Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne zachowanie 1,5 rocznego syna

Polecane posty

Gość gość
Ale dlaczego Ty boisz się kąta w domu? Nic dziwnego, ze dziecko się boi, skoro matka nie potrafi mu wytłumaczyć i widać, że sama robi w gacie ze strachu.

Gość gość
gość dziś Ale dlaczego Ty boisz się kąta w domu? Nic dziwnego, ze dziecko się boi, skoro matka nie potrafi mu wytłumaczyć i widać, że sama robi w gacie ze strachu. Pisałam wcześniej,że staram się mu tłumaczyć,że tam nic nie ma ( w dzień ) zabieram go do tego kąta i mówię ' widzisz nic tam nie ma' lub pytam o co chodzi, co chce z tam tad lub co tam widzi. Natomiast wieczorem ( wolę już nie wiedzieć co tam jest!) ignoruje to i nie zwracam uwagi,zagaduje go czymś innym. Nie wiem skąd wywnioskowalas,że pokazuje mu ze się boję? Wiadomo,że przy nim udaje,że to nic takiego bla bla,ale wychodzę z pokoju i się zastanawiam czy rzeczywiście coś tam widzi czego ja nie widzę,czy to nic takiego. Myślę,że każda matka zaniepokoilaby się takim zachowaniem.

Gość gość
Pokazujesz mu strach mimowolnie, dzieci swietnie wyczuwaja emocje - w koncu musza obserwowac by sie uczyc. Wystarczy spiecie ciala, zacisniecie ust, sztuczny usmiech (przy naturalnym oczy graja ogromna rolę) itd Dobrze Ci radza, postaw cos w tym kacie i tyle. Jesli stal tam ruter a dzieciak iles miesiecy to przez szczebelki widzial to Ty sadzisz ze po przemeblowaniu zapomni? ;)

Gość gość
Dzieci w tym wieku chyba potrafią się już czegoś przestraszyć raz i długo to pamiętać. Mój syn, w podobnym wieku, od czasu Sylwestra, kiedy przestraszył się głośnych wybuchów i błysków, pokazuje palcem na okno w swoim pokoju i mówi "tam dudu". Tłumaczę mu wtedy spokojnie, że faktycznie były huki w sylwestra, ale to jest tylko raz w roku i teraz nie musi się tym martwić. Jest coraz lepiej. Teraz już tylko spokojnie stwierdza fakt, na początku naprawdę się bał.

Gość gość
Małe dzieci widzą duchy, to jest prawda, pełno relacji na ten temat, wpisz sobie w google