Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uzależnienie od komputera i

Polecane posty

Gość gość

Mój problem jest szeroki i zawiły. Otóż jestem uzależniony od komputera. Ciągle przesiaduję w grach, facebook, i spędzam tak cały dzień. Nie mam sił już do siebie. Wiem że dzień bez komputera to zwariuję. Przestałem już wychodzić z domu. Nie wiem co się ze mną dzieje. Odstawie komputer na chwilę to się załamuję. Nie wiem jak do tego podejść i od której strony. Jestem załamany. Czasem cały dzień leże. Zawalam ważne sprawy w życiu. To już mnie całego ogarnęło.... po za tym czuję się przygnębiony nic mi się nie chce... najchętniej to siadam do komputera ale po za nim nic nie robię często nie widzę już wyjścia z mojej sytuacji. Cały dzień na komputerze i jeszcze zarwana noc ...:O czuję że tracę życie przez moje uzależnienie.. bo naprawdę czasem bez laptopa w ręce wariuję ,, wczoraj tylko na 15 minut odszedłem bo wyłączyli prąd... idę tylko jeść i wracam z powrotem.. wszelkie inne sprawy zaniedbuję

Gość gość
rodzina się martwi już moim stanem często dochodzi do spięć ... gdy wychodzę z domu na zajęcia na wykłady to z nikim nie rozmawiam ... nawet już nic mi się nie chcę... czasem nawet potrafię nic cały dzień nie jeść... - zdarzają sie takie dni

Gość gość
I teraz też siedzisz przy laptopie. Wyłącz go, rozmontuj, schowaj do szuflady biurka i idź coś zjedz. A potem wyjdź na spacer na godzinę, albo dwie.

Gość gość
nie mogę gdy laptop jest w zasięgu wzroku to nie wytrzymuję , próbowałem go kiedyś schować na kilka dni , tak mnie korciło że nie wytrzymywałem nawet przestałem się uczyć na egzaminy , przestałem nawet myć zęby:O

Gość gość
Trudno. Będziesz siedział przy laptopie aż ci się zepsuje, albo aż umrzesz z głodu :)

Gość gość
bez przesady jeś jem ale tak jak mówię po za tym nic innego nie robię tylko siedze przed laptopem

Gość gość
Bez przesady jeść jem ale po za siedzeniem prze laptopem nic nie robię..

Gość gość
zastanawiałem się też nad jakąś formą aktywności ale nie wiem jak zacząć

Gość gość
efekt rozwoju technologii, niby mamy więcej możliwości, ale okazuje się, że gdy maszyny zawiodą, ludzie nie wiedzą co ze sobą zrobić... https://portal.abczdrowie.pl/uzaleznienia - tutaj jest obszerny art o uzależnieniu od komputera, życzę powodzenia!

Gość gość
dobra dzisiaj zrobię sobie przerwę od komputera wejdę dopiero wieczorem zobaczę czy zadziała :) pierwszy raz od 3 lat

Gość gość
Wszystko w granicach rozsądku