Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mycie po kupie

Polecane posty

Gość gość

Czy jak niemiwle zrobi kupe to zawsze trzeba je potem myc? Czy wystarczy, ze powyciera sie je dokladnie chusteczkami lub wacikami z woda? Do tej pory zawsze mylam, ale oddaje dziecko do zlobka i nie sadze, ze tam beda sie bawic w podmywanie. Jak to jest u Was?

Gość gość
ja przemywam chusteczką nawilżającą chyba ze kupa jest na prawdę ogromna i az "po pachy" a dokladnie myle wieczorem podczas kapania

Gość gość
Zalezy od kupy i płci. Ja mam dziewczynkę i jak zrobi rzadsza kupe to musze umyć, żeby jej tego nie wcisnąć chusteczka do cipci. Też jestem ciekawa jaknto jest w zlobkach.

Gość gość
ja też mam dziewczynke i zawsze były tylko chusteczki. No chyba że się obsrała po pachy :) według mnie to nawet dokładniejsze niż pod wodą, kłade dziecko i wszystko widze a pod prysznicem czy w wanience to zawsze mniejsza kontrola wzrokowa.

Gość gość
Ja znowu zawsze wkladalam pod kran

Gość gość
moj 3 miesieczny synus mial uczulenie od chusteczek wiec bralam waciki i mylam ciepla woda teraz biore jedna chusteczke wycieram tak z grubsza bo potrafi sie zawalic porzadnie :) a dalej wacikami i woda

Gość gość
Ja po kupie wycieram dokładnie zwilżonymi wacikami lub jeśli jestem poza domem to mokrym chusteczkami. Myję w wanience dopiero wieczorem. Wyjątkowo jak się uwali cały, pielucha przecieknie, mały porozmazuje kupę, to biorę od razu do kąpieli. Ale tak to może raz w miesiącu.

Gość gość
zależy jaka bomba. Jak nie da się wacikami z wodą to pod kran. Teraz jest już cieżka (7mcy, 10 kg) to do wanienki.

Gość gość
Ja mam synka. Przeważnie nie myję go po kupie, chusteczki nawilżające załatwiają sprawę, choć czasami z rzadka się zdarza taka kupa że chusteczki nawilżające sobie z tym nie radzą i trzeba pod prysznic iść myć.

Gość gość
Mój przed momentem tak się zwalił po tygodniu nie robienia kupy, że obtarłam, ile się dało i do wanny.

Gość gość
Tylko woda i waciki- nie chusteczki. Błagam. One bardzo podrażniają. Nie używajcie chusteczek do wycierania, przemywajcie ciepla wodą i wacikami.

Gość gość
Po pierwsze nie chusteczki nawilżające, tylko nawilżane. One nie nawilżają, tylko są po prostu mokre. A po drugie nie wyobrażam sobie trzeć dziecka tymi chusteczkami po zrobieniu kupy. Zawsze myję dziecku tyłek pod kranem. Robiłam tak z synkiem, a teraz z córką. Wygodnie jest w bidecie, jeśli się ma oczywiście. Przecież jak wycieracie tylko chusteczkami to od dziecka śmierdzi kupą albo moczem.

Gość gość
Ja wycieram dziecko wacikami moczonymi w ciepłej wodzie po każdym siku i kupie, i nie śmierdzi od niego. Tak jak swój tyłek wycieram dokładnie, żeby nie śmierdzieć, tak i dziecko dokładnie wycieram. Przecież tej kupy się na dziecku nie rozmazuje tylko wyciera, aż wacik będzie po przetarciu czysty. Nie tylko wycieram pupę, ale i pachwiny a przede wszystkim jajka, bo do nich się najbardziej wszystko lepi.

Gość gość
od kiedy syn mial zum - tylko mycie. chyba, ze jestesmy poza domem to chusteczki zwilzone woda. nie wyobrazam sobie uywac chusteczek nawilzanych - sprobujcie takiej pielegnacji podczas okresu - bleeeeeee

Gość gość
Bo chusteczki nawilżane tylko rozmazują, a nie myją. Wycierając nimi tylko się maże tym gównem po tyłku. Doraźnie gdzieś poza domem jak najbardziej można użyć. Ale będąc w domu to tylko woda z mydłem i mycie tyłka pod kranem. :)

Gość gość
Zawsze myję. Używam do tego prostokątnej rękawiczki zrobionej z ręcznika, którą moczę w wodzie.

Gość Migea
Chusteczki nawilżane po pewnym czasie uczulały wiec podmywałam wacikiem zamoczonym w wodzie lub w wodzie z dodatkiem Latopica, jak miał podrażnioną pupe czy pachwiny.