Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

PIEL臉GNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Do ratownika kt贸ry sie tak pluje o piel臋gniarki Co jakas piel臋gniarka cie rzucila

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Jakos u mnie w szpitalu piel臋gniarki i ratownicy 偶yj膮 w zgodzie lubi膮 si臋 i nawzajem szanuj膮 swoja prac臋 nie wiem co za durnota tu wypisuje takie bzdury

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hgg jakim ty jeste艣 lekarzem skoro u ciebie zero szacunku do cz艂owieka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 No i dobrze na miejscu pielegnoarek tez bym nie wypisywal recept. Ktos ma z glowa -----ale o kas臋 sie upominaj膮 mimo ze cz臋sto zarabiaj膮 wi臋cej od lekarza nie m贸wi膮c o ratownikach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czyli tak: Lekarz dostaj膮c si臋 na studia z najwy偶szymi progami,ucz膮c sie najtrudniejszego programu w medycynie ,jest osob膮 od my艣lenia i ponosi odpowiedzialno艣膰 za pacjenta jak zarobi 2200 to du偶o. Piel臋gniarka konczy najprostsze studia w艣r贸d medyk贸w z wymaganiami na poziomie 30 procent z matury ,my艣li i ponosi za ni膮 odpowiedzialno艣膰 lekarz,pracuje jako fizyczny ,nie posiada punktacyjnych wymog贸w dokszta艂cania jak w o wiele trudniejszym zawodzie ratownika i jest biedna i pokrzywdzona jak zarobi 2-3 tys i ka偶dy ma ja g艂aska膰 pi g艂贸wce No pigu艂y wci膮偶 czekamy na te wasze samodzielne zadania kt贸re wykonujecie bo juz si臋 sko艅czy艂y argument i zaczynaj膮 jedynie pysk贸wki do hgg i go艣cia kt贸rego bierzecie za ratownika Tak najlepiej jak ktos napisze niewygodna prawd臋 to gada膰 ze niema szacunku albo pigu艂a go zucila

