Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

Wczoraj byłam u znajomych i oni nadal mają ubraną choinkę!

Polecane posty

dla mnie święta były w odległej przeszłości, a tu jeszcze kolędy, łapiemy się za ręcę i tańczymy wokół choinki :O

Gość gość
Moi sąsiedzi też łącznie z girlandą lampek przed domem oraz świerkami ustrojonymi w lampeczki wszystko mryka świeci się chyba czekają na Wielkanoc:-)

Gość gość
Dla waszej wiadomości okres bożonarodzeniowy trwa do Św. OFIAROWANIA PAŃSKIEGO, czyli do 02.02.

Nawet do środy popielcowej można trzymać, ale po co? Choinka, stroiki, to jest na magiczny czas, na kilka dni, ewentualnie tydzień-dwa, ale jak od połowy grudnia do połowy lutego, dwa miesiące to już coś jest nie tak. Odbiera się sobie samemu radość z krótkich chwil

Gość gość
U mnie w domu rodzinnym choinka była zawsze do 02 lutego i nic dziwnego dla mnie ze u innych jest jeszcze ubrana , każdy robi jak uważa

Gość gość
No popatrz co za skandal. Do "Uwagi" albo " Sprawy dla reportera" leć. Masz swoją dupę, to jej pilnuj. Nie twoja choinka...nie twój problem. Znajomi zaproszą taką dwulicową torbę i za chwilę przeczytają na publicznym forum, że u nich jeszcze choinka stoi. Boże strzeż mnie od takich...wrednych małp...bo na pewno nie przyjaciółek.

Gość gość
U mnie tez stoi. Do 2 lutego.

Gość gość
U mnie choinka stoi do środy popielcowej a czasem nawet do wielkanocy, teraz też mam i włączam sobie lampki :D Grzech??? :p

Gość gość
Bo niektórym choinka kojaarzysie wyłącznie z prezentami :-P

Gość gość
Ja w tym roku prawie nic nie dostałam, więc nie trafiłaś :p

Im krócej choinka stoi tym więcej radości daje ja moją wyjmuję 24 grudnia a chowam 27, a w tym czasie co się napatrzę to moje :classic_cool:

Gość gość
A moja daje mi tym więcej radosci, im dłużej stoi, I CO MI ZROBISZ??? :P

Gość Św pzremyslaw
A jak pała ci stoi długo to masz radość?

Gość gość
Nie mam pały, zreszta co ma do trego pała kretynie? :D:p

Gość gość
Czkawka nie podszywaj się pod Przemysława :p

Gość gość
Choinka to symbol pały, pało

Gość gość
Co ciebie babo obchodzą cudze choinki??? Daj ludziom żyć jak im się podoba.

Gość Pani Czkafka
Podkradam znajomym bombki z choinek,a na ich miejsce wieszam owcze bobki :classic_cool:

Gość gość
To dobrze ze cię nie zapraszam :D

Gość gość
Choinka to symbol Chrystusa idioto, a że tobie się wszystko kojarzy z pałą, to tylko symbol degeneracji twojego umysłu.

Gość gość
A czego symbolem jest czub na końcu choinki? Wielki falliczny czub

Gość gość
ja mam choinkę cały rok i gófno komu do tego.

Gość gość
Choinka, stroiki, to jest na magiczny czas, na kilka dni, ewentualnie tydzień-dwa, ale jak od połowy grudnia do połowy lutego, dwa miesiące to już coś jest nie tak. Odbiera się sobie samemu radość z krótkich chwil - ja widze to dokladnie odwrotnie. Nie chcialoby mi sie ubierac choinki zeby za chwile ją rozebrać..skoro juz wklada sie wysilek w ozdobienie domu i w dodatku te ozdoby są ładne to chyba lepiej jak pobędą jak najdłużej? szczegolnie jak jest snieg..poza tym jaki odlegly czas? czas tak zasuwa ze dla mnie to swieta były wczoraj..i poki jest zima niech sobie będą wszelkie ozdoby,wlasnie zeby to nie trwalo tak krótko tylko dluzej ( to i tak krótko) zazdroszcze CI poczucia uplywania czasu,ze dla Ciebie święta były dawno temu..bo ja to nie ogarniam ze juz bedzie tłusty czwartek..ba,nie ogarniam,ze juz po swietach,ze w ogole byly te swieta..i ze w tym roku koncze 23 lata :O

Gość gość
nie moze byc tak ze dluzej ubieram chonike niz ona stoi. Zal mi zawsze bylo rozbierac choinkę,nie lubilam tego jeszcze jak jest zywa to trzeba wczesniej sie jej pozbyc bo igły odpadają i to nie wyglada ładnie..ale sztuczna moze stać jak najdłuzej

Gość gość
My mamy żywe. Kupujemy w donicach a Wiosną sadzimy na dworze bo mamy bardzo dużo miejsca. Są oświetlone cały czas (światełka solarne) przez lata.

Gość gość
ja rozebrałam bo się sypała, ale u mnie jeszcze są ozdoby na mieście, na latarniach, na drzewach, nad ulicami, w sklepach, w domach:) A święta skończyły się 14 stycznia właściwie bo wtedy był prawosławny nowy rok.. A teraz trwa karnawał więc po co zdejmować ozdoby:) Także u mnie wszystko jest ozdobione przez dwa miesiące bo same święta trwają miesiąc, najpierw katolickie a potem prawosławne.

Gość gość
My mamy 3 metrowa choinkę i jej ubranie zajmuje nam czasem nawet dwie doby, rozbieranie jeszcze dłużej, bo te wszystkie łańcuchy by się nie poplątały. Łącznie ubieranie i rozbieranie to jakieś to około 4 dni,wiec nie wyobrazam sobie by choinka stała krocej niż 3 miesiące. Ubieramy w mikołajki a rozbieramy w dzień kobiet.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona