Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem beznadziejna matką

Polecane posty

Gość gość

Staram się jak mogę. Ale nie potrafię sobie zupełnie poradzić. Nie mogę ogarnac dziecka, domu, obiadu i siebie. Chyba nie nadaje się na matkę. Najprostsze rzeczy mnie przerastają. Dziecko ma 1,5 roku. Ubieranie się na dwór trwa godzinę, jedzenie to dramat a spanie to juz zupełny koszmar. Jak Wy sobie z tym wszystkim radzicie? Az mi wstyd jak pójdę do koleżanki (ona też ma dziecko) i co widzę? Porządek w domu, uśmiechnięte dziecko, ona wygląda super, obiad z deserem. A ja jestem wykończona. Nie wystarcza mi czasu na nic. I to wcale nie jest tak ze leze i nic nie robię.

Gość gość
No trudno co zrobisz... wystarczy dobra organizacja czasu wolnego. Dużo też zależy od potencjału dziecka.ja wkładam do łóżeczka turystycznego do tego garnki ,łyżki drewniane itp.bezpieczne sprzęty puszczam mini mini lub baby tv i odkurzam,myje podłogi .później usypiam córeczkę..robię obiad dla niej jak wstaje to już jest gotowy.

Gość gość
No mój syn juz w dzień nie spi. W nocy tez jest słabo ze spaniem. Nie umie się sam sobą zająć raczej. Jak ja zaczynam gotowac albo sprzatac to natychmiast płacz.

Gość gość
No jak 0,75 to 3/4 etatu To 0,5 1/2 etatu A 0,25 to 1/4 etatu...

Gość gość
Ja tez mam 1,5 roku dziewczynke jestem sama bo maz pracuje.moze idealnie nie mam ale ogolenie to posprzatane.ja julce puszczam ulubione jej bajki i wtedy sprzatam. A obiad robie jej z mrozonek glownie warzywa dodaje kawalek kostki pyci pyci zeby jalowe nie bylo. Do tego miesko jakies. I dziecko zadowolone.ale na spacer z dzieckiem mam to samo,:) godzine ubieram i szykuje

Gość gość
co to jest kostka pyci pyci?

Gość gość
kostka z pyci (małej pytki)

Gość gość
A co to mala pytka?