Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jadlospis od dietetyka ktos ma moze

Polecane posty

Gość gość

czy ktos z was byl u porzadnego dietetyka dostal jadlospis i schudl, jesli tak to prosze powiedziec jak wyglada z jedzeniem chociazby jeden dzien, bede wdzieczna

Gość gość
Hej

Gość gość
Byłam kiedyś na wizycie i dostałam plan na 5 dni - po 1500 kalorii.

Gość gość
Jeśli możesz to podaj: wiek, wagę i wzrost.

Gość gość
40 lat, 168, 74(3 miesiace po porodzie) tylko ze moja waga na poczatku ciazy byla taka sama wiec nic nie utylam w czasie ciazy natomiast przed ciaza, wczesniej moja waga to bylo 55-56 kg, ale od nadmiaru jedzenia niestety utylam, sama wiemze zaczelam jesc 3 razy wiecej

Gość gość
Oto przykładowy jadłospis. 1 Śniadanie -chudy tworóg 50g 49kcal -jogurt naturalny 50g 33kcal -słonecznik 15g 82kcal -owoc 80kcal -chleb pełnoziarnisty 80g 178kcal 2 Śniadanie kefir 250g 128 kcal -platki owsiane 30g 97kcal owoc 100kcal 3 Obiad kasza gryczana 50g ( przed ugotowaniem) 160kcal Filet z piersi indyka 125g ( przed ugotowaniem) 125kcal Groszek zielony 100g 75 kcal Pieczarki 50g 7kcal Olej 5g 45kcal 4 podwieczorek Owoc 100kcal 5 kolacja polędwica sopocka 30g 50kcal chleb żytni razowy 60g 141kcal warzywa surowe w dowolnej ilości Do tego 1,5-2 litry wody.

Gość gość
dziekie napewno sprobuje, mam nadzieje ze do wakacji cos spadnie

Gość newermainka
Zobacz sobie na stronie diety Cambirdge na kilka tygodni masz rozpisane razem z kaloriami przykładowe jadłospisy z przepisami nawet . Wejdź na strone http://dieta-cambridge.pl/program.html i wybierz program 4 lub 5. Powodzenia

Gość gość
tylko ze tam sa produkty sztuczne a ja nigdy tego nie bralam, boje sie zwyczajnie i raczej sie nie skusze, nieraz podhcodzilam to roznego typu wspomagaczy ale jednak nie bralam, raczej chyba nigdy sie nie przemoge, przeraza mnie to ze moze cos mi sie stac

Gość gość
Na diecie 1500 kcal się uda, powoli ale skutecznie, a o to Nam chodzi. Napiszę jutro pozostałe dni. Powodzenia

Gość gość
dziekuje ci bardzo, jadlospis wyglada dobrze i nie jest monotonny

Gość gość
Cześć :) Gość z wczoraj to ja - Alicja. I jak tam pierwszy dzień diety? 1 śniadanie bułka graham 80g 178kcal masło 5g 33kcal szynka wieprzowa 40g 90kcal warzywa dowolne (surowe) 2 śniadanie jogurt naturalny( taki 3,4% tłuszczu) 140g 91kcal płatki owsiane 30g 97kcal owoc 100kcal 3 obiad śledź 125g 102kcal jogurt naturalny 100g 66kcal ziemniaki 200g( po ugotowaniu) 178kcal owoc 100kcal 4 podwieczorek owoc z sokiem z cytryny( np. banan) 5 kolacja chleb razowy 80g 178kcal serek biały chudy 100g 99kcal jogurt naturalny 50g warzywa dowolne (surowe) Trzeba pamiętać aby przerwy miedzy posiłkami były nie mniejsze niż 2 godziny, i nie większe niż 4 godziny, a ostatni posiłek maksymalnie do 20;00.

Gość gość
hej super jeden dzien mija, calkiem fajny ten jadlospis a dodam ze uwielbiam np twarog czy sledzie:)

Gość gość
To super :) Odezwę się jutro.

Gość gość
i cisza:(

Gość gość
zapisze sobie ten jadlospis i powiesze na lodowke, jesli oczywiscie napiszesz na tydzien, bede wdzieczna