Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z ta gorączka i spacerami

Polecane posty

Gość gość

Jeśli dzisiaj rano córka miała gorączkę 38.5 stopnia dostała leki na zbicie i już jej nic nie dolega poza kaszlem to możemy wyjść na spacer. Dodam iż na podwórku nie kaszle prawie wcale. Ma 2.5 roku

Gość gość
Jest żywa bawi sie nie widać zbytnio po niej choroby. Właśnie skończyła inhalacje z berodualu i kaszel ustal

Gość gość
puknij się w głowkę i sama sobie pospaceruj podczas choroby

Gość gość
Zaczekaj jeszcze.

Gość gość
nie puknij się w głowe tylko jak masz grype to lekarz tez ci powie idz na spacer sie przewietrzyc..

Gość gość
Niech zacznie od porządnego wywietrzenia mieszkania.

Gość gość
raczej się jednak puknij żaden lekarz nie zaleci spaceru podczas grypy czytaj grypy, a nie wirusika bez gorączki, popularnego wirusika grypa to bardzo poważna choroba i żeby powiedzieć, ze się ją ma trzeba zrobić wymaz z gardła i poczekać na wynik dopiero po wyniku możesz twierdzić, ze to grypa a jeśli grypa to raz, ze nie możesz jej przeziębić, bo nastąpią poważne powikłania, a dwa to będziesz zarażać tą grypą to samo tyczy się innego wirusika chyba, ze już jest koniec choroby, to wtedy możesz się wietrzyć ile chcesz jeżeli jest tylko katar, to spacer w bezwietrzne i w miarę ciepłe dni może być wskazany zależy od stanu chorego

Gość gość
dodatkowo ma kaszel, nie wiadomo w co się może przerodzić taki kaszel bez pojęcia autorko jesteś, bez pojęcia

Gość gość
to swoją drogą

Gość gość
ale to dziecko nie ma biegać po dworze i się zgrzać tylko ciepło się ubrać i wyjść na świrze powietrze, ale fakt jak już jest lepiej a nie z wysoką gorączka

Gość gość
grypa to bardzo poważna choroba i żeby powiedzieć, ze się ją ma trzeba zrobić wymaz z gardła i poczekać na wynik dopiero po wyniku możesz twierdzić, ze to grypa x Większej głupoty nie czytałam. Piszesz o grypie czy o anginie? Bo jak o grypie to są badania krwi a nie wymaz z gardła, który przy grypie powinien być czysty.

Gość gość
Co to za glupia moda na wychodzenie z chorymi dziećmi na dwór ? Autorko twoje dziecko ma gorączkę tzn ze organizm sie przez czymś broni .Młoda może dopiero rozchorować . NIE nie wychodzi sie z chorym dzieckiem na spacer i nie wiem co wy macie za lekarzy ze tak głupio wam radzą .

Gość gość
Nie wolno wychodzić na dwór podczas gorączki i przynajmniej dzień po niej.

Gość fwfef
Jeżeli dziecko miało rano gorączkę i dostało środek przeciwgorączkowy, po którym poczuło się lepiej, to znaczy że środek przeciwgorączkowy działa a nie że dziecko jest już zdrowe. Doprawdy, stan umysłu niektórych przeraża.

Gość gość
To chyba prowo. 38 ponad to wysoka gorączka i nigdzie się z nią nie wychodzi. Lekarza nawet lepiej teraz do domu wezwać.

Gość gość
Jak można być tak głupim? Rozumiem pytać o sam katar, ale gorączkę ponad 38?! Dziecko conajmniej dobę musi być bez gorączki ale BEZ LEKÓW.

Gość gość
dziś grypa to bardzo poważna choroba i żeby powiedzieć, ze się ją ma trzeba zrobić wymaz z gardła i poczekać na wynik dopiero po wyniku możesz twierdzić, ze to grypa x Większej głupoty nie czytałam. Piszesz o grypie czy o anginie? Bo jak o grypie to są badania krwi a nie wymaz z gardła, który przy grypie powinien być czysty xxxxxxxxxx niestety wiem co piszę, dopiero przerabiałam to z moim dzieckiem, i to w szpitalu brane były dwa wymazy, 1 na bakterię, 2 na wirusa grypy wirusa nie mamy, wynik był szybko, na bakterię jeszcze czekam

Gość gość
niestety wiem co piszę, dopiero przerabiałam to z moim dzieckiem, i to w szpitalu brane były dwa wymazy, 1 na bakterię, 2 na wirusa grypy wirusa nie mamy, wynik był szybko, na bakterię jeszcze czekam x No własnie niestety nie wiesz. Grypy niediagnozuje się wymazami z gardła - chyba na łeb upadłaś. Są odpowiednie badania wirusologiczne, ale to nie wymaz z gardła kozo.

