Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzenie we wodzie jest dla mnie obrzydliwe...

Polecane posty

Gość gość

Te resztki wod plodowych, ta krew, czasem mocz lub rzadziej stolec...i rodzic w tym zurku to biedne dziecko....obrzydliwe. Dziwie sie kobietom co sie zdecydowaly na taki porod.

Gość gość
krąży gdzieś takie zdjęcie w necie, jak cała rodzina siedzi w basenie razem z rodzącą. Mąż i dzieci w tej brei. To dopiero extremum

Gość gość
A wlasnie jakkolwiek uwazam porod za jedna z najobrzydliwszych rzeczy na swiecie to wodny jest jednym z lepszych. Moze meza i dzieci bym do wody nie pchala (niehigieniczne to), ale lepiej by ten syf w wodzie byl niz byc oklejonym tym wszystkim, spoconym itd. Podczas okresu biore kapiel (nawet z facetem :P ) i jakos nikt nie narzeka

Gość gość
Dla mnie to lepsze od tradycyjnego porodu, tak jak ktoś wyżej pisze- nie jesteś spocona ani umazana krwią (ja byłam cała brudna od niej), a że są tam mocz czy kał...przecież twoje...

Gość gość
Jasne....rodzenie w tej brei jest superhigieniczne. I to biedne dziecko zslicza nura przez ta breje na swiat...branie kapieli w okres z facetem? To dopiero obrzydlistwo!!!az mi sie kolacja cofa.

Gość gość
Spoko jak lubicie sie taplac we wlasnych odchodach bo przeciez wlasne i witac w tym zurku dziecko to ja wspolczuje...

Gość gość
dla rodzacego sie dziecka to mniejszy szok przy pzryjsciu na swiat, bo w brzuchu tez byl w plynie. Nie wiem dlaczego woda ma byc obrzydliwsza niz zakrwawione szmaty. jesli w ogole cos ma byc obrzydliwego - to sama natura. To przeciez wychodzi z ciebie, tak jak i dziecko- czy dziecko tez jest obrzydliwe?

Gość gość
"we wodzie" :o

Gość gość
gość dziś Dla mnie to lepsze od tradycyjnego porodu, tak jak ktoś wyżej pisze- nie jesteś spocona ani umazana krwią (ja byłam cała brudna od niej), a że są tam mocz czy kał...przecież twoje... x ale jak popuścisz na łóżku, to szybko podmieniają ci szmatki pod tyłkiem i za moment masz wszystko świeże. a tu...kąpiesz się w tym. faktycznie, o tym "żurku" nie pomyślałam, fe

Gość gość
A ile z kobiet nie ma lewatywy? Juz nie przesadzajcie ze kazda ma w tym tylku tyle kupy ze non stop z niej wychodzi. Jakos na zdjęciach porodu w wannie kupy nigdy nie widzialam Tez uwazam, ze dla dziecka to lepsze. A dla matki wygodniejsze I tak, moj facet uwielbia kapiel ze mna, ba nawet sejs, takze gdy mam okres :P to wszystko naturalne sprawy sa

Gość gość
aha, uwazaj, jak ci szmatki zaraz podmieniają. Jak nie wytrzymalam i sie posikalam, to nikt nic nie zmienial( a trwalo to) i w tym rodziłam. Ae tez i nikomu nie zaszkodziło.

Gość gość
No tak...taplacie sie razem w Twojej krwi menstruacyjnej...z***biscie naturalnie obrzydliwe. Co innego seks.. zakladasz gumke. A co innego isc odswiezyc sie w zurku menstruacyjnym partnerki....a co do zdjec z porodu w wodzie...oj malo ich chyba widzialas...takich prawdziwych nie wystylizowanych...woda jest brunatno metna, idz urodzic w szambie...to tez naturalne.

Gość gość
Ja rodziłam w wodzie 4 lata temu. Nie uwazam, że było to coś obrzydliwego, bo nie było ani moczu ani kału, córa "wyskoczyła: do czystej wody, było to o wiele lepsze niż poród na tradycyjnym łóżku porodowym. Mnie też było lżej bo woda łagodziła ból skurczowy. Rodziłam w wannie w szpitalu.

Gość gość
A kto powiedzial, ze zakladamy gumke? :D moze w ogole rekawiczki, folia sie owine itd Dziecko tez przewijaj w gumowych rekawicach bo to "fuuuuu" Masz ciasny mozg, to Twoj problem. ciebie do rodzenia w wodzie nikt nie zmusza, wiec o co szczekasz? Chcesz zmusic kogos by myslal jak Ty? Ps. A ile Ty znawczynio porodow w wodzie bylas swiadkiem? Jestes polozna?

Gość gość
Autorze po co ogladasz te fotki z porodow w wodzie? Fetysz jakis czy co? Nikt nie kaze ci rodzic w wodzie wiec daj.sobie siana

Gość gość
Fuuuuj oblesna istoto.jeszcze pieprzyc sie w okres bez gumki. Obrzydlistwo. Ciekawe ile razy po takim numerku latasz po leki na wszelkie zapalenia czy swedzonko. Nie wiem czy swiat schodzi na psy czy ja sie zrobilam przesadnie higieniczna.

