Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza wizyta u ginekologa odnośnie ciąży

Polecane posty

Gość gość
gosc17.44 dzięki za odpowiedz. idę najpierw do prywatnego, a drugą wizytę chce na kasę chorych. czyli smialo po pierwszej wizycie podchodze do recepcji i proszę nastepna wizytę na kasę chorych? aha i chcę w tym samym miejscu ale juz do innego ginekologa

Gość gość
czy kazda z was robila na pierwszej wizycie usg by sprawdzic ciaze? ja mam dylemat, bo ide do gina, ktorego nie znam, w zwiazku z tym nie wiem czy dobrze robi badanie , czy jest delikatny. ten moj ma urlop teraz. sluszalam, ze badanie dopochwowe moze nawet prowadzic do poronienia

Gość gość
Lekarze są różni. Ja w 7 tygodniu trafiłam na niedelikatną babę, tak mi kręciła na wszystkie strony tym aparatem do USG, że plamiłam po wizycie. Jakoś ciążę trzeba stwierdzić. Poronienie, jak jest, to nie na skutek badania tylko innych rzeczy na które najczęściej nie mamy wpływu.

Gość gość
23.37 Jak pierwsza wizyta jest prywatna a druga państwowa w tym samym miejscu to nie widzę problemu. Jak idziesz gdzie indziej i założyli ci kartę prywatnie za pierwszym razem to poproś o jej wydanie i lekarz państwowy będzie tę kartę kontynuował.

Gość gość
Jak się zmienia lekarza to nowy lekarz nie wypisuje nowej karty tylko prowadzi zapiski w tej starej, ma tam wszystkie potrzebne dane i tylko ją dalej prowadzi.

Gość Wioletta 70
Radzę na pierwsze wizyty chodzić do prywatnego lekarza. Bo lekarze młodzi robią juz usg na samym początku stwierdzając czy jest zarodek czy nie....a starsi dopiero około 12 / 13 tygodnia. Ja wybralam się prywatnie do med-ekspertu na Łukowskiej W warszawie. Takie usg transwaginalne można tam wykonać.