Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy poznacie Polke Polaka z daleka na ulicy

Polecane posty

Gość gość

bo ja kiedys nie wiedzialam czy to Polak czy moze innej narodowosci oczywiscie chodzi mi o bialych ale teraz po paru latch mieszkania w Londynie widze z daleka ze to jest polak czy polka, jednak kazda narodowosc ma swoje cechy

Gość obserwator ludzi
tak po ubiorze i po gębie, z reguły brak uśmiechu, taktu, i znajomości podstawowych reguł socjalnych w kraju przebywania, często też kompletny brak lokalnego języka niestety. Kobiety wystrojone jak na impreze, leczą kompleksy niższości, często wymalowane jak prostytutki. Nie mówie wszyscy, ale niestety spora większość.

Gość gość
Często. Jednak nie każdy wygląda jak typowy polak/polka.

Gość gość
zgoda że nie wszyscy ale 9/10 raczej trafne, swój swojego rozpozna. Ciekawe czy inne nacje mają podobnie.

Gość gość
W większości przypadków tak, bo ubierają się i zachowuja bardzo stereotypowo (wiadomo dresy, jak idą to bujaja się na wszystkie strony, laski kiczowato ubrane, lub na sportowo chociaż wcale nie idą na siłkę), ci co są juz tu dłużej i żyją normalnie to juz nie idzie poznać. Mnie Polacy nie poznają (wiem, bo wiele razy rozmawiali o mnie przy mnie, raz mnie laski obgadaly od stop do glow, za drogie ciuchy mialam na sobie niby, a tak naprawde to zwykle z New Look czy DP wiec nie wiem o co chodziło) i dzięki temu wiem, że nie wygladam jak Polka. Moi znajomi też mówią ze w życiu by nie powiedzieli ze jestem Polka.

Gość gość
tak na 80 % trafiam

Gość gość
Oczywiscie nie wszystkich, ale na ogol tak. Tandetne dzinsy i adidasy, pasemka jak paski, koniecznie mocny makijaz, moda jak sprzed 8 lat. Faceci tez tandetne dzinsy i czesto buty z kwadratowym czubkim.

Gość gość
A ja się prawie nie maluję, nie farbuję włosów od x lat, ale jednak mam polskie rysy i raczej jestem rozpoznawana. Za to mój mąż był już brany za Hiszpana, Szweda, Niemca, Szkota :P a jest Polakiem.

Gość gość
Ja nie bardzo bo nie mam polskich rysów, ale ostatnio zdarzyło mi się pomylić co do Polakow. Kilka razy angielskich dresow wzielam za Polakow, i raz Angielkę która miała pasemka, grzywke na prosto, pomarańczowa twarz i prostokątne okulary (ala sekretarka) oraz spiczasty, garbaty nos.

Gość gość
nie mieszkam w UK ale we Francji, jednak Polaka faceta latwo poznac; Brzuch zaczyna sie juz od piersi od chlania piwsska, twarz z rumiencami, czesto lysa glowa

Gość gość
No niektore Polki to z siebie "gwiazdy" teraz robia, wystarczy zerknac na Instagram. Buty Laboutin, plaszcze Burberry, torebki LV badz Michael Kors. Przeciez to fortune kosztuje

Gość gość
Ale widać jakie Polki tak robią, te które maja normalne prace np nauczycielki to nie szaleja a sprzataczki i panie do towarzystwa w UK pokazują się właśnie z takimi ciuchami. O ile prostytutki mogą sobie pozwolić na takie zachcianki to sprzataczki ciułają przez lata tylko po to żeby na istagram wstawić to zdjęcie.

Gość gość
99% polek w UK sa tam tylko dzieki ich facetom. Przyjechaly na gotowe i damulki zgrywaja kretynki :D wiekszosc z nich gnije w domach z bachorkami

Gość gość
Polaki mają łyse pały (angole mówią że to polska fryzura narodowa) i ubierają sie w everlasty,lonsdale oraz ubrania swoich ulubionych polskich klubów sportowych.

