Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ładne dziewczyny wysmiewaja brzydkie?

Polecane posty

Gość gość

kiedyś gdy wyglądałam jeszcze gorzej niż teraz przebierałam się po wf-ie (na studiach) i słyszałam jakiś chichot, wiedziałam, ze ktoś się ze mnie smieje, odwracam wzrok a tam dziewczyny, które by były uznane przez większość ludzi za 9/10 i bardzo złośliwy wyraz na ich twarzach i usmiech szyderstwa. Niby się mówi, ze tylko ludzie z kompleksami wysmiewają innych, ale dlaczego one? Widac od razu, ze adoratorów mają w brud i pewnie tez niektórych wysmiewaja tak jak mnie. Wytłumaczcie mi to. Czy to jest po prostu zwykłe okrucienstwo? nie jestem dla nich zadną konkurencją a jeszcze chciały mnie wbić w ziemię. Aha, gruba nie jestem. zawsze miałam dziwną twarz.

Gość gość
bo schadenfreaude

Gość gość
W tym wątku możecie być szczere, jeśli zdarzyło wam sie wysmiewać brzydszą a same macie powodzenie to dlaczego? Czy wy w ogóle macie rozum i godność człowieka? Same macie niezłą sytuację i jeszcze jesteście wredne i złośliwe ;/ dodam, że mój "brak urody" wynika z tego, że po prostu mam taką budowę oka, taki profil, nic z tym zrobić nie mogę. nie bedę sobie operować oczu. dlaczego kobiety są takie bezsmyslnie wredne?

Gość gość
Szczerze nie spotkałam się z tym by naprawdę ładna osoba wyśmiewała brzydsze. Zwykle robią to takie trochę ponad przeciętną - czytaj niby ładne, ale w gruncie rzeczy nic specjalnego. One czują się niepewnie i muszą się dowartościować. Ja niby jestem ładna, ale urody niczyjej się nie czepiam. Ok, sory - mam ubaw z tony tapety i botoksów itd. Ale bezpośrednio też nikomu nie powiem, ze wygląda jak klaun czy, że miała bliskie spotkanie z rurą od odkurzacza. Tak samo figurę zdarza mi się ocenić - ale z reguły to co można wyćwiczyć. I podobnie, w twarz raczej nie powiem, perfidna nie jestem. Chyba, że ktoś się obżera i mi marudzi jaki to jest gruby :P Wtedy zauważę tę zależność. x Dlatego mi się wydaje, że te laski to Tobie może się wydawały super ładne, a w rzeczywistości tak nie było. Faceci inaczej oceniają kobiety niż my same. Z partnerem czy kolegami nieraz bardzo różnimy się w ocenie.

Gość gość
to był taki typ jaki mi się kojarzy z filmem "Mean girls" tam było chyba coś takiego, ze ładne były strasznie wredne, bo uważały się za królowe zycia :D taki przerost ego. One rzeczywiście były ładne, taki typ jak Gardias, Żmuda Trzebiatowska, brunetki szczupłe.

Gość gość
Zawsze w takich tematach nikt sie nie przyznaje do wysmiewania. Tylko dlaczego w relnym zyciu to się wciąż zdarza? Nie wierzę, że na kafeterii same święte osoby. Ja chcę byście sie zastanowiły nad swoimi motywacjami i napisały coś na ten temat, bo zwyczajnie was nie rozumiem.

Gość gość
Bo to puste tępe lale i tyle. Nie przejmuj się tym;) Takie pustaki muszą swoje marne ego dowartościować, bo wiedzą, że prócz d**y nie mają czego zaoferować.

Gość gość
No bo nikt sie chetnie do tego nie przyznaje,ze brak mu empatii i jest glupi :)

Gość gość
Smutne jest to, że takie kobiety na 99% znajdą sobie męża i bedą miały dzieci, którym wpoją ten sam "system wartości" gdzie najwazniejszy jest wygląd a najmniej wazne uczucia drugiego człowieka.

Gość gość
Zle postawione pytanie, to tak jakby pytac dlaczego ludzie w dzinsach sa chamscy bo akurat ktos w dzinsach sie do ciebie brzydko odezwal. Ladne dziewczyny nie sa jakims odrebnym gatunkiem. Brzydkie tez potrafia wysmiewac, nawet za brak urody. Zdarzaja sie ludzie chamscy ale nie ma po co generalizowac, zwlaszcza na podstawie jednorazowego wydarzenia.

Gość gość
A dlaczego wiekszosc brzydkich dziewczyn jest bezwzglednych i obrobi tym ladnym d**e,nawet,jesli nie ma ku temu zadnych powodow i nawet,jak te ladne sa dla nich zyczliwe ? :(

Gość gość
Bo maja kompleksy i sie chca dowartosciowac. Choc ja tego nie zauwazylam, moze to dlatego, ze mialam ladne kolezanki ;) i nie mam w zwyczaju z nikogo sie wysmiewac, wiec mnie takie konwersacje omijaja.

