Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie czuje się kobietą i zajadam samotność

Polecane posty

Gość gość

i nie mogę nad tym zapanować zaczyna się już po powrocie z pracy muszę odreagować więc jem, źle się z tym czuje jakbym byłam uzależniona :( choruje na nerwicę przez to też nieźle przytyłam i nie mogłam schudnąć waga stała w miejscu mimo diet potem kończyło się to tak że nie widząc efektów 2 miesięcznej zaczynałam zajadać smutki, stres diety i samotność, niedługo kończę 34 lata i już wiem że kolejny rok będzie taki sam i samotny, kolejne samotne urodziny, walentynki, urlop, weekendy i wieczory, to wszystko powoduje zamknięty krąg -brak poczucia atrakcyjną-smutek- jedzenie-stres- jedzenie-samotność -smutek- jedzenie i tak w kółko, zajadam emocje próbowałam z tym walczyć przeszłam terapię, leki, antydepresanty, spacery, relaks nic mi nie pomaga na dłuższą mete :(

Gość gość
dopowiem jeszcze tylko że nerwica wynika z pracy moja praca to taka kolonia karna niby jestem tam dobrym pracownikiem ale płacę za to ogromną cenę

Gość gość
Mam podobnie, ale stwierdziłam, że idę do dietetyka i na siłownię. Może i Ty spróbujesz? Idzie wiosna, czas wyjść do ludzi, może jakieś kursy? Są różne wydarzenia, grupy na fb, które organizują różnego rodzaju wypady, wycieczki, może tam popróbuj? Głowa do góry, nie ma co szukać kogoś na siłę;

Gość gość
tylko że ja bardzo długo jestem samotna bylam świadkiem jak moje koleżanki wchodziły w związku, zakładały rodziny a ja ciągle sama i tak jest do dziś nie zawsze byłam gruba a jedyne zainteresowanie wzbudzałam wśród zajętych:( diety mam od dietetyka, chodze na fitness, wynikiem nerwicy jest bezsenność a bez snu nie schudnę to już wiem że mój problem nie lezy w dietach ale w nerwicy

Gość gość
od jutra podejmuję kolejną próbę odchudzania a w piątek zapisałam się na zabieg kosmetyczny może to mi poprawi na chwilę humor

Gość gość
Podjadanie i tycie nie pomoże w znalezieniu męża. Wręcz przeciwnie.

Gość gość
moze zmiana pracy?

Gość gość
dobry pomysł ale nie taki prosty :(

Gość gość
a co to za praca, ze taka stresujaca?

Gość Psotnica84
Zrób sobie najpierw odpowiednie badania jeśli chcesz schudnąć.Ja robiłam badanie genetyczne Genetic Lab dzięki któremu otrzymałam wiele ciekawych informacji na temat swojego organizmu oraz metabolizmie. Tez nie spałam po nocach,chodziłam rozdrażniona.Dopiero po zmianie diety oraz dobraniu odpowiednich treningów sytuacja u mnie zaczęła się prostować.Jeśli źle się czujesz we własnym ciele to tak to niestety wygląda jak opisujesz.Wejdź sobie na stronę geneticlab.com i poczytaj o tym badaniu oraz co dzięki niemu zyskujesz.

Gość gość
pracownik mops i tematy wypłaty zasiłków na czas gdy gnoją nas z kążdej strony gnoi cię kierownictwo i roszczeniowi klienci którzy kasę to by ci wyciągnęli za gardła jakby mogli nie wiem co to będzie jak wejdzie program 500 plus już przeżyłam kolejki, awantury dlatego teraz walczę z nerwicą nie chce tego przeżywać od początku ja się w tej pracy nabawiłam nerwicy

Gość goscinka 34lata
autorko, ja mam to samo. Nienawidzę swojej pracy,mam depresję,odechciewa mi s ię wszystkiego, codziennie płacze,.Też jestem sama. Od niedawna zaczęłam szukać nowej pracy.Póki co,bez rezultatu,ale to dopiero 3 tydzień, nie poddaję się

Gość gość
ja też już wysłałam tysiące cv próbowałam się ratować ale nie udało się zniechęciłam się bez znajomości to raczej marne szanse,

Gość gościnka 34lataaaa
Nie do końca,ja każdą pracę znalazłam sama. Ado MOPSu jak się dostałaś?To państwowa posadka, a tam raczej po znajomościach przyjmują,przynajmniej taka chodzi opinia

Gość gościnka 34lataaaa
ja dopiero zaczęłam,nie zniechęcam się,bo wiem że tu gdzie jestem nie będzie lepiej.Biorę tabletki na uspokojenie przed wyjściem do pracy.

Gość anulka1977
a może by się zastanowić dlaczego wciąż jesteś sama, mimo, iż koleżanki kogoś mają/poznają ....może przyczyna lezy głęboko w Tobie?

Gość gość
po prostu nie trafiłam na nikogo wartościowego i samotnego, wszyscy którzy byli zainteresowani to zajęci lub żonaci

Gość gość
byłam zakochana wyznałam tej osobie swoje uczucia ale zostałam odrzucona więc to nie tak że nic nie robiłam by nie być sama

Gość anulka1977
pewnie teraz boisz się odrzucenia...może być Ci niełatwo się do kogoś zbliżyć, a czy nie jest tak, że w dzieciństwie zostałaś porzucona? np. przez ojca, matkę i to niekoniecznie w taki "fizyczny" sposób

Gość gość
Każdy dodatkowy kg odrzuca od ciebie kolejny % potencjalnie zainteresowanych facetów. Zajadanie to pogłębianie problemu.

Gość gość
A może jakaś spokojniejsza forma relaksu? Joga, medytacje, wyciszenie? Rozumiem, że byłaś na terapii, a próbowałaś jakichś dodatkowych rozmów z psychologiem? Hmmm..też myślę, że możę jakieś dodatkowe badania są potrzebne do schudnięcia-np. poziom hormonów? Tak, sen jest bardzo ważny jeżeli chodzi o schudnięcie, może jakieś zioła uspokajające, np. melisa