Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koty Ragdoll

Polecane posty

Gość gość

Hej! Mam zamiar kupić kota. To będzie rasa Ragdoll. Może ktoś z was ma kotka tej rasy i powie mi jak się te słodkie kociaki naprawdę się zachowują, co lubią, czego nie lubią itp I czy są przyjazne dzieciom ? Interesuje mnie to ogłoszenie http://alegratka.pl/ogloszenie/kociaki-ragdoll-26986724.html?h=d55d4b2ac899996a Jednak zanim się zdecyduje wolę posłuchać opinii właścicieli

Gość gość
To nie jest tak jak w opisach. Mnie u hodowcy złapał zębami za rękę bo nie spodobało mu się głaskanie po brzuchu.. Każdy kot jest inny. Widziałam odważne ragdolle i ragdolle strachliwe. Są grzeczne i spokojne są też osobniki hałaśliwe i złośliwie sikające na łóżko.. Nie ma reguły. Zalezy jaki egzelarz Ci się trafi. Napewno musi być rasowy z papierami bo tylko w tedy masz gwarancję że kot ma dane cechy. Te koty nie zawsze lubią czy tolerują dzieci. Czują ból i nie mogą być wypuszczane samopas na podwórko. Jak maja mozliwość to wejdą pod sam sufit więc wcale nie są niskopodłogowe.. Najlepiej pogadaj z rozsądnym i prawdziwym hodowcą.

Gość gość
napisałam że "czują ból" bo są teorie że w trakcie hodowli zatraciły czucie bólu a to nie prawda. Są tylko spokojniejsze niż dachowce (nie wszystkie) No i to duża rasa więc może duzo jeść, dużo "brudzić" no i czesać trzeba bo mają długie futro..