Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9, 10 miesięczny niemowlak ile powinien zjadać?

Polecane posty

Gość gość

Ile jedzą Wasze 9-10 miesięczne niemowlaki? Chodzi mi ilościowo. Wszędzie jest napisane śniadanie, obiad, kolacja, butla itd. Wiadomo, że są różne dzieci. Ale ile np. obiadu zje Wasze dziecko? Ile butli mm wypija? Butla to 250 ml? Ostatnio byłam u pediatry. Pytała się ile zjada moje dziecko. Mi wydawało się w porządku, ona stwierdziła, że mało.

Gość Blanka6
Moja je mało, ma 8,5 msc 8 - 130 ml mleka 11 - 100 ml zupki z mięsem/rybą/ jajkiem 13 - 150 ml mleka 15 - 100 ml kaszki z owocami 17 - 100 ml mleka 19 - 200 ml mleka 2-3 - 150 ml mleka

Gość gość
Rano mleko z kleikiem miedzy 150 a 210 potem jogurt z owocem:jogurt 180ml +np. Pol jabłka + lyzka stolowa naturalnego jogurtu obiad:190-180ml zupy+ ok.90ml warzyw z mięsem podwieczorek: Kaszka+owoc. 90ml wody 2-3 lyzki kaszki np. Drugie pól jabłka.na nc:mleko z kleikiem miedzy 180-300.,ale wczoraj poszla spać.bez tego posilku i obudzila sie rano. Przekąski: Brokuły marchewka banan kalafior pomidor burak chrupki czasem wafelek ryżowy. Pije wode ale jak jest zimno i ja pije sobie kawę to ona pije ciepła herbatkę bez cukru. Ma prawie 10m. Jest na 75 centylu od poczatku. Nie zmuszam do jedzenia ale do niejadkow nie należy. Lubi zjeść ale nie daje jej cukru itp. Wiec nadagi nie ma. Dużo sie rusza. Wszędzie jej pelno i mam luz ogólnie. Raczkuje po mieszkaniu lapie sie mebli.

Gość gość
Mój 11 miesięczny wypije max 210 ml. Gęstej kaszy na noc 180. Zje caly banan plus pól jabłka na raz. Co do obiadu to ciężko stwierdzić. Zupki ok 200 ml a drugie je rękoma.

Gość gość
8,5 miesiąca: 5- 180 mleka z dodatkiem kaszy 8.30 śniadanie (kanapka z dżemem/awokado/serem/jajecznicą na parze) 11- jogurt naturalny z owocami 14- "zupa" (raczej to gęsta papka) z warzyw z dodatkiem mięsa/ryby np. makaronu/ryżu/kaszy jaglanej 17- słoiczek owocowy hippa (najczęściej z ziarnami/kleikiem) 19.30- 240 mleka z kaszą

Gość gość
Takim małym dzieciom pomiędzy posiłkami ( 5-6) nie powinno dawać się przekąsek. Nawyki żywieniowe. Mama dwójki dzieci :)

Gość gość
taaaaa, tylko myślą o przekąskach a potem grubasy w szkołach..... Pozdrawiam :)

Gość gość
Rozumiem matko 2 dzieci ze jak dziecię wstanie glodne z drzemki lub wraca ze spaceru a do jedzenia jeszcze 1,5 to placze glodne póki nie zaśnie z wykończenia :)

Gość gość
hodujcie grubaski a potem płacz bo GRUBE :(

Gość gość
13 31. Mama ciebie wyhodowala grubaska dlatego tak bardzo chcesz przestrzec nowe pokolenie :)

Gość gość
Moja ma 6 mc i je O 6-7 ok 200 ml mleka 9.30 150 ml mleka Po 11 je 190 ml obiadki Po 13 je 90-100 ml mleka O 16 je ok 75 ml kaszki plus deserek a po kąpieli ok 19.15 pije mleko ok 230 ml

Gość gość
dawajcie dużo przekąsek- na bank wzmocni to Wasze dzieci :(

Gość gość
To przykre ze nie da się bez trolli. To tylko pokazuje ilu jest frustratów bez roboty przyszlosci rodziny i pieniędzy. Moze mi byc tylko żal