Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Klaudia

Siedmiomiesieczne niemowlę 38.5 stopni goraczki

Polecane posty

Gość gość Klaudia

Maly ma goraczke bylam dzisiaj z nim u lekarza on mowi ze to na zabki ...nie jest on hakis marudny ..podalam mu czopek i co daleh mam robic klasc sie spac czy nie ..:( , strasznie sie martwie bo nigdy jeszcze nie kial goraczki..pomocy ..pezykrywac czy nie .?

Gość gość
nie ryzykuj to Twoje dziecko. ja bym brala taxi i szybko do szpitala. zwlaszcza przy tym wirusie swinskiej grypy teraz. 2 osoby juz zmarly w gliwicach.

Gość gość
Spokojnie. Kontroluj sytuację i podawaj regularnie leki w razie potrzeby Jeżeli nie ma innych objawów to może faktycznie zęby albo jakaś wirusowka. Moja córka w identycznym wieku przeszła niedawno trzydniówkę, może też być to. Nie przegrzewaj, czyli po prostu normalny ubiór i przykrycie. Pamiętaj o pojeniu dziecka i trzymaj się ciepło. Każdy rodzic musi przejść przez choroby;-)

Gość gość
Spokojnie, czopek pomoze, wieczorem temperatura jest najwyzsza takze nie zamartwiaj sie. Mozesz dziecko wziac kolo siebie domlozka to tez bedzie spokojniej spalo :)

Gość gość
Natan chory?Na co Tobiasz czeka?auto i do szpitala

Gość gość
jaki termometr jest lepszy ? Mam taki do dupki i do czulka i oba inaczej pokazują :( , on nie pokazuje ze ma goraczke bo jest pogodny ..tylko poci się i jest rozgrzany ..

Gość gość
Mierz temperaturę w pupie i odejmuj 5 kresek, tak jest najdokładniej. Jeśli temperatura będzie się utrzymywać dawaj paracetamol i ibuprofen na zmianę byle nie przedawkowac substancji. Sama to przechodziłam z synem. Na noc zawsze podawałam nurofen bo dłużej działa i szybciej obniża gorączkę.

Gość gość
Ja prawdę mówiąc mierzyłam tradycyjnym termometrem pod pachą, bo najdokładniej... Te do czoła to pokazują co chcą. Ale dobrze ktoś napisał. Gdyby byl problem ze zbiciem temperatury to podajesz na zmianę paracetamol i ibuprofen - po ok. godzinie -dwóch możesz podać drugą substancję o ile pierwsza nie zadziała. Ważne by utrzymywać dawkowanie i odstępy dla poszczególnych leków. Weź malucha do łóżka, to będziesz miała go pod kontrolą. Jeżeli temperatura podskoczy najprawdopodobniej się obudzi i zacznie płakać. Czego oczywiście nie życzę. Mój syn wielokrotnie gorączkował do 40 stopni, więc jestem zaprawiona w bojach ;-)