Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki jezyk po PHP?

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie umiem dosc dobrze php pisalem rozne cmsy, aplikacje konsolowe i sieciowe. Dobrze znam wyrazenia regularne, obiektowke, .htaccess etc. W skrocie jestem dobrze w tym jezyku obcykany, ale mnie nudzi troche. Umiem tez frontend.Jaki polecacie jezyk?? chce sie rozwijac i otwierac na nowe jezyki a nie siedziec cale zycie w jednym. Chcialbym dalej robic stronki ale tez programy itd. Czekam na odpowiedz

Gość gość
refresh

Gość gość
php to nie jest jezyk tylko jakies cudo do pisania stronek chcesz pisac programy? czy programiki? moze systemy komputerowe? systemy baz danych? oprogramowanie biznesowe? a cos co rozwinie Twoje mozliwosci stronki / appki to java

Gość gość
C# w nim można pisać wszystko.

Gość gość
Java hmm glownei szukaja do androida. Słyszałem niezle hejty na temat c++. Ktos sie jeszcze wypowie?

Gość gość
stary piszesz w php, pytasz na kafe... chcesz powiedziec ze cos slyszales o swiecie?

Gość gość
paskal :classic_cool:

Gość gość
esperanto :classic_cool: :classic_cool:

Gość gość
dziś Pisze na kafe bo tutaj dostane szybka odpowiedz i bylem ciekaw czy sa ludzie na kafe co programuja. Tak słyszałem o swiecie. Pisalem w php bo mi sie podobal teraz juz mi to przeminelo.

Gość gość
nie wiem moze liczysz na jakas dziecinna rade typu wybierz jave bo ja wybralem kazdego jezyka sie uzywa do czegos innego, bo biznes to nie zabawa. kazdy jezyk ma wady i zalety dzieki temu jest uzywany wlasnei do zastosowan ktore pasuja do jego profilu. java to nie jest android, poczytaj sobie wiecej. cpp to nie tylko systemy operacyjne. idz na studia najlepiej bo predzej czy pozniej papier bedzie dla ciebie bariera finanosowa

Gość gość
dziś Kurwa student ja nie chcialem rady czy warto isc na studia tylko ktory jest ciekawy jezyk wedlug was. Chyba zdecyduje sie na c++ bo ma duze mozliwosci.

Gość gość
autorze ciołku może zamiast uczyć się języka to sobie zaprogramuj coś w tym swoim albo pomyśl co byś chciał robić czy programy czy gry i się baw a nie odwalasz żaka

Gość gość
PHP to nie język. Zkmiń np pythona albo rubiego z skryptowych będzie ci łatwiej, jak chcesz się wiązać z windowsem (tfu!) to .not C# F# etc, java ujdzie też

Gość gość
dziś dzieki za inwektywy ale ja inzynier, nie student. i serio dobra rada bo w pewnym momencie bez dyplomu nie dostaniesz wiecej pieniedzy.... ale niestety widac twoj poziom dyskusji, zainteresowania tematem (pytania na kafe, inwektywy) dziecinada

Gość gość
dziś Inzynier ktory nie umie czytac ze zrozumieniem? ja nie pytam o studia tylko jaki byscie pehapowcowi polecili jezyk. Chodzilo mi o to ktory WY polecacie i dlaczego ale ty tego nie zrozumieales.

Gość Jjjwjj1671
Python jest fajny ale powolny

Gość gość
python sie nadaje tylko do skomplikowanych operacji na stringach w srednim zakresie