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Qhgg jakim ty jeste艣 lekarzem skoro u ciebie zero szacunku do cz艂owieka.---w czym sie wyra偶a jej brak szacunku? W tym ze napisa艂a prawd臋 -to mo偶e poszukajmy po portalach piel臋gniarek jak oczerniaj膮 inne zawody zmy艣laj膮c zarobki ki lekarzy i o wiele wy偶ej w szkolonych ratownik贸w wyzywaj膮c膮 od morderc贸w i debili. I dziwne ze hgg jakos wyrazi艂a szacunek do ratownik贸w. Dobra gdzie te wasze samodzielne zadania za kt贸re dostajecie kas臋 wi臋ksz膮 od my艣l膮cych lekarzy sta偶yst贸w i ratownik贸w czy diagnost贸w bo przy receptach wysz艂o szyd艂o z worka. Co pewnie teraz tylko popyskujecie bo nikt tu was jak rodzinka nie pog艂aszcze po g艂贸wce:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
szlachetne buhaha nikt nie chod藕 do pracy dla celow inne niz zarobkowe----i tu by艣 sie zdziwi艂a,i dlatego niedorastanie ratownikom do pi臋t,a i lekarze wsunie mniej lec膮 na kas臋 bo wy chcecie podwy偶ki za darmo bez podnoszenia kwalifikacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Czytam te komentarze, a raczej spory na tym forum przebywaj膮c poza granicami kraju i ciesz臋 si臋, 偶e podj膮艂em s艂uszn膮 decyzj臋 co do wyjazdu. Wyjechalem do Niemiec po kilku miesi膮cach pracy w szpitalu. Nie moglem pogodzi膰 si臋 z tym, 偶e maj膮c wykszta艂cenie medyczne, pracuj膮c nienormowan膮 ilo艣膰 godzin trudno mi zwi膮za膰 koniec z ko艅cem. 呕ycie w mie艣cie do tanich nie nale偶y i w dodatku jak si臋 ma jeszcze rodzin臋 na utrzymaniu. Zg艂osilem si臋 do agencji pracy (http://jobsplus.pl/) i zosta艂em zatrudniony w jednym z zak艂ad贸w opieki jako piel臋gniarz. Ucz臋 si臋 j臋zyka zawodowego, a po zdanych egzaminach chc臋 podnie艣膰 swoje kwalifikacje. Niemcy doceniaj膮 dobrego pracownika, a ja szanuj臋 prac臋. Czy wr贸c臋 do kraju? W膮tpi臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
piel臋gniarki zarabiaj膮 wi臋cej od lekarzy bo waln臋 :DDDD 偶art roku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
lekarz sta偶ysta niech si臋 cieszy 偶e co艣 wgl dostaje bez specjalizacji mo偶e sobie najwy偶ej w przychodni pracowa膰 z gryp膮 i przeziebieniem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a mo偶e rzuci艂a ? :) a sk膮d wiesz jakie studia ko艅cz膮 piel臋gniarki, ko艅czy艂e艣 je mo偶e? nie? a za艂o偶e si臋 偶e jakby lekarze tak ma艂o zarabiali (swoja drog膮 smiech na sali) to ch臋tnych na lekarski te偶 by by艂o mniej i pr贸g co do matury te偶 by艂by obni偶ony czemu na lekarski jest tyle ch臋tnych? a na piel臋gniarski prawie wcale? skoro piel臋gniarki niby zarabiaj膮 wi臋cej od lekarzy ? za nic nie robienie? hm ? :DDD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do kogo艣 tam: Oczywi艣cie 偶e ka偶dy chodzi do pracy 偶eby zarobi膰, ju偶 nie o艣mieszajcie si臋, 偶e nie. Ka偶dy ma rodzin臋 do utrzymania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wci膮偶 czekamy na te wy偶sze kompetencje piel臋gniarki od opiekuna kt贸re mo偶e wykona膰 piel臋gniarka samemu. PS.czemu ktos ma sie wyzywa膰 na calej grupie spo艂ecznej za niepowodzenie w zwi膮zku Pochwalcie sie kompetycjami bo narazie dali艣cie popis z receptami. Ps2.studiujcie sobie co chcecie i tak nic nie mo偶ecie robi膰 bez zlecenia robolki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ka偶dy ma rodzin臋 tylko piel臋gniarki s膮 najbardziej zach艂anne na 艂atwa kas臋. Lekarz czy ratownik przynajmniej to wypracuje. Pozatym co to za tekst o lekarzu bez specjalizacji-lekarz w przychodni wi臋cej my艣li i jest odpowiedzialny ni偶 jakakolwiek piel臋gniarka m Od.wci膮偶 czekamy na zakres kompetencji-hgg to kobieta j膮 zrzuci艂a piel臋gniarka? Skoro hgg nie szanuje innych medyk贸w to czemu chwali ratownik贸w i ma awersj臋 do pigu艂. Taaaa pewnie zaraz napiszecie ze m艣ci sie za jak膮艣 tam pigu艂臋... W takim razie prosimy o konkretny zakres kompetencji :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
za nic nie robienie? hm ? smiech.gif DD-----jako fizyczny du偶o pracujecie tylko my艣le膰 nie musicie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A wyp艂at臋 dostosuj do wsp贸lnego mianownika czyli tej samej ilo艣ci godzin pigu艂ko

Udost臋pnij ten post

Gdzie do diab艂a niby wida膰 w mojej wypowiedzi brak szacunku do cz艂owieka?? Kto艣 dobrze napisa艂, sko艅czy艂y si臋 argumenty (wci膮偶 nikt nie napisa艂 co takiego samodzielnie robicie!!!) to zaczynacie atakowa膰 innych. W ustawie nic nie pisze o waszej samodzielno艣ci po studiach. M贸wimy o takiej normalnje, przeci臋tnej piel臋gniarce, a nie po specjalizacji (czyli systemowi weekendowych kurs贸w ;D) PS: 偶adna piel臋gniarka mnie nie rzuci艂a ;DD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ustawa o zawodach piel臋gniarek i po艂o偶nych, ju偶 kiedy艣 o niej wspomina艂am, tak ci臋偶ko wygugla膰?

