Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paranojaaaaa

program 500 plus to wielki niewypał

Polecane posty

Gość paranojaaaaa

na pierwsze dziecko kryterium dochodowe , dziecko studiujace powyzej 18 lat nie jest dzieckiem , ale limitu dla bogaczy brak . Kto skorzysta ? patologia i bogaci . Ci pierwski na wóde , ci drudzy na waciki :) Normalne rodziny którym najbardziej sie nalezy niestety NIE . A tak w sumie to ciekawe na jak długo wystarczy im funduszy na te wypłaty :) no ale dla rydzy to jest 20 mln heh na nowego Maybacha ???? !!!!

Gość paranojaaaa
Rydzyka *

Gość gość
to po co głosowalas na piś-dzielców ? :D:D:D

Gość paranojaaaa
nie głosowałam :)

Gość gość
My jesteśmy normalni - tak normalni - i też skorzystamy. I nie, nie głosowałam na pis.

Gość gość
Normalne rodziny którym najbardziej sie nalezy niestety NIE . x Przepraszam ale o jakich normalnych rodzinach piszesz? A tych z jednym dzieckiem. No to faktycznie nie skorzystają. Ale normalne rodziny z dwójką (a takich jest całkiem sporo) skorzystają.

Gość gość
A ja nie jestem ani bogata ani biedna. I choć tez do końca nie popieram tego programu, to jednak cieszę się, że dostanę te pieniądze. Nie wydam ani na wódkę ani na waciki, tylko odłożę na konto dla dzieciaków. Bez tego 500 też żyjemy, ale skoro dają, to się nie obrażę ;-) Ale rozumiem żal niektórych osób.

Gość gość
Nie glosowalam na PIS, nie pracuje, maz zarbia ponad 10 tysiecy i zamierzam jak najbardziej wziac 500 zl ( jesli beda dawac). Wychowuje 2 dzieci, nalezy nam sie jak kazdemu innemu. Nie powinni byc zadnych kryteriow, kazde dziecko powonno dostac ta jalmuzne

Gość gość
Bo celem tego programu jest to by zachęcić ludzi do posiadanie wiekszej liczby dzieci a nie to by reperowac domowe budżety. I ja akurat uwazam ze ludziom bogatym kasa ta sie jak najbardziej należy poniewaz to oni najwiecej do budżetu wkladaja i dzieki im miedzy innymi cala patologia moze korzystac z zasilkow z mopsu. Na pis nie glosowalam

Gość gość
a ja głosowałam na PIS i popieram program. Chcesz kasę - zrób sobie dziecko bo o to w tym chodzi!!!!

Gość gość
Ale spora część ludzi już te dzieci ma, kolejnych dorabiać nie będzie i w jaki sposób to zwiększy dzietność? Może jakiś ogarnięty kaczorysta mnie oświeci?

Gość gość
no ale dla rydzy to jest 20 mln heh na nowego Maybacha ???? !!!! xxx No ale 20 mln to kropla w morzu potrzeb tego programu. Co nie znaczy, że pseudo zakonnik ma jakiekolwiek pieniądze od kogokolwiek dostawać. Jestem wierząca, ale czasami mi wstyd, kiedy patrzę, co wyrabiają niektórzy "duchowni" i nie dziwię się, że ludzie atakują Kościół.

Gość gość
W taki, że jak ktoś jest rodziną 2+1 (a teraz takich jest naprawdę dużo) to może zastanowi się i weźmie pod uwagę to, aby powiększyć swoją rodzinę do 2+2.

Gość gość
Hahaha. Podniecacie się tą zapomogą, jak ktoś głupi to dorobi sobie dzieci. Tylko za kilka lat ktoś inny dojdzie do władzy, zmienią lub zlikwidują tą ustawę i co wtedy? Zęby w ścianę??

Gość gość
Przeczytaj sobie autorko prawo na temat osoby konczacej 18 lat. Kim jest w swietle prawa. 18 lat to niestety juz nie dziecko co najwyzej mlodociany w odniesieniu np do prawa karnego.

Gość gość
albo robic dzieci albo wara od pieciu stów!!! Nie dla psa kiełbasa!

Gość gość
Mówię stanowcze NIE!!! dla tego programu. Nie będę z własnej ciężko zarobionej kasy płaciła co miesiąc "alimenty" na obcych bachorów,a raczej ich matek i ojców,którzy w ramach tego zamiast kupić coś dziecku to fundują sobie ciuszki i gadżety. Dosyć tego!

Gość gość
Zrób sobie dziecko i też będziesz dostawać

Gość gość
Ja nie jestem patologia i dostaje 500+ , ktore wydaje w calosci na moje dzieci. Glosowalam na PIS bo podoba mi sie ich program wyborczy oraz to jak rzadza w naszym kraju, dzieki nim przez te ostatnie pare lat naprawde w szybkim tempie doganiamy kraje Europy Zachodniej ( wiem jak tam jest poniewaz spedzialm tam kilka lat swojego zyica) Kaczynski naprawde dba o Polakow i Polske temu nikt chyba nie moze zaprzeczyc. Nareszcie ktos zadbal o rodziny z dziecmi :) i pracownikow ktorzy za czasow PO byli zwyklymi popychadlami i pracowali na gorsze , a teraz to oni rozdaja karty na rynku pracy. Autorka to zazdrosnica ktoryc niestey mam wiele w swoim otoczeniu. :D smieszne sa.

Gość gość
nasze 500+ jest odkladane dla dzieciaków na przyszłość, a na wybory nie chodze , - dają to się bierze i tyle:]