Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szkoła zaoczna dla osoby niepełnoletniej, ktoś wie coś na ten temat?

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 16 lat, we wrześniu tego roku skończę 17. Przez 4 miesiące już nie chodzę do szkoły ze względu na moją depresję, która jest już opanowana. Miałam mieć zajęcia indywidualne w szkole, ale nie mając ich jestem rok w plecy. Chodzę do pierwszej klasy technikum i szczerze mówiąc przyznaję się, że to była głupota wybrać technikum o profilu turystycznym. To miała być deska ratunkowa, gdyby moje ambicje się nie spełniły. Chciałabym uczyć się tylko, że szkoła jest dla mnie jak więzienie. Tracę całe dnie na to, żeby potem zdać do następnej klasy i tak dalej, a potem i tak będzie trzeba pracować, więc jaki jest sens życia? Żeby całe życie zapierdzielać?? Zna ktoś rozwiązanie mojej sytuacji? Chciałabym podjąć naukę w jakiejś szkole zaocznej, ale z tego co wiem są tylko dla dorosłych... I jeszcze jedno wytłumaczy mi ktoś co to dokładnie znaczy, że obowiązek nauki jest do 18stego roku życia, a obowiązek szkolny do 16stego? Jaki to jest sens? Ma ktoś jakąś propozycję dla mnie? Wiem, że jeśli nie podejmę się zadnej nauki to będę miała kuratora i to będzie już żenada. Pracy nie podejmę żadnej normalnej, bo wszyscy chcą osoby z wykształceniem średnim, albo po prostu matoła 18letniego, który nie ma wykształcenia...

Gość gość
Też wybrałem technikum o profilu turystycznym technik obsługi turystycznej chodziłem tylko rok było za trudno i nie zdałem

Gość gość
Mi też się wydawało że technik obsługi turystycznej będzie bardzo fajny trochę był ale profil się w drugim półroczu okazał zbyt trudny i przynosiłem złe oceny ja już w tym roku w lutym kończę 18 lat

Gość gość
Możesz zapisać się do szkoły Delta Edukacja, tylko potrzebne będzie podanie od rodzica, że wyraża chęć przyjęcia Ciebie do szkoły. Zajęcia odbywają się co 2 tygodnie w sobotę i niedzielę, więc nie ma tego dużo. Trzeba samemu więcej się uczyć - wiadomo :D Ale jest bardzo fajnie bo moja koleżanka chodziła do tej szkoły :)