Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość anja

nadmierne owłosienie

Polecane posty

Gość gość anja

Jak z tym walczyć? Pomocy

Gość gość
Żadnej z kobiet to nie dotyczy?

Gość gość anja
Ponawiam pytanie czy macie taki problem?

Gość gość
Ja mam 18 lat i wąsik, włosy na plecach i ciemne, długie włoski pod pępkiem do krocza (taki sznurek jak u mężczyzn), te włoski wyrywam pęsetą, na plecach nie tykam, ale wąsika boję się zerwać woskiem, pianką czy wyrwać pęsetą, bo boję się, że wyrosną grubsze i ciemniejsze włoski.

Gość gość anja
Ja mam straszna brodę jak u faceta wyrywam pęseta i kiedyś robiłam to co mc teraz co kilka dni bo strasznie rosną i wąsy juz zaczely byc mocniejsze mam już dość

może warto udać się na laserowe usuwanie owłosienia? na pewno specjalista ci pomoze. znajdz dobrego dermatologa

Gość lizka19
Witam, też mam z tym problem. Dodatkowo mam jeszcze trądzik. Zrobiłam sobie badania hormonalne, wyszło że mam nadmiar testosteronu. Takie problemy właśnie wynikają z zaburzonej gospodarki hormonalnej także też proponuję zrobić takie badania. Najlepiej udać się do ginekologa lub endokrynologa po skierowanie na takie badania lub też zrobić je na własną rękę, jednak wtedy trzeba za to zapłacić. Ja po zrobieniu tych badań własnie samej teraz mam zamiar udać się do ginekologa, żeby dowiedzieć się co jesy przyczyną nadmiaru tego hormonu i pewnie jakaś terapia hormonalna...niestety. Mam nadzieję, że kiedyś wszystko wróci do normy bo nadmierne owłosienie jest ogromnym problemem :(