Gość gość
Mnie dopadła grypa:-( I od dwoch dni mam wysoka goraczke, jestem tak słaba, ze ledwo chodze. Musiałam zaprowadzić dziecko do szkoły rano. Ludzie co wy? Z gorączka na spacer? Co innego jak jest przeziębienie, katar i bez goraczki. To teraz wyobraź sobie jak dziecko jest osłabione po gorączce.

Gość gość
kozo możesz pisać co chcesz nie jestem małolatą i wiem co diagnozowano w szpitalu przy mnie pobierano 2 wyniki w opisie jw. zainteresuj się może głębiej tematem, a nie niby mundrą udajesz i nie pisz już do mnie, bo śmiechem cie .........

Gość gość
masz kozo poczytaj: Wśród testów do rutynowej diagnostyki przebiegu grypy obecnie wykorzystuje się tanią i szybką metodę bezpośredniej immunofluorescencji (IF). Dzięki tylko jednokrotnemu pobraniu materiału, pozwala ona wykonać badanie w kierunku aż 7 podstawowych wirusów oddechowych – grypy A i B, RSV (Respiratory Syncytial Virus) i adenowirusów oraz parainfluenzy typu 1, 2 i 3. Materiał do badań może stanowić: wymaz pobrany z nosa, wymaz pobrany z nosogardzieli, aspirat odessany z nosowej części gardła, popłuczyny z gardła, popłuczyny oskrzelowe, wysięk z ucha, ewentualnie materiał biopsyjny

Gość gość
Skąd wy wynalazlyscie grypę. Kłocicie sie nie wiadomo o co. Gorączka i kaszel mogą towarzyszyć zapaleniu płuc, oskrzeli,chlamydii, zapaleniu krtani itd. A nie od razu grypa cY angina.

Gość gość
dziś Skąd wy wynalazlyscie grypę. Kłocicie sie nie wiadomo o co. Gorączka i kaszel mogą towarzyszyć zapaleniu płuc, oskrzeli,chlamydii, zapaleniu krtani itd. A nie od razu grypa cY angina xxxxxxxxxx oczywiście, ze tak kłócę się bo ktoś twierdzi, ze nie pobiera się wymazu tylko wymaz niestety ale moje dziecie miało bezobjawowe zapalenie płuc i tylko 38,5, a czasem, tylko stan podgorączkowy, bez kaszlu i kataru na szczęście zrobiono rtg płuc i wyszło szydło z worka

Gość gość
Jak zwykle wlazły dwie i będą pierniczyc nie na temat. Z gorączką się nie wychodzi - to powie każdy lekarz. Z kaszlem, katarem, przy dobrym samopoczuciu tak, z gorączką - nawet zbitą farmaceutykami - nie.

Gość gość
Moja też miała bezobjawowe zapalenie pluc. Jedynie goraczka . Wykryto dopiero podczas rutynowego badania u pediatry

Gość gość
i jeszcze jedno wszyscy na przeziębienie czy też wirusowe zachorowanie nazywają grypą a grypa to odrębna jednostka chorobowa, jak zap. płuc, oskrzeli, astma itp. w większości przypadków mamy adenowirusy i wirusy o innych nazwach a właśnie, ze by stwierdzić, ze to grypa, to potrzebne jest odpowiednie badanie i o grypę ta prawdziwą wcale nie jest tak łatwo

Gość gość
piernicze na temat już wyżej dwukrotnie napisałam, ze nie wychodzić, i koniec napisałam, ze autorka jest bez pojęcia, bo jest albo to prowo

Gość gość
Tak możesz wyjść... Na spacer do przychodni. Gorączka 38 u dziecka zwykle świadczy o poważniejsze chorobie a lek przeciwgorączkowy nie leczy a tylko obniża temperaturę. Ja bym od razu szla do lekarza. Co zrobisz autorko jak w nocy dostanie gorączki 41?

Gość gość
Co robię? Czekam na wizytę bo mamy dopiero na 16.45

Gość gość
no i czekaj grzecznie, ale w domu