Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Majka

Włosomaniaczki, zapraszam :)

Polecane posty

Gość gość Majka

Hej. Zapraszam wszystkie dziewczyny, które wpadły w manie wlosomaniactwa. Porozmawiamy o sposobach pielęgnacji, zapuszczania włosów itd. Moja pielęgnacja w ostatnim czasie: Mycie włosów co dwa dni szamponem babydream, raz w tygodniu porządne oczyszczenie pokrzywowym. Po każdym myciu odzywka, głównie Garnier ultra doux avocado i maslo carite albo nivea long repair. Raz w tygodniu maska biovax. Włosy prawie do pasa, zapuszczam 3 lata, jednak ostatnio uch kondycja nie jest w dobrym stanie. A wy jak pielęgnujecie włosy?

Gość gość
Up

Gość gość
Wiesz ze te szampony i odzywki zawieraja szkodliwe zwiazki i parabeny? Nic dziwnego ze masz slabe

Gość gość
Hej hej! Mam cienkie, rzadkie włosy sięgające zapięcia od stanika. No ogólnie piękne to one nie są :( Ale przynajmniej staram się, żeby wyglądały lepiej i widzę efekty. Kiedyś, gdy nie dbałam o włosy i używałam tylko szamponu (który zresztą zwykle wybierałam nieświadomie), w ogóle nie mogłam ich zapuścić, kruszyły się, łamały, a ja byłam wielce zdziwiona jak to możliwe że nie rosną, skoro nawet nie podcinam końcówek... Teraz mam długość, której nigdy wcześniej nie osiągnęłam, ale i tak to jeszcze nie jest szczyt moich marzeń :) Na co dzień używam: szamponu z Alterry (tego z granatem)- niestety muszę myć włosy codziennie, bo baaardzo się przetłuszczają- i jakiejś maski z Kallosa (moje ulubione to Blueberry, Cherry, Multivitamina i Banana, raz na tydzień używam też Keratin, ale nie częściej, bo moje włosy nie lubią protein). Raz w tygodniu olejuję włosy olejem lnianym lub arganowym, zostawiam olej na niecałą godzinę (długie trzymanie oleju mi nie służy) a potem zmywam olej tym szamponem z Alterry i nakładam jakąś maskę. Czasami zamiast Kallosów używam też emolientowe Biovaxy i też je lubię :) Raz w tygodniu myję włosy szamponem oczyszczającym Barwa (np. pokrzywowym), a po tym oczyszczającym myciu nakładam na nie maskę aloesową NaturVital na jakieś 20 minut. Aaa, na końcówki po każdym myciu nakładam serum silikonowe Biovax A + E żeby je zabezpieczyć przed zniszczeniem. Końcówki podcinam średnio co 3 miesiące, chyba że są w dobrej kondycji. A i do skóry głowy używam wcierek Farmona Jantar albo wody brzozowej. Nie suszę włosów suszarką ani tym bardziej nie prostuję. Nie farbuję ani nic z tych rzeczy. Pozdrawiam!

Gość gość
To fajnie dbasz o nie :) ja niestety nie olejuje ani nic bo nie mam czasu i cierpliwości :( a do gościa wyżej, rozumiem, ze ty włosy myjesz sama woda albo wcale ? :D

Gość gość
Za duzo tego szampon dermena plus odzywka i jest git wlosy dlugie geste ze zdrowymi koncami.

Gość gość majka
No właśnie słyszałam często, ze ci za dużo to niezdrowo, ale wydaje mi sie, że to zalezy od włosów. A co powiecie o domowych sposobach?

Gość gość
15:55 a to nie slyszalas o szmponach bez parabenow,szkodliwego silikonu i innego badziewia? Gdybys slyszala to bys miala ladne wlosy, chcialas zablysnac ale nie wyszlo eh

Gość gość
Domowe sposoby sa duzo lepsze niz odzywki garniera itd, tylko nikt ich nie reklamuje bo i po co, no i nie daja tej momentalnej gladkosci ktora odczuwa sie po silikonach.

Gość gość
16.03 a babydream to niby co ma z tego co wymieniłaś? :o również nie zablyslas... Jak przylazłaś tu powyzywax sie na kimś i sie dowartościować, to zle trafilas. Idź wylewać swe frustracje gdzie indziej. Cala kafeteria, zawsze do każdego tematu zleci sie dno. Gowno cie obchodzi jakie mam włosy!! Pilnuj swoich

Gość gość
dziewczyny, wybaczcie, ale maski z drogerii nie sa w stanie zapewnic wam ladnych zdrowych wlosow- to jest tylko tymczasowy efekt, a w skladzie jest masa silikonów, parabenów- to nie jest dobre dla wlosow :( jesli serio chcecie zadbac o swoje wloski to wyprobujcie cos z hairpharmy- u mnie jest juz zdecydowanie lepiej z wloskami, po ampułkach na porost rosna jak szalone :)

Gość 30latks
Ja na włosy stosuję czarne ziołowe mydło babuszki agafii. Czasami też robię sobie maseczkę na włosy z siarczanu magnezu. Produkty kupuję na http://e-natura.pl. A siarczan magnezu jest świetny, moje włosy są po nim miękkie i przyjemne w dotyku. Polecam wszystkim.

Gość gość
a ja dostalam w prezencie od przyjaciolki serie doctor z Inoaru do wlosow i chyba kumpela nie mogla trafic lepiej :D mam szampon i odżywkę- ekstra kosmetyki, to znaczy nie obciazaja wlosow, tylko je regenerują i wlosy nie placzą sie po myciu :)

Gość Martunia

Wypróbuj kosmetyki Wax Pilomax. Bardzo dużo jest o nich w necie, ale z własnego doświadczenia powiem Ci tylko tyle, że naprawdę warte są każdych pieniedzy.

Gość Monika

Również polecam kosmetyki Pilomax. Wzmocnienie, odpowiednie nawilżenie, szybszy wzrost włosów to tylko niektóre korzyści jakie uzyskasz stosując te kosmetyków.