Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NowonarodzonaDoZycia

Drugi pierwszy raz, obawy, doswiadczenia

Polecane posty

Spotykam sie juz pare miesiecy z nowym mezczyzna, oboje mamy za soba dlugie zwiazki (ja malzenstwo). Oboje jestesmy kolo 30.. i czuje sie jak niedoswiadczona nastolatka! Chcielibysmy pojsc juz na przod w relacjach imtymnych, ale.... bardzo sie boje. Mialam tylko jednego partnera , bylego meza, i w tych sprawach czuje sie niepewnie, chociaz w innych dziedzinach zycia tak nie jest. Jedynie trudne malzenstwo, rozwod...sprawily, ze zapomnialam, jak to jest. Oczywiscie techniecznie wiem, co i jak...ale.. Zastanawiam sie oczywiscie, czy spodobam sie mojemu partnerowi, cz ynie bedzie niezrecznie, czy uda mi sie osiagnac pzyjemnosc, czy nie bedzie bolec, gdzie najlepiej to zrobic, u niego, czy u mnie itd. Macie jakies rady lub doswiadczenie, ktorym moglibyscie sie podzielic? Bede wdzieczna

Gość gość
o ja poierdnicze to piszesz serio??? nie kumem skad u was takie lęki naprawdę:-) co w tym skomplikowanego czy trudnego ze się tak boisz i wydaje ci się ze zapomniałaś jak to się robi jakbyś co najmniej miała przerwę 20 lat. głupie to, zachowujesz się jak infantylna dziewczynka

Gość gość
stara a glupia

Gość gość
Boleć? Dlaczego am bolec? Przecież dziewica nie jesteś;) Może lepiej u Ciebie, chyba w swoim mieszkaniu będziesz się czuć swobodniej? Pierwszy raz z nowym partnerem, na ogół jest stresujący, może po prostu wypij lampkę wina przed na rozluźnienie? Boisz się własciwie czego? Ze mu się nei spodobasz? Że się 'rozczaruje', że nie trafił na 'boginię seksu'? Spoko, on zapewne tez się spina, czy 'stanie na wysokości zadania' ;) Więcej luzu i będzie okej.

Gość gość
A ja cię rozumiem. Zależy ci na nim, i chcesz żeby wszystko było ok ;) Czasem jest tak że kobieta nie może odblokować się po nie udanym związku, do tego miałaś tylko jednego partnera seksualnego, masz zwykłego stracha ;) jeśli jesteś na to gotowa w 100% to nie zastanawiaj się nad tym, nie kalkuluj, po prostu popłyń z nim :)

Boleć może, bo nie wiem, czy wiesz, pochwa się obkurcza po długim czasie.. no i oczywiście chciałabym mu się spodobać,wszędzie . Nie martwię się, że boginia seksu nie zostanę może za pierwszym razem, ale chciałabym by było nam obydwoje przyjemnie..

Gość gość
Ale nie aż tak, przy dobrym nawilżeniu i rozluźnieniu, będzie okej. Tak dużo czasu minęło od ostatniego razu, ze boisz się bolu? Będzie przyjemnie, sama się przekonasz.

Tak, dużo, nie napisałam. 5 lat po rozstaniu nie szukałam nikogo i temat mężczyzn był zamknięty dla mnie...więc długo. ..odzwyczailam się od bliskosci

Gość gość
gość dziś tylko że przy stresie to raczej trudno o rozluźnienie... x tak jak ktoś już radził, wypij lampkę wina i nie róbcie nic na siłę żeby nie czuć presji. najlepiej żeby spontanicznie wszystko się rozkręcało to będzie ok ;)

Podobno czerwone światło jest przyjazne dla skóry, ukrywa jej niedoskonałości. Kup czerwoną żarówkę, skoro tak się obawiasz pokazać swe ciało :P

W sumie się nie obawiam, bo jestem nawet zgrabna i lubię swoje ciało :) tylko zawsze ten pierwszy raz jest trudny...wiem, że mam dłuższą przerwę niż inni i mniejsze doświadczenie i dlatego tak się nad tym roztkliwiam.. jeszcze się zastanawiam, jak z antykoncepcja, bo wiadomo... niby bez presji, niby na luzie, ale nie chce popsuć atmosfery i nagle wyjechać z gumką. Czuła bym się spokojniej gdybym wiedziała, że mu to nie przeszkadza, ale nie chce go pytać, by nie robić mu jakiś obietnic, wolałabym sama zdecydować, kiedy to ma się stać. A tak to by i on pewnie więcej niż zwykle oczekiwał rozwinięcia wydarzeń. .czy mężczyznom to nie przeszkadza, by używać prezerwatyw ? Znam zdanie tylko mojego męża, a co myślą inni?

Gość gość
podstawowe problemy z doświadczenia: - nie będziesz pobudzona zwłaszcza jeżeli się pobudzasz sama przez łechtaczkę np. - dwa: facet moze zbyt wysoko w ciebie wejść i zachaczyć o spojenie łonowe :-( niefajne jak się zdarzy, chyba ze masz wysoko kostki albo dobrze sie ulozysz jakimś cudem.. mi to sie nie udaje - trzy: jak juz wejdzie i zaluzmy beziesz min. pobudzona, jego członek moze w zwodzie (jak jest troche długi) zahaczać nie w tych miejscach jakby to powiedziec - cztery jak nie bedziesz kurczyć mięsni to pewnie mu wypadnie i wszystko od nowa :-( - piec jak to przejdziesz i w koncu cos poczujesz lepszego:pewnie szybko skonczy z tego wszystkiego :-( :-(

Gość gość
a i nie zaciskaj ud bo w ogole w ciebie nie wejdzie, wiec zapomnij o ciele tylko ćwicz pochwę.. powodzenia

Dzięki za podpowiedzi. Myślę , że z tym pobudzenie to może się udać, bo mamy niesamowita chemię między sobą i sama się nie bawię

Gość gość
chemia to nie fizyka, zwłaszcza męska, faceci nie myślą tylko chcą szybko dojść do orgazmu odruchowo. Oni na tym potem nie panują, a ty pewnie będziesz pobudzona żeby zacząć, ale potem będzie ci trudno dojść do orgzmu w tej sytuacji. To chociaż kombinuj żeby mu nie wypadł po potem będzie się wiercił w tobie i jeszcze gorzej będzie. Nie martw sie pewnie skończy po jakiś 5 minutach i zaśnie jak każdy facet Chyba ze macie lepsze przezycia w łożku na pocieszenie..?

Gość gość
chemia Ciebie nie znieczuli na męski egoizm