Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miałam grypę żołądkową w 5 tygodniu ciąży, boje sie czy dziecko bedzie zdrowe

Polecane posty

Gość gość

Temperaturę miałam tylko w 1 wieczór i było to około 38-39 stopni (nie miałam termometru ale czułam). Po zazyciu jednego APAP wszystko wróciło do normy. ciąży nie poroniłam ale do dziś boję się czy dziecko będzie zdrowe. Czy któraś z Was miała rotawirusa w tak wczesnym okresie? :((( cała choroba, czyli mdłości, bóle, trwały 3 dni, gorączka jeden wieczór

Gość gość
ta choroba funkcjonuje w Twoim układzie pokarmowym, nie jest niebezpieczna dla dziecka- informacja od mojego lekarza, ja chorowałam w okolicy 16 tygodnia, teraz jestem w 21 dobrze że zbiłas gorączkę, przestań sie martwić

Gość gość
musisz dużo pić, wodę i elekrotrolity i bedzie ok

Gość gość
dzieki za pocieszenie...nawet ta gorączka nie powinna zaszkodzić?

Gość gość
raczej nie, nie martw się, ja lekarzem nie jestem, ale dobrze że miałaś ją krótko. spokojnie dziecku nic nie będzie.

Gość gość
Zresztą to pewnie i tak nie był rotawirus, bo objawem rota jest bardzo wysoka gorączka (bez termometru to sorry, ale równie dobrze mogłaś mieć 37, 3) i wymioty. Złapałaś zwykłą wirusówkę. Dziecku nic nie będzie.

Gość gość
ale ja miałam bardzo wysoką tylko że jeden wieczór. dochodziła do 39 czułam przecież, i mąż czuł, czoło było mega gorące jak nigdy. nie mielismy termometru bo bylismy na wyjezdzie. p.s. a ja z kolei czytałam że przy rotawirusie nie musisz wymiotować, mdłości tez same sie zdarzają bez wymiotów...to juz nie wiem

Gość gość
Miałam w 5 tc. Jak mnie chwycilo tak cala noc spędziłam na sedesie. Nie jadłam niemal przez 3 dni a co zjadłam to zwrocilam gora lub domem. Dziecko zdrowe.nie miałam plamien i sama sie aż zdziwilam.