Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GośćM

Kobietki pytanie:jak dbacie o siebie?

Polecane posty

Szczegolnie o cialo. Jakich kosmetykow dobrych, sprawdzonych uzywacie? Chodzicie na jakies zabiegi do kosmetyczki? Ja mam strasznie wrazliwa skore sklonna do podraznien. Ktoiras z was tez?

Gość ania__
Dobry wieczor. :-) Regularnie cwicze i wykonuje masaze gabka lub przyzadem z wypustkami,stosuje cieple-zimne natryski. Cialo natluszczam oliwka, czasem kupie jakis balsam, lubie np. Maslo kakaowe z ziaji. Znajoma kosmetyczka mowila mi ,ze nie warto wydawac majatku na kosmetyki do ciala, ich sklad przewaznie jest tem sam. Raz w tygodniu staram sie wykonywac peeling. Wole wiecej wydac na twarz bo tez mam wrazliwa skore, w dodatku z naczynkami ,wiec kosmetyki do cery z tymi problemami, czesto maseczki i peeling enzymatyczny. Do kosmetyczki, na solarium nie chadzam. Wszystko czego potrzebuje wykonuje w domu sama. Mam znajoma fryzjerke,ktora przyjmuje po pracy w swoim domu. Za dyche podcina mi koncowki i cieniuje pasemka, a jak kupie farbe to mi jeszcze pomaluje. Mam tez druga znajoma,ktora na szczegolne okazje typu wesela robi paznokcie, najczesciej hybryda..na co dzien maluje odzywka lub bezbarwnym lakierem bo nie lubie p*****l i ozdobek. Jak mi cos sie jeszcze istotnego przypomni dopisze

Gość gość
To ta Twoja kosmetyczka (do której za chwilę piszesz, że nie chodzisz :) )jest jakaś niedouczona, skoro twierdzi, ze tanie i drogie kosmetyki nie roznią się składem :) W więkoszsci tanich balasmów do ciała jest np.parafina, której w lepszych i droższych kosmetykach nie.

Ja chcialabym cos bardzo naturalnegouzywac, sprawdzonego. Moja skora jest wrazliwa, sklonna do podraznien, wymagajaca. Chemia tym bardziej pewnie nie sprzyja. Czym siesmarujecie po depilacji. Macie cos czego juz dlugo uzywacie i mozecie polecic, cos co "robi swoja robote"?:)

Gość gość
Ja chodzę co najmniej raz w miesiącu na zabiegi do kliniki zdrowia i urody http://www.esthetique.com.pl/. Lubię sobie czasem zrobić taki dzień dla siebie. Pójdę na zabieg na twarz, na masaż. Żeby sie zrelaksować i odstresować.

Gość ania__
Ubawiles mnie ,gosciu. Napisalam,ze mam znajoma kosmetyczke a nie,ze korzystam z jej uslug. Rozmawiac mi chyba z nia woln,co ? :-) jesli kogos stac na drogioe ekskluzywne kosmetyki i zabiegi to niech uzywa. Ja nie mam takiej potrzeby a wiekszosc balsamow w drogeriach typu rossman ,natura maja podobmy sklad i to wlasnie mi powiedziala,. Ja najchetniej uzywam kosmetykow polskich firm. I nie koniecznie marze o wydawaniu setek tysiecy na produkty jakich uzywaja celebrytki.

Gość magdusska
Przede wszystkim odpowiednio sie odżywiam, piję dużo wody, jeśli chodzi o pielęgnację ciała to dobry balsam podstawa, ale i olejki do ciała - aktualnie mam arganowy Venity jest bardzo fajny, nawilża super, wzmacnia tez paznokcie i włosy. Poza tym kosmetyczkę odwiedzam co jakiś czas. Ważne żeby nie robić nic na siłę.

Gość ankaankaaa
co dwa, trzy tygodnie chodzę na manicure do Pani Eli, ona zawsze ze mna porozmawia, poplotkuje, zdradzi najnowsze trendy nie tylko w mani ale i modowe. Teraz jeszcze jak jest z opi colorweeks promocja, to mam tanszy, a bezpieczny manicure. Choć jak promocja sie skończy to dalej bede korzystała z jej usług.