Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

pytanie do kociarzy

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witajcie! Jestem Ania i mam do Was pytanie. Mam kotk臋 norweski le艣ny (6 lat, wabi si臋 Kosia). Kot wychowywa艂 si臋 z moim m臋偶em i jego poprzedni膮 partnerk膮 (chcia艂a kota, kt贸rego p贸藕niej zostawi艂a...). Kot jest w pe艂ni przywi膮zany do mojego m臋偶a, natomiast mnie toleruje (przychodzi si臋 poprzytula膰 tylko wtedy gdy m臋偶a nie ma w domu). Kota bardzo lubi艂am, dop贸ki nie zacz膮艂 sika膰 mi na buty. Widzieli艣my si臋 z psychologiem zwierz臋cym i sika艂a przez to, 偶e wprowadzi艂am zasady, kt贸re jej si臋 nie podoba艂y.. Kot ca艂kowicie by艂 rozpieszczony, wchodzi艂 na st贸艂, potrafi艂 podej艣膰 i chcia艂 je艣膰 z 1 talerza.. nic nowego nie mo偶na by艂o kupi膰 do sypialni i 艂azienki, bo wszystko by艂o zasikane.. Na dzie艅 dzisiejszy kot do tych pomieszcze艅 nie wchodzi i nie sika poza kuwet膮. Kot jest indywidualist膮 no i bardzo terytorialny- jak przychodz膮 inne koty to jest syczenie, skoki na okna itd.. My艣leli艣my nad kolejnym kotem, ze wzgl臋du na to, 偶e nie mo偶emy jej po艣wieci膰 ju偶 tak du偶o czasu jak wcze艣niej (urodzi艂 nam si臋 syn miesi膮c temu). Koty mog臋 pilnowa膰..jestem na urlopie macierzy艅skim, wi臋c przez d艂u偶szy czas b臋d臋 w domu.. Czy to dobry pomys艂 mie膰 2 kota? Zw艂aszcza, 偶e ten kot si臋 sam wychowywa艂 przez 6 lat? Przepraszam, 偶e pisz臋 chaotycznie..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Absolutnie nie!! Nigdy nie zaakceptuje drugiego kota !! B臋dzie jeszcze gorzej.Doros艂emu kotu nie zmienisz charakteru , nie powinno si臋 te偶 nagle po 6 latach zmieniac zasad.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kot mial wprowadzone zasady po 3 latach. :( Niestety kot ma byc bardziej przyjacielem.. a jednak juz 1 dziecko podrapal. jest agresywny do dzieci, a go oddac nie chcemy ... :/ dlatego myslelismy zeby byly 2 koty. jeden tez przyjaciel dla dzieci :(

Udost臋pnij ten post