Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego większość kobiet z nadwagą i otyłych

Polecane posty

Gość gość

mówi że to przez tarczyce i inne choroby jest gruba? ja otyła nie byłam ale swego czasu pozwoliłam sobie za dużo i miałam kilka kilo w nadmiarze, chciałam i jakość schudłam po prostu trzeba patrzeć na to co się żre i ile. Często zbiera mi się woda w organizmie i chodze napuchnięta nie wiem czemu ale biore tabletki takie jak np. hidrominum na nadmiar wody i wszysto ze mną spada i woda i kilogramy więc to nie jest żadna przeszkoda w odchudzaniu jak niektóre wymieniają

Gość gość
Istnieją różne choroby tarczycy np. niedoczynność. Przy niej metabolizm zachowuje się inaczej niż u zdrowego człowieka, co może spowodować nadprogramowe kilogramy. Wiele osób otyłych samoistnie stwierdza, że ich tusza to wynik choroby nawet nie robiąc badań! Sama swego czasu byłam tęższa i postanowiłam w końcu z sobą zrobić porządek. Dieta i porządne ćwiczenia były, ale waga spadała bardzo powoli. Lekarz dał zlecenie do endokrynologa. Po badaniach, doktor ustalił leki, które wkrótce zaczęły działać, a moja waga łatwiej spadać. Jak widać nawet jeśli masz problemy z tarczycą to nie jest wymówka. Rzadko zdarzają się dolegliwości, na które nie ma żadnej rady, ale bywają.

Gość gość
najlepiej to zwalać na chorobę, a jest taka prawda, że żrą jak świnie i przez to są grube

Gość gość
Jestem gruba bo mam chore jelita leki które biore powodują u mnie zwolnienie metabolizmu ,opuchnięcie ciała.Dwie Operacje nic nie dały bede brac leki ile sie da.Póki nie zacznie coś wysiadać.Jestem na specjalnej diecie od lat przez wzgląd na chorobe,chodze na basen, jeżdze na rowerze .A i tak bede gruba .Widzisz nie każdy żre .

Gość gość
Nie jestem gruba ale jeśli twierdzisz, że każdy jest gruby bo żre to weź kretynko otwórz google i wpisz jeśli potrafisz jakie choroby są przyczyną nadwagi. Brak słów jak można tak się zachowywać. Ile masz lat 17, 18??? Jesteś głupia i beszczelna. Ludzie są chorzy i przez to są grubi, mają choroby genetyczne, biorą hormony, różne tabletki które powodują wzrost wagi. Ciesz się debilko że nie masz takich problemów.

Gość gość
Zawsze byłam szczupła aż nagle przytyłam bez powodu 10 kilo w kilka miesięcy. Próbowałam diet,ćwiczeń fizycznych kilogramów przybywało.Dopiero badania wykazały niedoczynność tarczycy.Biore leki i baaaardzo pomału schodzę z wagi.Więc tak kretynko choroby są przyczyną nadwagi

Gość gość
Nie uogólnia autorka, i ja nie uogólniam. Czasem kupuję kawałek ciasta (sernika) w samodzielnym stoisku cukierniczym Leclerca. Im grubsze kobiety, tym więcej tych buł, droźdzówek, mącznych ciastek biorą. Mąką to puste węglowodany, które w procesie biochemicznym zamieniają się w tłuszcz, najszybciej odkładany na brzuch, biodra, uda. Przez lata walczyłam z niedoczynnoscią tarczycy. Maksymalny rozmiar 40, przy 170cm. Po operacji jestem na sztucznych hormonach , juz do końca zycia. Zawsze aktywna, mięsno-nabiałowa w żywieniu, z umiarem. Wydaje mi się, ze kobiety mające 5-10 kg nadwagi, ignorują nadmierne kilogramy, dogadzają sobie dalej, waga rośnie, aż zrobi się 30-40 kg za dużo. I wtedy jest problem. Duży problem. Nadciśnienie, rozjechany kręgosłup , stawy kolanowe, problemy z watrobą, metabolizmem,trawieniem.. Są takie choroby, przy których się ty je, bo niektóre leki np. Na białaczkę powodują tycie. Czy tyle młodych dziewczyn i kobiet w Polsce choruje na takie choroby? Bo baardzo dużo jest teraz grubych i maksymalnie otyłych kobiet. Jeszcze 20,30 lat temu gruba kobieta była rzadkością. Spotykała się czasem starsze puszyste Panie. Dziś szczupła kobieta jest rzadkością. Widzę na mieście pulchne dzieci, tuczone przez pulchne matki. Rosnie następne pokolenie otyłych...

Gość gość
Dlaczego "debilka" i "kretynka"? 20.47. 20.55, nie potrafisz bez inwektyw? To publiczne forum, kazdy ma prawo wypowiedziec swoją opinię. Mogłabym o Tobie napisać, ze jesteś szajbuską, bo bierzesz wszystko osobiście, i wsciekasz się, jakby Cię ktoś gwoździem w tyłek kłuł..Wyluzuj. Temat dobry, jak każdy inny. Kto chory, ten chory, a kto żre i wypiera rzeczywistosc, to kiepsko na tym wyjdzie.

Gość DuzaMa
U mnie tarczyca, Letrox, ciagle dopasowywanie dawek Niewiele daje Wciaz jeszcze mam 8 kg za duzo

Gość gość
U mnie Eutyrox 75, na razie. Waga w normie, moze ze 2 kg, zrzucę wiosną.