Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeznaczenie

Polecane posty

Gość gość

Wierzycie w to ze jak łączy nas z kimś miłość nawet jeśli z jakiegoś powodu przerwana to kiedys ta osoba stanie nam na drodze ponownie jeśli jest nam pisana?

Gość gość
nie

Gość gość
Jeśli to Prawdziwa Miłość Obustronna to tylko kwestia czasu.

Gość gość
nie ma, bzdury z disneya, mówię to, chociaż jestem w udanym związku

Gość gość
Jeśli bylibyście dla siebie, to by od razu wyszło...

Gość gość Disney
Czas wszystko weryfikuje. Nawet Disneyowskie historie :)

Gość gość
ja wierze w to jest nawet takie powiedzenie : "Kogo Ci Pan Bóg wyznaczy ten ci sie na drodze rozkraczy " jak ktos ma byc z kims to bedzie predzej czy pozniej

Gość gość
20:07 Popieram

Gość gość
A ja słyszałem takie powiedzenie-smierc i żona jest od Pana Boga przeznaczona.

Gość gość
A ja ja kocham...to moje przeznaczenie...a skad to wiem???bo nigdy nie szukalem milosci ani drugiej polowki bo nie wierzylem w takie cuda...no i sie znalazla...sama...nawet walczylem z tym zeby sie nie zakochac gdyz bylem w dosyc udanym zwiazku...i nie wygralem z tym uczuciem...i co wy teraz na to???wy ktorzy nie wuerzycie w to i myslicie tak jak ja kiedys???cos wam powiem...kiedys mozecie sie zdziwic...

Gość gość
KAZDEGO KOGO SPOTYKAMY NA W SWOIM ZYCIU BYLO NAM PISANE BY PRZEZYC KARME LUB NIE; a ta prawdziwa milosc co jest nam pisana to napewno przetrwa mimo rozstania itd,.. kwestia czasu by zas sie spotkac i przezyc swoje zycie wlasnie z ta osoba

Gość gość
Oby tak bylo...

Gość gość
Jak kocha to poczeka :)

Gość gość
Jesli ktos jest ci pisany to napewno pojawi sie na twojej drodze zycia, zyj spokojnie a samo sie ulozy! prawdziwa milosc przetrwa wszystko jesli nie to zanczy ze nie bylo milosci!

Gość gość
Ale ja nie chce aby czekala bo nie ma na co czekac...juz jest mozliwosc a teraz ja czekam :((( ja chce ja juz...teraz...natychmiast...na zawsze!!!

Gość gość
To powiedz jej o tym.Jesteś facetem.

Gość gość
Cierpliwości Autorko. Będzie dobrze :)

Gość gość
Powiedz mi :)

Gość gość
mi też się wydawało tak, ze dwa razy... myślałem, że niebo i ziemię poruszę, a to jednak tylko chemia... chcecie to wierzcie, to chemia, a miłość to wybór, przyjaźń i wybór wspólnego życia do śmierci

Gość gość
co było i nie ma to się już nie liczy... a skoro mogło być i nie jest to już nie będzie.

Gość gość
Różnie się ludziom układa.

Gość gość
czas to najlepsza miara milosci

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak "przeznaczenie", w języku polskim te słowo jest źle rozumiane i pomieszane w efekcie - zobaczcie sobie po angielsku ile jest odmian tego słowa.. wracając do rzeczy, jest to sprzeczne że "los" ma wszysto załatwić, to jakaś wersja ruskiej ruletki? jako człowiek samemu się podejmuje decyzje i ponosi odpowiedzialność, a nie wygodnie na los zrzucać wszystko.. tzn. jak coś nie wyjdzie to co? bo "los", 2 osoba ma być pewna że wszystko jest ok bo "los"? brzmi absurdalnie? Jeżeli kogoś się spotka, to wcale NIE oznacza idealnej sielanki i małżeństwa po wieki.. czasami osoby się spotykają tylko po to żeby coś zmienić i się rozstać, niektóre związki są siłą rzeczy nie do utrzymania, jednak mogą mieć POZYTYWNE znaczenie; to że jest tzw. miłość=wiecznie=los to dogmat a nie real live, bo to nielogiczne i sprzeczne Mało tego jeżeli już jest takie idealne dopasowanie bardzo rzadko to się udaje, prawie wcale, bo zazwyczaj wybiera się kogoś pod ręką a nie super idealnego jak samochód na zamówienie. Ile jest samochodów na zamówienie na ulicy?

Miałam tak 2 tyg. temu. Spotkałam ukochanego po 5 latach niewidzenia... Uczucia nadal są. Długo rozmawialiśmy... Niestety, daliśmy się ponieść emocjom i doszło do wymiany pocałunków... Oboje mamy rodziny, ale on nie ma dzieci. Ja mam jedno.... Miłość jest wieczna. Nie jesteśmy ze sobą ze względów rodzinnych i tchórzostwo. Niby prawdziwa miłość, a przegrała z ludźmi... Było za późno. On się obudził dopiero, gdy wychodziłam za mąż, bo kontakt był latami ograniczany... Historia długa, ale prawdziwa. On romantyk, ja romantyczka i tylko płakać mogę z żalu, że nie mogę przelać tego uczucia na męża i bardziej go docenić. Czuję się podle, ale pierwsza miłosć zawsze będzie pierwszą. Moja trwa od dzieciństwa głębokiego.

Gość gość
no to po co sie tak męczycie? nie lepiej sie rozstac z kims kogo nie kochacie i zwiazac? meza takim wzdychaniem do innego nie uszczesliwisz,dzieci tez nie! dzieci czuja,ze cos jest nie tak

Gość gość
jeszcze wierze ...ale to bzdura ":)

Gość gość
Ja też ale to akurat tym razem nie bzdura.

Gość gość
Czyli naiwniaczka?

Gość gość
Ja wierzę i mam nadzieję że właśnie tak będzie..

Gość gość
Ja też.