Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polaczki Cebulaczki :D

Polecane posty

Gość gość

Możecie mieć ból tyłka i mówić, że oryginalne imiona nadaje dzieciom patologia :D mam to gdzieś :D Będę miała Melisse i Maximina ;) Tysiąc przykładów zamożnych, sławnych ludzi nie będących patologią... którzy dali dzieciom "inne" niż wszyscy imiona.

Gość pannajoanna00
nie chodzi o patologie, ale też o głupotę i kompleksy. Nie dość, że powiedzenie "polacy nie gęsi, swój język mają" zaczyna się zatracać, to w ławkach pozostaną same "Andżeliny, Majkele i Bradleje". Zabawne i straszne. Ja z takimi imionami widziałam tylko dzieci rodzin na niskim poziomie intelektualnym. A gwiazdy, cóż...Jeśli dla kogoś Wiśniewski jest autorytetem...

Gość gość
Maximino i Melissa, jak dla mnie ładnie. Owszem jest wiele pięknych imion polskich, ale zraziło mnie życie w Polsce... a mianowicie polaczki muszą wszystko zdrobnić. Do Julii muszą wołać Julcia, Julka, Juleczka... Adriana jest zwykłą Adą, Aleksandra Olą... W innych krajach nie ma takiej manii na zdrabnianie jak u nas.

Gość gość
Swoją drogą Aleksandra i Ola co w tym podobnego? Joanna i Asia? Magdalena? takie ślicznie imie jak Magdalena, w Meksyki nikt wam tego nie zdrobni, a tutaj jakaś Madzia... żenujące.

Gość gość
to wypiertalaj do meksyku

Gość gość
pannajoanna00 dziś nie chodzi o patologie, ale też o głupotę i kompleksy. Nie dość, że powiedzenie "polacy nie gęsi, swój język mają" zaczyna się zatracać, to w ==== a powiedz mi, ktore sa imiona z tych tak szumnie nadawanych w latach 60-70, czy 80-90tych sa tak polskie..? bo moge sie juz tu teraz zalozyc, ze dla osob urodzonych w latach np. 20tych imiona jak Julia, byly zbyt zagraniczne zeby nadawaly je stateczne polskie matrony :P

Gość gość
Dla mnie podążanie za modą w kwestii imion jest czysta głupota.. Za parę lat moda sie zmieni i dziecko będzie tylko wstydziło, jak w latach 90 modne było nadawanie imion z reklam albo z telenowel, tak teraz modne jest nadawanie zagranicznych, światowych. A później na osiedlu same brajany i inne dzesiki ;)ja tam nikomu nie będę mówić jak ma na dziecko wołać, ale swoje nazwałam malo swiatowo i tez dobrze :)

Gość gość
nazywaj jak chcesz swe wypierdki, dzieciaki w szkole dadzą im po uszach

Gość gość
debilny przyklad.... bo imie brian czy jessica jest zwyklym imieniem za granica, a w dobie internetu, gdzie (oczywiscie swiatlejsi, a na pewno dzieci...:P )ludzie maja dostep takze do stron zagranicznych, jak przerozne portale czy gry online, takie imiona niczym sie nie wyrozniaja... ja sie nazywam joanna, pol zycia nienawidzilam tego imienia, jak zaczelam je tolerowac, to sie przeprowadzilam, gdzie moje imie jest tak samo zapisywane ale jak dla mnie brzmi jeszcze gorzej niz w polsce :O

Gość gość
a nazywaj swe bachory bo nazwie kondonów co zapomniałem zakupić w pobliskiej stacji benzynowej

Gość gość
No właśnie, imię Jessica czy Nicole to normalne imię ale mamuśki, które chcą się dowartościować twierdzą że to imię dla patologii a stare imiona sa takie z klasą :D nie prawda, zarówno w rodzinie patologicznej może się znaczyć Marysia, Zosia czy Franek czy w rodzinie z klasą Jessica, Vanessa czy Alan. Nie ma na to reguły.

Gość gość
To Twoje dzieci, nazywaj je sobie, jak chcesz. Proponuję Cebulak i Cebulina.

Gość gość
:D

Gość gość
No właśnie, imię Jessica czy Nicole to normalne imię ale mamuśki, które chcą się dowartościować twierdzą że to imię dla patologii a stare imiona sa takie z klasą smiech.gif nie prawda, zarówno w rodzinie patologicznej może się znaczyć Marysia, Zosia czy Franek czy w rodzinie z klasą Jessica, Vanessa czy Alan. Nie ma na to reguły. X ;-) niby masz racje, tyle ze nie znam zadnej rodziny z klasa w ktorej dzieci nosza imiona typu jessica, nicole itd. Jednak masz racje imie nie swiadczy o tym z jakiej warstwy spolecznej dziecko pochodzi a przynajmniej nie powinno.

Gość Mama jedynaka
Ja tam uwazam ze niech kazdy nazywa jak mu sie podoba. Daleka jestem od stwierdzeń ze ktoś ma rodzine patologiczna na podstawie imion dzieci ALE ostatnio oglądałam prace dzieci w szkole i po prostu mnie kłuje w oczy jak widzę Kewin, nie wiem co kieruje ludźmi ze wybierają obco brzmiące imię z polska pisownia. A swoją droga miałam kiedyś koleżankę Pamele - przesympatyczna dziewczyna z fajnej rodziny ale sama przyznała ze nie wie co rodzicom strzeliło do głowy ;)

Gość gość
3.11- nie widzisz różnicy pomiędzy Nicole a Nikolą??? bo to jednak przepaść, tak samo jak pomiędzy Brianem a Brajanem, no ale trzeba być trendi, prawda ;) ?

Gość gość
Polska... Tylko tutaj ludzie sa tak zawistni, ze nawet imiona hejtuja i to prawie kazdemu :D To za popularne... To za rzadkie, za oryginalne a tamto za stare. Nigdy nie dogodzi sie wszystkim.

Gość gość
W PL nie spotkalam jeszcze dziecka o imieniu Melissa ani Maximino wiec jak moze je nadawac pwtologia skoro nie ma dzieci z tymi imionami praktycznie :D :D :D

Gość gość
Ja mam Dżonatana, a następna będzie Britnej, bo zawsze lubiłam jej piosenki:)

Gość gość
Ale macie problem hahahaha kto jakie imie dal :) A co was to wogole obchodzi a slyszeliscie moze o tolerancji ? Jakie to typowo wiejskie wsadzac nos w zycie sasiada.

Gość gość
Ja mam synka Justina i córeczkę Selenę. I co cebulaki? Moje dzieci będą miały na pewno lepsze życie, bo maja zagraniczne imiona, a nie jakas Julka, czy Janek. Bo moje dzieci jak już wyjada do Stanów, żeby zrobic karierę piosenkarzy, to nikt nie będzie się z nich smial, że maja nie amerykańskie imiona.

Gość gość
Moja sie nazywa Kaja::) cudnie uważam. I mam gdzies co inny pomyślą. Oboje z mężem skończyliśmy budownictwo. Mamy poważne zawody. Patologią nie jestesmy:)

Gość kompleksy ach kompleksy
a mnie zawsze śmieszy ten argument o kompleksach. Nie może mi się nie podobać Kasia, Ania, Marysia, Marcin, Bartek i cała ta topowa plejada imion z lat 70-90 i nadać Dąbrówka córce i Sergiusz synowi tak jak mi się podoba, bo zaraz flozofki orzekną, że mam kompleksy, bo nie są wstanie pojąć, że podoba mi się co innego niż im. Musi mi się podobać to co łoklepane i utarte, bo jest łoklepane czyli ładne i polskie. Logika kafe :D kocham was za to :D

Gość gość
Taka logika :D a raczej jej brak... Zostanę przy swoich imionach, przynajmniej jak zawołam dzieci to przyjdą moje a nie 5 dziewczynek o tym samym imieniu. I ta cale wasze popularne, oklepane imiona w wiekszosci tez polskie nie sa .

Gość gość
"Owszem jest wiele pięknych imion polskich, ale zraziło mnie życie w Polsce... a mianowicie polaczki muszą wszystko zdrobnić. " Skoro zraziło cie życie w Polsce to w takim razie mam nadzieję że nie żyjesz tutaj tylko za granicą. Wtedy możesz sobie dawać takie imiona niepolskie, choć i tak nawet wtedy należy ci się pogarda i napiętnowanie za przesiadywanie na polskim forum. Ze swoim podejściem to nie powinnaś mieć tu prawa wstępu obłudnico.

Gość gość
Po co ludzie tak zdrabniają imiona? Magdalena to Magdalena a nie Madzia. Julia a nie jakaś Julka. A jak czegoś nie da się "wyciamkać" drobniej, to powstają dziwne skróty.

Gość gość
Szczerze ja sobie nie wyobrażam mówić do rocznej córki Magdaleno . Mam synka Adama to nie będę mówić do niego, np. A kuku Adamie tylko A kuku Adasiu . Córkę nazwę Inez albo Zuza bo tak mi się podoba i mam to gdzieś co sobie ktoś o mnie pomyśli . Radzę robić to samo .