Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Taka sytuacja rozstanie z mężem a opieka nad dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Jest tak. Planujemy rozstanie. Ja pracuję, dzieckiem zajmuje się teściowa. Jest cudowną babcią, dziecko ją uwielbia. Czy jeśli dojdzie do rozwodu to teściowa dalej będzie opiekować się wnukiem? Czy raczej już mam szukać żłobka? Macie podobne doświadczenia?

Gość gość
a nie lepiej porozmawiać o tym z babcią, z kąd my mamy wiedzieć co zrobi , babcia skoro tak kocha wnuczkę to nic nie stoi na przeszkodzie by dalej sie nia opiekowała, mimo wszystko nadal bedzie jej babcią, żebyś tylko ty nie broniła babci spotkań z wnuczką, musisz szczerze z nią porozmawiać

Gość gość
Zgadzam się z poprzednim komentarzem. To zależy od babci. Jeżeli będzie msciwa, to może się postawić. Najlepiej zapytaj się jej, a później ewentualnie rozejrzyj się za zlobkiem. Kwestia jeszcze jest taka czy ojciec dziecka nie będzie chciał przejąć opieki po rozwodzie. Tutaj dla sądu będzie miał duży argument, że jego matka się dzieckiem zajmuje. Mówię to z doświadczenia ale nie mojego. Mój brat sprowadził do nas do domu dziewczynę jak ta zaszła w ciążę. Cała moja rodzina opiekowała się małym szkrabem. Później jak się rozstali ona się wyprowadziła zabierając dziecko, mój brat wystąpił do sądu o ustalenie pobytu dziecka przy ojcu i wygrał.

Gość gość
Jak zdradzials meza znalzlas sobie kochanka i taki jest powod rozstania to nie liczylabym na pomoc tesciwej.

Gość gość
Nie, nie znalazłam sobie kochanka, po prostu mojemu mężowi znudziło się życie rodzinne. Dzięki za podpowiedzi z tą opieką nad dzieckiem jako argumentem dla sądu. Szukam żłobka w takim razie.