Gość gość
20:55 wyobraz sobie ze moja chrzestna jest od 20 lat polozna w jednym z Lodzkich szpitali. Nieraz mi opowiadala przypadki rozne nie tylko z porodow w wodzie. Ale porody w wodzie brzmialy mi najobrzydliwiej.

Gość gość
Zurek... Wody w wannie jest min. 30 litrow. Wod plodowych kobieta ma gora litr. Krew. Myslisz ze babki wykrwawiaja sie w tej wannie i tej krwi jest kilka litrow? Wez sir lecz

Gość gość
A ta polozna wspominala ze wode w wannie soe wymienia czy nie raczyla. Leki na swedzonko pp seksie ppdczaa okresu? A mozg cie nie swedzi?

Gość gość
Przecież w ciągu ostatnich 20lat w Polsce były tyyyyyyyyyyle porodów "we" wodzie, to w końcu taka popularna sprawa, że Twoja ciocia musiała ich widzieć tysiące. Z tego co wiem raz dopiero od kilkunastu lat jest taka możliwość, dwa kiedyś często było to płatne dodatkowo. "Fuuuuj oblesna istoto.jeszcze pieprzyc sie w okres bez gumki. Obrzydlistwo. Ciekawe ile razy po takim numerku latasz po leki na wszelkie zapalenia czy swedzonko. Nie wiem czy swiat schodzi na psy czy ja sie zrobilam przesadnie higieniczna. " x Ani razu. Bo mój partner wie co to higiena, wierność itd więc zakażenia mi jak dotąd nie spowodował ;) Ty jesteś po prostu ograniczona i nie dociera do Ciebie, ze różni ludzie lubią różne rzeczy. x Pytam ponownie - co Cię do cholery obchodzi cudza pochwa, cudza kupa, cudzy poród? Może ktoś tu ma racje - masz jakiś chory fetysz? Podnieca Cię oglądanie tego i czytanie o tym? Zaszalej sobie dzisiaj ze swoim, może się uspokoisz jak się zajmiesz swoją cipą.

Gość gość
Osoby na zdjęciu wydają się zadowolone, czego chcieć więcej? Ja bym wszystkich tam nie zaprosiła - ale to nie mój poród był, więc co mnie to interesuje? Nie każdy jest wścibskim, oceniającym plociuchem pozbawionym własnego życia i własnych problemów :P

Gość gość
Nieee? To poco kwoki na takie tematy wchodzice i co lepsze zabieracie glos? No tak...kafeteryjna krowa wszedzie wcisnie swoje 5 groszy chocby bylo nie na temat albo mialo na celu podniesienie larma. Smieszne jestescie mam prawo wyrazac wlasna opinie. Was moze obrzydzac para gejow pieprzaca sie w zwierzecy sposob i co? Nie wyrazicie tego bo "co was obchodzi cudzy tylek, cudzy wacek,cudze zycie?" Aaaa sorry tu siedza kwoki postepowe...ich nic ani nikt nie obchodzi, nie obrzydza. Dziwnym trafem zlatuja sie komentowac takie tematy jak wlasnie ten i na sile udowadniac jakie to one nie sa nowoczesne.nie plotkujace i och nie wiadomo co Haha.

Gość gość
idz sie kobito wroc na biologie albo moze chociaz dokszatlc w osiedlowej bibliotece co? Bo takie bzdury to mozesz pociskac kolezankomw szkoknym kiblu na duzej przerwie. To ze facet nie lata na boki nie znaczy ze wasz seks nie moze wywolac u Ciebie stanu zapalnego pochwy. Bylo nie bylo wklada cialo obce do Twojej pochwy, podczas okresu calkowicie wyjalowionej, poniewaz krew miesieczna ZOBOJETNIA odczyn w Twojej pochwie co wiaze sie z tym ze jest ona narazona na rozne bakterie w tym z penisa bo chocby Twoj facet wacka caly dzien pucowal to z cewki moga wydobywac sie resztki moczu. Ale osoba tak NIEOGRANICZONA jak Ty chyba tego nie wie. PS. Ta wode to tak wymieniaja jak i te podklady w czasie porodu haha kogo oszukujesz. Porod musialby byc naprawde dlugi zeby wode wymienili. Gdakajcie kwoczki gdakajcie niezly ubaw z waszych pseudointeligentnych bzdur jest.

Gość Trompka
Dlatego uważam, że każde pomieszczenie szpitalne powinno być jak najbardziej sterylne. Nie przekonują mnie twierdzenia, że w szpitalu zawsze jest czysto. Każda sala powinna być zaopatrzona w sterylne sprzęty od http://www.speedwall.pl/ by mieć gwarancję, że wszędzie panuje idealny porządek.