Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukrzyca ciążowa co robić po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Minęło 9 miesięcy po porodzie. Miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej. Krzywą robiłam dwa razy i wyszły sprzeczne wyniki. Było to już pod sam koniec ciąży i tak naprawdę tylko niecały miesiąc wprowadziłam zmiany w diecie. W ciąży przytyłam niecałe 10 kg i po porodzie zostało mi niewiele. Jednak pomimo trzymania diety (karmiłam piersią), ruchu kilogramy zaczęły orzybywać. Zwiększony wysiłek fizyczny bardziej rygorystyczna dieta ( staram się zdrowo odżywiać) nie pomaga. Waga powoli posuwa się do przodu. Średnio około 0,5 kg miesięcznie. Robiłam już badania na tarczycę. Wyniki w normie. Hormonów nie biorę. Wczoraj lekarz pierwszego kontaktu zasugerowała, że to może związane z pozostałością po cukrzycy ciążowej. Mam przyjść za tydzień zrobić cukier. Dostałam jakiś preparat ziołowy, który ma zadanie zmniejszenie przyswajalności cukrów. Sama nie wiem za bardzo co dalej robić. Co powinnam jeszcze sprawdzić? Samo zwykłe badanie cukru wystarczy? Przecież krzywa to całkowicie co innego. Kto może zlecić to badanie? A co dalej z dietą? Czego unikać? Macie jakieś rady? Z góry dziękuję

Gość gość
Olej diete, zostan nindżą