Gość gość
". Ja chcę byście sie zastanowiły nad swoimi motywacjami i napisały coś na ten temat, bo zwyczajnie was nie rozumiem. " Tak, uwielbiam kłamać anonimowo i niezauważenie bo wtedy czuję się lepiej w swoim życiu :D Świetna logika. Widać osoby które to robią nie raczyły w ogóle wejść na ten temat a nawet jeśli to nic nie napisały. Przeczytaj co napisałam a zamiast mi wmawiać, że się zachowuję inaczej niż Ty sobie wymyśliłaś. x Dla Twojej wiadomości jako ładna osoba doświadczyłam wyśmiewania. Także za wygląd, bo jestem "za niska" i "za chuda". I co? Nie latam po forach oskarżając wszystkich. Mam gdzieś co te osoby miały na myśli, nie są na tyle ważne bym się nimi przejmowała. Tobie polecam to samo.

Gość gość
Ja kiedys szlam z moim dzieckiem na spacer.Z przeciwka szly dwie gimnazjalistki.Jedna sie smiala a druga gapila nanie bezczelnie.Minely mnie i wtedy uslyszalam "ale brzydka".Nawet matce z dzieckiem nie odpuszcza.:-(

Gość gość
Kto wychowuje takie gimbuski? :(

Gość Ankaxxxx
Bo są głupie ;) Zacznij używać perfum z feromonami -dodadzą Ci pewności siebie - z oxytocyną ;) www.sklep.cobest.pl Polecam Manami - inspirowane J'Adore i LeCule She- inspirowane Molecule 01 -te sa z dodatkiem fiołka- typowe perfumy dodające pewności siebie.

Gość gość
Szczerze nie spotkałam się z tym by naprawdę ładna osoba wyśmiewała brzydsze. Zwykle robią to takie trochę ponad przeciętną - czytaj niby ładne, ale w gruncie rzeczy nic specjalnego. x Dokładnie tak, naprawdę ładna nie ma powodu.

Gość gość
gość dziś Zawsze w takich tematach nikt sie nie przyznaje do wysmiewania. Tylko dlaczego w relnym zyciu to się wciąż zdarza? Nie wierzę, że na kafeterii same święte osoby. X Jakie święte? Jestem bardzo ładna i nigdy nie wyśmiałam żadnej brzyduli, po prostu ich nie zauważam, bo estetycznie nie są warte uwagi. Tyle w temacie.

Gość gość
gość dziś Zawsze w takich tematach nikt sie nie przyznaje do wysmiewania. Tylko dlaczego w relnym zyciu to się wciąż zdarza? Nie wierzę, że na kafeterii same święte osoby. Ja chcę byście sie zastanowiły nad swoimi motywacjami i napisały coś na ten temat, bo zwyczajnie was nie rozumiem. x Co za bzdury. Twoje kompleksy wypaczyły c***ercepcję rzeczywistości. Nikogo nie wyśmiewam, brzydota to nieszczęście, nie powód do wyśmiewania.

Gość gość
Czyli uważacie, ze mnie wysmiewały z zazdrości? :D (Skoro ładne nie wysmiewaja brzydkich). Bo one były ładne, tego naprawdę jestem pewna, taki typ dziewczyn, które widza,że są najładniejsze na roku, są pełne pewnosci siebie, poczucia wyzszości. Bo wiecie, ja mam urode kontrowersyjną, czasem ktoś się ze mnie śmieje, jak raz przeszłąm to usłyszałam o sobie od jakichś facetów w srednim wieku "oryginalna" hehe, moim zdaniem to nie był komplement. Nie jest tak, ze się nigdy nikomu nie podobałam, ale jednoczesnie spotykają mnie takie przkre sytuacje :(

Gość gość
Rany, jaka ty jesteś zakompleksiona.

Gość gość
Ja nie mówię, że wyśmiały Cię z zazdrości. Ale wyśmiały po to by poczuć się lepiej. Ale straszna jesteś - normalnie cały świat nic innego nie robi tylko wytyka Cię palcami. To się nazywa urojenie.

Gość gość
wysmialy Cie bo chcialy sie poczuc lepsze? bo chcialy zeby było wesoło Twoim kosztem ? przeciez nic tak nie smieszy i nie ekscsytuje ludzi jak wytykanie innym ich wad

Gość gość
up

Gość gość
Kiedys szlam sobie i naprzeciwko widze dwoch dziadów i jeden z nich powiedzial gdy mnie mineli "uroda nie grzeszy" . Dziwne bo na powodzenie nie narzekam

Gość gość
up

Gość gość
Ja nie wysmiewałam i nie wysmiewam. Jako dziecko, nastolatka byłam przeżywana róźnorako, czasem obrzydliwie, bo byłam ruda i piegowata. Było przykro, ale uzbrajałam się wewnętrznie i robiłam swoje. Ludzie są głupi i okrutni w każdym wieku. Myślę, ze trzeba ćwiczyć swoją pewność siebie, pokazywać się światu jako osoba pewna siebie i asertywna. Niech to będzie poza, maska, która z czasem stanie się nawykiem:) Chód prosty, plecy proste, głową przed siebie, spojrzenie prosto w oczy. Żadnego szurania, powłóczenia nogami, patrzenia pod nogi, zwieszonych ramion, i beznadziei w przekazie wizerunkowym.