Udost臋pnij ten post

Kr贸tka anegdotka o samodzielno艣c****el臋gniarek. Bo przecie偶 piel臋gniarka jest samodzielna, a jak偶e Na oddzia艂 trafia pacjent z kryz膮 nadci艣nieniow膮 (ci艣nienie jakie艣 260/150) . U nas na oddziale pacjent w stanie zagro偶enia 偶ycia to generalnie wielka, wielka rzadko艣膰. Na szybko rozpisuj臋 leki, dzwoni臋 po konsultacj臋, bo przecie偶 pacjentowi trzeba pom贸c na zaraz, na teraz, na ju偶. Daj臋 piel臋gniarce kart臋 zlece艅 z informacj膮 偶e to pacjent, kt贸remu leki trzeba poda膰 natychmiast i w pierwszej kolejno艣ci Jak ta ma艂pa na mnie nie wrza艣nie "ja tu jestem samodzielnym pracownikiem, pani nie jest moim zwierzchnikiem, to ja decyduj臋 w jakiej kolejno艣ci podaj臋 leki!!!!!" Tak w艂a艣nie w moich oczach wygl膮da samodzielno艣膰 piel臋gniarek. Sko艅czy艂o si臋 na tym 偶e wk艂ucie i leki podawa艂... lekarz. Bo przecie偶 pacjentka na pigu艂臋 kt贸ra ma swoja kolejno艣膰 czeka艂aby pewnie do po艂udnia. Czy mam szacunek do piel臋gniarek? Mam taki sam szacunek do ka偶dego dobrego pracownika, niezale偶nie od jego zawodu. Na moim oddziale na pewno du偶o wi臋kszy do salowych. Odk膮d przysz艂a nowa oddzia艂owa kt贸ra uwa偶a swoje piel臋gniarki za 8 cud 艣wiata, no naprawd臋 nie idzie ju偶 pracowa膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rozporz膮dzenie ministra zdrowia z dnia 7 listopada 2007r, Dz.U.07.210.1540 :) jakie艣 11 stron

Udost臋pnij ten post

95% tego co jest w tej ustawie piel臋gniarka mo偶e zrobi膰 tylko po kursie, czyli przeci臋tna, typowa piel臋gniarka na oddziale- nie. Nawet ekg nie chc膮 robi膰, co jest totaln膮 bzdur膮 bo to nieinwazyjne badanie mo偶e zrobi膰 ka偶dy kto wejdzie w posiadanie aparatu i rozpoznaje kolory. Ca艂膮 reszt臋, tj zmierzenie glikemii, pulsoksymetria czy podanie lek贸w w sumie mo偶e zrobi膰 sobie ka偶dy. Nie do uwierzenia dla niekt贸rych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
o g艂upocie lekarzy z ca艂ym szacunkiem, ale mog艂abym ksi膮偶ki pisa膰, na ich szcz臋艣cie nie jestem pami臋tliwa, a Ciebie co ubod艂o? 偶e musia艂a艣 zastrzyk zrobi膰? przyzwyczajaj si臋, z pewno艣ci膮 to nied艂ugo b臋dzie norma tak jak na zachodzie.

Udost臋pnij ten post

ale nie jeste艣my w Niemczech, tylko w polsce to po pierwsze, po drugie to zakichany obowi膮zek piel臋gniarki poda膰 leki, po trzecie babsko mog艂o ryzykowa膰 stanem pacjenta 偶eby udowadnia膰 w bardzo g艂upi spos贸b t臋 swoj膮 niezale偶no艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ca艂y czas si臋 dokszta艂camy tak偶e piel臋gniarka z 10 letnim sta偶em ma ju偶 kilka kurs贸w za sob膮, a je偶eli dla Ciebie ekg mo偶e robi膰 osoba kt贸ra zna kolory to gratuluj臋 wiedzy na temat. Mo偶esz powa偶nie zaszkodzi膰 pacjentowi np nie rozpoznaj膮c zawa艂u itp i wypuszczaj膮c go. jeszcze mi 艣pieszno za kraty:P

Udost臋pnij ten post

a jaka inna umiej臋tno艣膰 ni偶 rozpoznawanie elektrod jest potrzebna do robienia EKG? Nikt przecie偶 nie ka偶de piel臋gniarce interpretowa膰 badania bo od tego i tak jest lekarz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zakichany obowi膮zek? :D przypominam, 偶e mamy prawo odm贸wi膰 wykonania zlecenia lekarskiego. Babsko? :) czuj臋, 偶e jeste艣 m艂od膮 lekark膮, nie masz innych rzeczy do robienia tylko rrozpami臋tywanie tego, 偶e kto艣 Ci臋 niemi艂o potraktowa艂? wyci膮gnij wnioski, kij ma dwa ko艅ce

Udost臋pnij ten post