Gość gość
Miszkam przy granicy z niemcami wiec niemców a szczególnie mlode niemki odrazu idzie rozpoznać.Niegustownie ubrane,okolczykowane,wlosy z jakimis czerwonymi/rozowymi pasemkami,papieros w buzi oczywiscie zdazają sie wyjątki a szczególnie starzy niemcy jeszcze jakoś schludniej wyglądają.

Gość gość
tak, nie tylko po ubraniach. Mamy slowianski typ urody, zupelnie inny niz wyspiarze. Wiekszosc naszych facetow ma kartoflane lby, dodatkowo strzyga sie na zero przez co to jeszcze bardziej widac.

Gość gość
ja Polke poznam odrazu, fakt zdarza sie ze nie, ale bylam kiedys w polskim zakladzie fryzjerskim, czekalam na swoja kolej i zdazylam sie przyjrzec kto przychodzi, wszystkie kobiety maja blond wlosy malowane na zolto...doslownie okropny zolty odcien, ja tez robie pasemka tzn odrosty z racji ze mam siwe wlosy ale robie blond i zimny braz co wychodzi cudownie, nawet panie zawsze mowia ze wyglada super bo naturalny piekny odcien ale...siedzac w fotelu zapytano mnie czy chce kawe wlasnie po angielsku, reszte pytano po polsku, wiec widac tez nie wygladam na Polke bo nie mam zoltych wlosow, ale na ulicy wiekszosc kobiet rzeczywiscie wyglada tandetnie, a moze nie zwracaja uwagi na to co wkladaja bo im nie zalezy

Gość gość
Slowianski typ urody to ciemne wlosy i niebieskie/ zielone oczy, wiec nie, nie mamy slowianskiego typu urody (jest bardzo malo osobnikow o takim typie). Wiekszosc Polakow ma aryjski i skandynawski typ urody pomieszany ze slowianskim, ale niestety w wielu przypadkach to nie wychodzi na dobre :) . A co do Polek ktore siedza tu z dzieciakami w domu, wiele kobiet z innych krajow tez tak robi bo zazwyczaj tak bardziej sie oplaca. Kobiety i tak mniej zarabiaja niz faceci a z tutejsza pomoca socjalna i kosztami np niani czy przedszkola o wiele bardziej sie oplaca zostac w domu. Ja osobiscie wybralabym prace, ale na razie nie mam dzieci i nie planuje wiec nie ma problemu.

Gość gość
8.05 no wlasnie tylko ze problem polega na tym, ze to co w ich mniemaniu jest gwiazdorskie jest tak naprawde po prostu tandetne. Taki styl zony pilkarza, wiecej kasy niz gustu.

Gość gość
jedyne co mi przeszkadza u Polek to palenie na ulicy i gaszenie na chodniku a czesto widze jak gasi ktoras papierosa a resze wklada do paczki na potem bo napewno nie stac na fajki, koszmar, wiem ze to polki bo zazwyczaj ida 2 i gadaja po polsku albo stoja na przystanku

Gość gość
Angole (rodowici) mają celtycki typ urody (rudzielce których nadal tam jest dużo) Niemcy (rodowici) nordycki choć popularny jest też południowy (imigranci) i słowiański Polacy raczej słowiański bo nordycki to jasny blond i ostre rysy twarzy jak np.Szwedzi i Norwegowie.

Gość gość
Angelika Kerber ma typowo słowiański/nordycki

Gość gość
Poszukaj sobie co to słowiański typ urody. Ciemne włosy, wysocy, niebieskie lub zielone oczy, wystające kości policzkowe. Prawdziwi słowianie byli piękni. Potem zmieszali się i wyszły małe czerwone świnki z wąskimi ustami, garbatymi nosami i okrągłymi głowami. Niestety, mało jest słowiańskich ludzi.