Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Półpaścowa

Półpasiec

Polecane posty

Gość Półpaścowa

Witam :) czy miał tu ktoś do czynienia z półpaścem ? jeśli tak to mam pytanie : czy kiedy pęcherzyki pękną i na skórze zostają strupy to czy mogę już iść do pracy, czy lepiej zostać jeszcze w domu, tak aby nie narażać innych ???

Gość gość
lepiej spytaj lekarza ale jak sie czujesz dobrze to mysle że możesz iść

Gość gość
mnie głupi lekarz kazał chodzic z półpascem do pracy bo powiedział ze jak juz mnie wysypało to nie zarażam ,nie dostałam ani jednego dnia zwolnienia ,za to dostałam jakiegos zapalenia nerwu przez rok nie mogłam ruszyc reką ból nie do zniesienia ,kiedys za dawnych czasów na pólpasiec bylo sie w domu około 3 tyg az całkiem sie nie wygoi i strupy nie odpadną,nie ma co sie spieszyc bo powikłania po półpascu sa powazne

Gość gość
no bo 2 tyg przed wysypką masz objawy tzn bóle i nie wiesz od czego i wtedy zarażasz, jak wysypie to juz nie zarażasz

Gość gość
Przy półpaściu zawsze powinno się zostać w domu w żadnym wypadku nie można tego przeziebić. Ja pierwszy raz złapałam półpaśca w wieku15 lat umiejscowił mi się na plecach i brzuchu . Straszny ból nie do zniesienia szczególne w nocy na zwolnieniu bylam 6 tygodni. Bliznę na plecach mam do dzis. Po 17 latach dostałam drugi raz półpaścia tym razem jeden z gorszych- półpasiec oczny...na razie mam 3 dzień i nie powieksza mi sie . Utrzymuje się przy lewej skroni oka ,mam pęherze i pod puchniete oko. Ból ,pieczenie i swędzenie tym razem umiarkowany. Mam nadzieje ze nie zajmie mi gałki ocznej i szybko w miarę wrócę do zdrowia .