Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Czy to autyzm??

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem mamą 18 miesięcznego chłopca trochę niepokoi mnie jego zachowanie a mianowicie mały nie pokazuje palcem jeśli czegoś chce stoi piszczy krzyczy ale nie wiadomo o co mu chodzi pytany czy chce jakąś rzecz nie kiwa głową nie mówi tak/nie tylko się denerwuje jeśli trafię i dam mu to co chciał jest ok. Następna sprawa to że nie reaguje na imię mogę go wołać i wołać i nic ale jak usłyszy jakąś piosenkę albo reklamę to przebiegnie nawet z drugiego pokoju. Czasem pokazuje gdzie oko nos ucho ale na mnie na sobie nie potrafi. Poproszony nie przynosi przedmiotów np. przynieś misia nie robi tego chociaż jak ma jakiś papierek lub innego śmiecia i powiem żeby wyrzucił do kosza to wie co zrobić nie pokazuje zwierzątek w książeczce chociaż naśladuje odgłosy zwierzątek ale tylko spytany jak robi np. kotek . Ostatnio zauwazyłam że nie za bardzo interesuje się innymi dziećmi na początku cieszy się że zobaczył później obojętnieje i bawi się sam. Lubi być gilgotany śmieje się w głos i zaczepia żeby nadal to robić tak samo jak zabawę w stary niedźwiedź mocno śpi itp umie robić papa kosi kosi jaki jest duży. Martwi mnie też to że wcześniej mówił mama tata baba niekoniecznie świadomie a teraz tylko tak / nie i to nie odpowiedź na pytanie tylko tak po prostu. Ostatnio zaczął często krzyczeć i piszczec. Czasem poproszony daje mi albo misiowi jeść albo pić sam raczej tego nie robi. Reaguje na zakazy gdy mówie nie wolno spojrzy na mnie czasem sam pokaże palcem oj. Lubi być chwalony gdy coś dobrze zrobi i mu biję brawo cieszy się i powtarza czynność patrząc czy nadal mu biję brawo. Czy to mogą być pierwsze objawy autyzmu?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować