Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beyonce2017

strach przed przysiegą

Polecane posty

za 1,5 roku mam ślub jednak strach przed mówieniem przy wszystkich przysięgi mnie już ogarnia. Czy mówił ktoś przysięgę razem ze swoim narzeczonym jednocześnie?jest to możliwe?Było by to dużo mniej stresujące

Gość gość
jak widac nikt nie ma tego problemu, szkoda

Gość gość
Chyba nie da się mówić przysięgi razem. Jeszcze o tym nie słyszałam. Zresztą to jest przysięga, więc musi wybrzmieć głośno i wyraźnie:) Powiem szczerze, że ja też się stresowałam i myślę, że mój mąż też. Ja bardzo bałam się tego, że tak się wzruszę, że nic nie powiem, ale udało się. Przećwiczyliśmy w domu kilka razy ( tak nam doradził ksiądz), tak żeby się osłuchać i poszło bez problemu. Będzie dobrze, tylko poćwiczcie w domu, to bardzo pomaga:)

Gość gość
Ja swoją część powiedziałam wręcz śpiewająco...moj slubny tak sie zestresowal, ze z kazdym slowem księdza mowil coraz ciszej i ciszej, sciskalam mu reke pod stułą ale chyba mu nie pomoglam tym :) mogę poradzic tyle zebys sprobowala jakby wylaczyc sie na to co sie dzieje wokolo Ciebie, dasz radę (ja myslalam tylko o tym jak bardzo kocham tego stresiarza co stał naprzeciw mnie) :)

Gość gość
no jasne a za chwile będziecie anonse dawać że parki szukacie ha ha małżeństwa...przysięgi