Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę już karmić

Polecane posty

Gość gość

Wiem wiem, jest tego typu tematów od groma, ale ja naprawdę nie mogę się pogodzić z tym, że karmiłam dziecko piersią tylko niecałe 4 miesiące... Musiałam przestać ze względu na leki, które zaczęłam brać. Najpierw dawałam Enfamil, teraz Bebilon Pepti, za sugestią lekarza podejrzewającego alergię. Mam mętlik w głowie, bo malutkiemu nie wystarczy karmienie 4 razy tak jak jest napisane na opakowaniu. On je 5 razy porcję mniejszą o jedną miarkę od tej zalecanej. Czy to jest dopuszczalne? Qrczę, karmiłam cyckiem to nawet nie wiedziałam, ile je, teraz to całe odmierzanie i sugerowanie się instrukcją na opakowaniu sprawia, że nie wiem, co mam robić... Mam pozbawić dziecko 1 posiłku i dawać mu ciut większe porcje? Zwariuję niedługo :-/ Poza tym kiedy należy spodziewać się poprawy wyglądu skóry po przejściu na to mleko? Podaję je od 4 dni, poprawy nie ma, nawet może jest ciut gorzej, w dodatku te zielone kupy :-( ...

Gość gość
Nie sugeruj sie ile jest napisane na opakowaniu-jesli dziecko jest najedzone to po co panikować? Chce jesc 5 razy niech je. Wprowadź warzywa do diety i owoce. Moze własna kasza manna albo jaglana? Czy płatki owsiane? Zawsze to jakis posiłek bezmleczny. Możesz blenderem takie kaszki tez robić bo owsiane olatki czy jaglana beda miały za wielkie grudki.

A może zacznij wprowadzać jakieś warzywka? Jak moja skończyła 4 mce to już dawałam marchewke, ziemniaka, troche pietruszki, jabłko, kaszki. jak bedzie głodne to szybciej nauczy sie jesc i bedziesz miała problem zgłowy bo 1 porcje mleka zastapisz posiłkiem. Koleżanki które karmiły mm też tak zmniejszały ilość proszku w butli i dawały jedną dodatkowo i dzieciom nic nie było wiec chyba ok.

Gość gość
Właśnie chce rozszerzać dietę, ale najpierw muszę doprowadzić skórę malutkiego do normalności, żeby podać mu warzywa i później owoce, bo tak to nie będę wiedziała, co go uczula :-(

Gość gość
To Ty nie wiesz, co go uczula? Otóż uczula go białko wołowe, ponieważ pije mleko krowie!

Gość gość
Jakie leki bierzesz? Że nie mozesz karmić? Napisz, to istotne.

Gość gość
Jak karmiłaś piersią to alergii nie miał?W wielu książkach jest napisane, że kp nawet biorąc leki czy paląc do 5 papierosów dziennie jest o wiele lepsze niż mm!!Ten twój lekarz to konował!

Gość gość
Autorko, nie rób z siebie ofiary... boisz się podac warzywa i owoce, ale pakować w dziecko toksyczny tłuszcz palmowy (składnik mm) i to w ilości większej niż zalecana to się nie boisz.