napisane w mojej ulotce. I o ile pierwsze opakowanie każą dokończyć, mimo pominiętej pigulki, to kolejnego, po przerwie juz nie zaczynać. Choć same pigulki juz istniejącej ciąży nie przerwą. Tyle jest w mojej ulotce. A w twojej? Zajrzałaś tam chociaż?

Gość gość
po 14 dniach test niby już jest pewny ale przypuśćmy że plemnik żyje 3 dni (nawet więcej ale to przy wspomagaczach a nie przy utrudniaczach jakim sa pigułki), maksymalny czas od owulacji do zagniezdzenia to 12 dni co nie jest takie trudne przy spowolnionych jajowodach, a test wykrywa dopiero przy powiedzmy 6 dniu chyba że masz jakieś czulsze. To daje 21 dni. Po tym czasie juz test powinien dac pewny wynik.