Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecznie sama w domu..

Polecane posty

Gość gość

dwa miesiące temu urodziła nam się córeczka, od tamtej pory nie miałam jeszcze ani jednego dnia dla siebie.. Raz pojechałam po zakupy na obiad a mój facet został z dzieckiem.. Nie mamy zbytnio komu zostawić dziecka. Ja siedzę całymi dniami w domu z dzieckiem, Sprzątam gotuje, to moje pierwsze dziecko jest mi naprawdę ciężko, wiedziałam że macierzyństwo wiąże się z brakiem wolnego czasu, ale najgorsze jest to że ja siedzę w domu z dzieckiem, a mój facet wychodzi sobie wszędzie sam, bo z dzieckiem razem nie możemy jeszcze.. Na siłownię codziennie wychodzi o 20 i wraca po 23 bądź koło 24.. Chodzi sobie na baseny, saunę jacuzzi.. Dziś Poszedł sobie ze znajomymi do kina, a ja od urodzin dziecka nic dla siebie nie zrobiłam, bo sobie sam nie radzi z Dzieckiem, mała nie chce jeść z butli tylko na piersi.. Nie wiem, może jakaś dziwna jestem, ale wydaje mi się że powinniśmy mieć takie same obowiązki i tak samo korzystać z innych rzeczy, a nie tylko on. Doradzcie coś.. kiedy mu powiedziałam że też chcę wychodzić sobie na siłownię chociaż na godzinkę i będziemy co drugi dzień się wymieniać oznajmił mi, że chyba jestem nienormalna i ja nigdzie nie muszę chodzić, bo dobrze wyglądam po porodzie..

Gość gość
Kobieto - to jakiś horror. Tupnij porządnie nogą i wygospodaruj czas dla siebie - szanuj się, bo on Cię nie będzie szanował. Od dzisiaj robisz rozpiskę - kiedy on zostaje z dzieckiem, a kiedy Ty . Dziecko to nie koniec świata i nie ma prawa przeszkadzać Wam w normalnym życiu. Jak dziecko trochę popłacze i nie dostanie jeść przez kilka godzin to wierz mi, żę się świat nie zawali. Jak chcesz mieć warunki do wychowywania dziecka w przyszłości to zadbaj o siebie i o czas dla siebie, bo jak tego nie zrobisz to facet będzie traktował Cię jak "mamuśkę" i znajdzie inną d*upę na boku. Dziecko to nie jest niewola - lata pracy przed Wami, a żeby dziecko miało tatę i mamę, to oboje powinni dbać o swój związek, czyli podział obowiązków, Nie jesteś niańką ani sprzątaczką. Postaw warunki i nie bój się - tupnij nogą, powiedz, że dzisiaj on zostaje z małą, a Ty wychodzisz i wrócisz za 5 godzin. Masz być stanowcza - nic się nie stanie. Natomiast jak nic nie zrobisz teraz, to będziesz beczeć jak reszta porzuconych mamusiek na tym forum. DBAJ O SIEBIE w pierwszej kolejności, nie o dziecko, nie o męża- O SIEBIE. Wtedy mąż będzie Cię szanował i się z Tobą liczył. Teraz ma Cię głęboko wieszgdzie.

Gość gość
Dokladnie zadbaj o siebie i to prędko. Dziecko jeszcze macie bardzo malutkie, ale mysle ze za dwa miesiące to spokojnie już powinnas regularnie wychodzić, zapisz się na kurs językowy lub jakies ćwiczenia. ważne aby to było zorganizowane i regularne, aby wszyscy wiedzieli ze ty danego dnia o danej godzinie wychodzisz. Co do jedzenia, 2 miesięczne dziecko to chyba jeszcze je co 3 godz. Naucz dziecko jesc z bulti, wypróbuj rozne smoczki.

Gość gość
I tacy wlasnie sa faceci. dziecko zrobi ale zajac się to już nie chce.

Gość gość
Wysylaj dziecko na spacerki z tatusiem, a sama w tym czasie, kąpiel lub ksiazka lub co tam lubisz choćby nawet serial w tv albo wyjście do galerii handlowej po jakiś fajny ciuch dla ciebie!

Gość gość
A jak się do*opek będzie stawiał i oponował, to daj mi do niego telefon to sobie z nim pogdam - poważnie mówię, że pogadam z tym Twoim mężem. Wkurza mnie czytanie takich rzeczy.

Gość gość
zapisz się na kurs językowy lub jakies ćwiczenia. ważne aby to było zorganizowane i regularne, aby wszyscy wiedzieli ze ty danego dnia o danej godzinie wychodzisz. xxx ciekawe skąd ona weźmie na to pieniądze?