Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 20 tygodniu ciąży nie mam brzucha, jestem płaska

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. To moja trzecia ciaza. Jestem w 20 tygodniu. Ostatnie ciąże były identyczne 13 kg na plusie równomierny wzrost brzucha pojawiał się na początku 4 miesiąca dwa chłopczyki po 3,5 kg taki sam wzrost, brzuszki wszystko. Po tych ciazach bardzo ćwiczyłam i umieśnilam sobie brzuch tzw kaloryfer ćwiczyłam silowo i zdrowo się odzywialam czy to może mieć wpływ na to że od początku ciazy jest minus 1 kg? Martwię się trochę może któraś mama tak miała. Dodam że brzucha nie mam jestem płaska, no tak jakby najedzona ale nie zawsze i to że czuję ruchy daje mi jakikolwiek znak że jestem i powiekszone piersi. Nikt nie zauważa że jestem w ciazy. Pomóżcie mi i powiedzcie czy to normalne? Boję się że coś jest nie tak. Wg tych przyrostow już jakieś 5 kg powinnam mieć na plusie. I to Trzecia ciaza podobno brzuch powinno być widać szybko.

Gość gość
Każda ciąża jest inna. Niektórym brzuch rośnie dopiero pod koniec. Jak nie masz anemii to pewnie jest ok.

Gość gość
Wiem o tym właśnie ze mogą się różnić ostatnio byłam na wizycie w 15 tygodniu i w sumie nie dziwiło mnie aż tak że ważę tyle samo co na początku i że nie mam brzucha i chodzę w swoich spodniach sprzed ciazy ale waga się nie zmieniała i teraz spada więc się zastanawiam czy to normalne :/

Gość gość
Mialyscie tak dziewczyny? Dodam że nie mam żadnej nadwagi BMI mam w normie.

Gość gość
Masz wycwiczone miesnie brzucha,wiec podtrzymuja macice i brzuch nie jest tak widoczny ;) Poczytaj ;)

Gość gość
Ja przy cukrzycy ciążowej chudłam zamiast tyć. Jak dziecku czegoś zabraknie to sobie "weźmie" od matki. Nigdzie nie jest powiedziane, że trzeba wyglądać jak słoń.

Gość gośćania
waga spada bo trening pewnie mniej intensywny i masa miesniowa leci w dół:) ja tak miałam-cwiczyłam latami, miałam pieknie wyrzezbione nogi i posladki ale nie mogłam robic przysiadów z obciążeniem i po miesiacu mniej intensywnych treningów dupa płaska i kg tez w dół

Gość gość
No wiecie jak to jest Brzuszek to oznaka ciazy już mogę się pogodzić że nie mam ale te kg mnie zastanawiają czy to jest prawidłowe. Masz rację nie fajnie wyglądac jak słoń tzn za dużo jeść ale zawsze tyłam 13 czyli tyle co waży dziecko z resztą ze starych kart ciazy mam w 20 tyg 5 kg na plusie i stąd te obawy bo waga spada a dziecko rośnie? No walsnie mam nadzieję że tak wizyta za parę dni.

Gość gość
Gośćania pocieszylas mnie rzeczywiście zrezygnowałam z treningów gdyż siłowe zdawały mi się raczej za ciężkie biorąc pod uwagę stan hehe i rzeczywiście miałam wyrzezbione nogi tylek brzuch no ogólnie kawałek masy zrobiłam. Nagle Przestałam to już 5 mc i możliwe że to spada nawet nie Przeszło mi to przez myśl :D

Gość gość
Spokojnie, mnie też do połowy ciąży prawie nic nie przybyło kg i brzucha. A potem, jak zaczęłam rosnąć, to mi +20kg stuknęło. Tyle że ja w trzecim trym. bardzo puchłam.

Gość gośćania
kobieto mi w kilka tyg tak zleciało :) a tylko zmieniłam intensywnosc treningu a nie zrezygnowałam:) to niestety tak działa najwazniejsze ze dziecko zdrowe-jesli prawidlowo rosnie nie masz co sie martwic